rom007 píše:Slevu? V ktere fazi nakupu vozu ji nekdo nabidne?
Přišel jsem na zkušební jízdu a nebyl jsem rozhodnut, že chci konkrétní typ, byl jsem jen zvědavý na svezení. Ve Škodě mi spočítali cenu a řekl, že mi dá 6 % slevu, víc ne.
Přišel jsem na svezení do KIA, nabídl mi rovnou cenu o 80 tis. nižší než ceníkovku. Pravda, byla to skladovka, na objednávku by mi dal slevu nižší, zhruba poloviční, ale tak či tak - nesmlouval jsem. Nikde jsem nežebral o slevu.
Takže asi tak.
Všechny autosalony dávají slevy. A jestli chceš nakupovat za ceny v cenících na webu, je to tvá volba, zbytečně připlácíš. Uvědom si, že to je cena stanovená dovozcem/výrobcem jako "doporučená". Prodejci jsou samostatné subjekty, nakupují za ceny dodavatelské a mohou se sami rozhodonout, jaký chtějí mít na prodeji zisk. Pokud jim stačí zisk menší, dají slevu.
To máš totéž jako třeba s elektronikou - výrobce/dovozce stanoví nějakou doporučenou cenu, prodejci ale mají ceny různé. Stačí jen obejít pár obchodů (prada, tak je to vidět rovnou na cenovce u nich, nedávají individuální slevy, protože se toho prodává trošku víc než aut).