Hučení za jízdy, mastná manžeta u převodovky

Trápí Vás něco na voze?

Hučení za jízdy, mastná manžeta u převodovky

Příspěvekod Tom195 » 04.03.2017 19:48

Dobrý den, na Ceedovi mi začalo něco hučet za jízdy od 80 km/h. Myslel jsem si, že by to mohlo být ložisko a tak jsem zvedl předek auta sundal kola a rozjel to na 5tku (80km/h) a vydávalo to ještě větší hluk. Druhá osoba z venku zjistila,že je mastná manžeta(ta blíž převodovce) levé poloosy. Vše okolo je špinavé od maziva. Chtěl bych se zeptat co vše se mohlo poškodit. Ještě jsem si všiml, že docela dost ubyla chladicí kapalina je tam už jenom troška na dně. Přitom v letě po garančce a výměně přeskočeného rozvodového řetězu tam bylo dost. Jinak jedná se o CEED SW ED 1.4 cvvt 2009.
Tom195 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2014)
14000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Hučení za jízdy, mastná manžeta u převodovky

Příspěvekod Vlasto2 » 11.12.2020 15:45

Zdravím všetkých. Škoda, že si nenapísal čím to bolo. Ja mám rovnaký problém. Občas hučí z predu a bordel od vazelíny. Zistil som, že mám slabo dotiahnuté eskapásky na vnútorných manžetách. Tie menšie, ako vychádza poloos. Manžety som odtiahol vyutieral starú vazelínu, naplnil novou 250g na obidve strany a poriadne stiahol. Len sa bojím či sa vazelína dostane až ku ihličkám v triangli, a či už nie je pozde. Hluk zatiaľ nezmizol, ale prešiel som len asi 50 km, tak uvidím. Neviete niekto, čím iným by to ešte mohlo byť? Ďakujem! Je to 1,4 benzín 77 kW 2011r.
Vlasto2 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Hučení za jízdy, mastná manžeta u převodovky

Příspěvekod Vlasto2 » 04.03.2021 16:07

Tak, nakoniec to u mňa hučalo pravé zadné koleso, pretože som príliš dotiahol lanko ručnej brzdy. Totiž tá šróbka, čo sa to s ňou nastavuje sa mi stále sama uvolňovala a tak som ju dotiahol, ale príliš. A tak pakňa drela. Tak som aspoň premazal triangle.
Vlasto2 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady