Sportage IV

Re: Sportage IV

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 10:00

Zdravím . Mám najeto na Sportage 4000 km a zatím jen drobné výtky .. Brzdové kotouče mají sklon reznout po každém deštíčku / to samé mi ale dělal i Yeti / , taky jsem začal pociťovat vibrace od motoru v sedačce v jistých otáčkách . Trochu se mi začíná vytrácet nadšení z jízdy ... Nevím co je špatně , auto funguje . Stýská se mi asi po Yetim .... :( Možná je to tou nekompaktností , měkostí , blbým vyhledem , nevýbušným motorem 135 Kw ... Asi jsem se nechal unést . Kdo jezdil koncern WV by si asi neměl kupovat Korejce ..
robovenga Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod sykino » 09.03.2017 10:03

Mam na gt line sportage 1,6 turbo dct 4x4 najazdene 10 000 km a absolutne bez problemov, auto taha ako dive spotreba 8 litrov,podvozok aj vsetko ostatne je super. Skoda yeti je chudobny pribuzny sportage,to sa neda porovnat ta krabica so sportage aje len sa smejem ako mozes nieco take vypotit ze sa ti stiska za yetim, tak naco si kupoval sportage? Mal si jazdit dalej na tej hrkalke s nazvom yeti co vyzera ako papamobil.
sykino Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod yveser » 09.03.2017 10:15

Mám najeto 5K km (přes zimu se toho mnoho nenajede..) a zatím jen samé ódy ... Motor 2.0 CRDi 136kW super, podvozek super.. snad jen ta spotřeba - horko těžko se dostanu pod 8l. Ale s tím jsem do toho šel, je to těžký auto a po ničem nic není.. A do VW bych za ty prachy nešel..
yveser Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
300 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 10:34

sykino píše:Mam na gt line sportage 1,6 turbo dct 4x4 najazdene 10 000 km a absolutne bez problemov, auto taha ako dive spotreba 8 litrov,podvozok aj vsetko ostatne je super. Skoda yeti je chudobny pribuzny sportage,to sa neda porovnat ta krabica so sportage aje len sa smejem ako mozes nieco take vypotit ze sa ti stiska za yetim, tak naco si kupoval sportage? Mal si jazdit dalej na tej hrkalke s nazvom yeti co vyzera ako papamobil.

Hádat se s tebou nebudu , jsi agresivní . i po 150 000 km jsem do Yetiho nastupoval s radostí že zase pojedu . Ze Sportage prostě ten pocit nemám už po 4000 Km .
Ty jsi Yetiho 2,0 TDI 125 KW jezdil jak dlouho, že je to pro tebe takový "chudák " ?
Prostě mi to auto nesedlo a půjde protiůčtem za Atecu nebo nového Yetiho . Hovg .
robovenga Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 09.03.2017 11:37

To: sykini,robovenga
Ahoj oběma. Nemíním Vám dělat soudce. Aut je na trhu tolik, že si každý může vybrat dle svého gusta a přesvědčení. Jsem ve věku, kdy už mohu s klidným svědomím říct, že jsem měl aut opravdu moc. Od ojetin po nová. A vždy rozhodlo v prvé řadě srdíčko, pak nastoupila hlava. Pak přišlo na řadu okukování v prodejně a zkušební jízdy. Auto není rohlík a člověk by se měl pořádně rozhodnout. Teď mám už 6 let Sportage III a mám k ní stále víc jako kladný vztah. Každé auto má své pihy na kráse. Myslím tím závady, které se mohou a také se objevují. Ale stále je to "moje" auto. A pokud neumře na sešlost věkem, nebudu měnit. Takhle si já představuji nákup auta. A je úplně jedno, jestli se někdo nadchne pro Citroen C1 nebo Fiat Multipla, měl by mít z auta radost. A jen na dokreslení jeden případ z mé rodiny. Koupeno už 3. auto a do 14ti dní až do půl roku šlo z domu. Bylo takový a makový a nebylo dle představ majitele. A to je to, proč tu píšu a hlava mě to nebere... ;)
Tak pěkný den a dobrý výběr z mnoha aut na trhu, ať jste spokojení..
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 12:06

Ahoj Luboši ..
Celkem vše jak píšeš o koupi jsem absolvoval .. ;) Dokonce jsme měli auto na víkend .. jenže ..
Po vystřízlivění a hlavně po pozdějším projetí Atecy od Seatu jsem konstatoval , že to není ono .. Sportage je dělané auto na efekt , nechal jsem se omámit jako mladej kolouch .
Když si porovnám zpracování , lícování karoserie atd .je Kia hodně v mínusu . Prostě mě to zarazilo a přestala mi dělat radost .. Proti Seatu a potažmo novému Yetim je to bída ..
Ale vyřeším to i za cenu že to bude něco stát , chci mít auto co mi budě dělat radost , jako Tobě .
Prostě jsem se seknul ve výběru . :thd:
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 09.03.2017 12:54

Je to tvoje volba. A přeji ti, abys vybral auto plně ke své spokojenosti. Ale přesto mě dovol několik poznámek k tomu, co píšeš. A fakt to neber jako útok na tvou osobu. Říct o Kii Sportage že je to bída, co se týká zpracování, je poněkud silné. Řada redaktorů při testování měla docela odlišný názor. Jasně, nelze srovnávat s auty vyšší střední třídy. Pokud jsi měl auto doma, proč jsi zjistil nepřesné lícování, úroveň zpracování atd.,až po koupi? Píšeš, že jsi naletěl jako kolouch...Nutil tě někdo? Vždyť ses rozhodl sám. Dokážu pochopit, že ti auto nesedlo. Dokážu pochopit, že někde z hloubky srdíčka se ozval hlas a rozhodl ses pro něco, co je ti bližší. Ale zdůvodňovat to tady tím, jak je Sportage vlastně hrozně špatný auto, to nepochopím. Pokud bys absolvoval výběr způsobem, jak píšu výše, nemohl bys koupit auto tak špatný. Akceptoval bych vysvětlení třeba : Auto mě nesedlo, našel jsem lepší a pod. Ale prezentovat tady, jak je to auto, co jsi koupil hrozně špatný, no tak to nechápu. A tebou opěvovaný Yetti není o nic lepší, ani horší, jako Sportage. Jen se jedná o koncepčně jinak pojaté SUV. A kvalita je stejná. A taky ještě připustím, že ten Seat Atteca je pěknej a líbivej. Ale netroufl bych si tvrdit, že je udělanej jen na efekt. Nemusíš souhlasit a asi ani nebudeš. Jen jsem zde měl potřebu napsat svůj názor spokojeného majitele dnes už postaršího modelu Kia Sportage III.
Pěkný den. lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 13:59

Ne hrozný , to jsem nepsal ... ale prostě s koncernem nesrovnatelné . Je to poměrně nová značka co ještě nedávno kopírovala , nebo vyráběla v licenci staré modely jiných aut . Prostě se má ještě co učit od tradičních značek .
Ale neřešme to . Zkusil jsem to . Snad se toho zbavím a moc neprodělám . Poučenej vlastní blbou koupí jsem dost , díky ...
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 09.03.2017 14:00

A tak co to bude? Škoda nebo Ateca? Dobře prodej, dobře kup. Přeji ti, abys byl spokojenej. Na to ty auta snad máme, neé? :D
Pěkný den. lubos761 :drink:
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 09.03.2017 14:41

Pánové jsou to "jen" auta, tak si to moc neberte ;)
Já třeba jsem rád, že tu zazní i jiný názor od někoho, kdo auto opravdu zkusil a nesedlo mu a docela by mne zajímalo, co přesně způsobilo ten pocit a co mu vadí. Berte to jako něčí poctivý názor nad kterým je možné se zamyslet a nemá cenu se tu dohadovat, že "já" mám jiný. Pokud auto koupil, ujel s ním tolik km a teď se ho chce zbavit, což bude asi znamenat i finanční ztrátu, tak to nedělá jen pro zábavu a hanění značky :kia: (a nemám žádný důvod si myslet, že si to vše vymyslel...). I když s tím nemusím souhlasit, tak si vážím názoru někoho, kdo popisuje svou reálnou zkušenost, než výkřiků nějakého yeti či jiného hatera...

robovenga: dokázal bys prosím nějak lépe a přesněji popsat, co ti nesedí, pokud to vůbec lze?

Sportage jsem si projel jen na krátké testovací jízdě, takže nedokázu soudit a spíš by mne zajímal podobný negativní názor a zkušenost se Ceedem, ale i tak to je zajímavé... Já jezdil dlouho služební Octavie a Fabie a i z testovacích jízd Rapid vs. Ceed musím říct, že jsem měl možná podobný pocit a to z radosti z řízení. Testovaný Rapidmě prostě bavil řídit. Ceed mi nevadil a nevadí, ale ten pocit se nedostavil. Přitom podvozek má mnohem lepší jak Rapid a zpětná vazba od kol do volantu zase o tolik u Rapida lepší nebyla, abych měl daný pocit. Nepřišel jsem úplně na to, čím to je. Podle mě je Ceed rozhodně lepší auto jak Rapid v mnoha ohledech, ale v zábavnosti řízení ztrácí... Někde jsem teď četl test nové i30, kde psali, že udělali mj. strmější řízení a hned je z toho lepší zábava za volantem, takže třeba to bude i tím...

Co se týká Sportage vs. Yeti, ono menší auta jsou vždy o něco mrštnější, což taky může hrát pocitově dost roli.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Ljuk » 09.03.2017 17:33

.
Naposledy upravil Ljuk dne 05.09.2019 16:58, celkově upraveno 2
Ljuk Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 18:20

to MV12 , Ljuk . Zřejmě vyprchal pocit nadšení z nového auta a začal jsem chladně srovnávat . Něměl jsem sedat do Atecy ..např .Tenkrát ale nebyla . Přiznávám , že jsem podlehnul Sportage prvotnímu vjemu a zapoměl kalkulovat chladně .
Nesouhlasím , že by motor byl oproti Yetimu méně slyšet , randálem jsou na tom vevnitř asi stejně . Na dálky nepociťuji nějaké zvláštní pohodlí oproti Yeti .
Třeba jen to lakované madlo na dveřích .. už se začíná odírat .. Interiér Yetiho byl i po 150 Tis. jak nový .. Forový ovladače , s vůlema a humpolácká palubovka , nemůže konkurovat filigránskému zpracování současné Atecy . Obrázek dává lisovaný "papír" pod motorem namísto alespoň plastu . Teď v zimě mám pod autem neustále na podlaze rezavý fleky .. :no: . Co rezne , raději ani nechci vědět .. Zinek na brzdách - třmenech je skoro pryč atd atd.. Světla svítí snad hůř než u Trabuka ... 136 KW to má papírově ale kde proboha teda chrápou ? 1,2 TSI 63 KW se mi v kopci smějí ...
Myslím , že i pokles ceny auta jako ojetiny bude tragický až lidi zjistí co je to za vehikl . Auto dělané na efekt , ne na výdrž ...
Pryč s tím , cena ani náhodou neodpovídá kvalitě - nekvalitě . :cry:
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Ljuk » 09.03.2017 18:31

.
Naposledy upravil Ljuk dne 05.09.2019 16:58, celkově upraveno 1
Ljuk Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod sykino » 09.03.2017 18:43

Robovenga rychlo predaj sportage a kup si vysnivanu krabicu yetiho, trepes tu uplne od veci a udavas take dôvody ze si myslim ze mas 17'rokov a robis si tu srandu z nas a urcite vlastnis staru vyhonenu octaviu na leasing. Ries si komplexy na inom fore a nezahlcuj tu forum s blbostami.
sykino Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod robovenga » 09.03.2017 18:52

Není třeba reagovat . Třeba si to ale přečte i ten , co by jinak udělal stejnou chybu jako já . Nechtěl jsem čekat na nový Yeti , Atecu , tak to mám ..
A když už si koupí Kia nebo Hyundai , nesedat už pak do aut renomovaných automobilek , ušetří si zklamání .
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage