Moc jsem nepochopil jestli ti přijde líný Ford nebo Ceed. Nicméně nejlépe si Ceeda půjčit a posoudit si sám, neměl by to být problém...
Jinak k papírovému porovnání můžeš využít http://www.automobile-catalog.com. Navolit obě auta a porovnat. Ukáže to všechno možné vč. různých zrychlení atd. Koukal jsem na to a Ceed má sice o něco lepší parametry, ale v reálu to bude asi poznat až ve zrychlení ve vyšších rychlostech nad 100 Km/h. V nižších rychlostech to ukazuje jen pár desetinek, což je zanedbatelné. Takže pro běžné ježdění budou asi hodně podobné.

SW s motorem 1,6 GDI... Najeto mám 550km a zatím ať šlapu jak chci, tak do 2000ot zabere a pak umře. Nevím proč, ale jak se dostanu na 2200ot, tak přestane táhnout. Snad se to zlepší časem, až bude více zajetý. Mimochodem o tom zajetí. Nerad bych z motoru udělal opravdového lenocha. Je to moje první úplně nové auto. O zajíždění je toho na internetu napsáno spoustu. Všude píšou hlavně nehonit do vysokých otáček. Ale co třeba se snažit prudcčeji akcelerovat a řadit do 2500ot? Berte mě prosím s nadhledem, opravdu tomu moc nerozumím
 SW s motorem 1,6 GDI... Najeto mám 550km a zatím ať šlapu jak chci, tak do 2000ot zabere a pak umře. Nevím proč, ale jak se dostanu na 2200ot, tak přestane táhnout. Snad se to zlepší časem, až bude více zajetý. Mimochodem o tom zajetí. Nerad bych z motoru udělal opravdového lenocha. Je to moje první úplně nové auto. O zajíždění je toho na internetu napsáno spoustu. Všude píšou hlavně nehonit do vysokých otáček. Ale co třeba se snažit prudcčeji akcelerovat a řadit do 2500ot? Berte mě prosím s nadhledem, opravdu tomu moc nerozumím   

tak snad bude osobni zkusenost jina...muj Focus mi prijde hodne line auto i se svymi 85kW...ale mam na nem nalitano 202.000 tak tam u davno nebude 85kW
 tak snad bude osobni zkusenost jina...muj Focus mi prijde hodne line auto i se svymi 85kW...ale mam na nem nalitano 202.000 tak tam u davno nebude 85kW 
			 Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
 Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)

... ja pod 2000 , ani nejazdím ...
 ... ja pod 2000 , ani nejazdím ...