CEED facelift - ceny

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: CEED facelift - ceny

Příspěvekod Jenda » 10.09.2009 15:20

Nikdo Tě do koupě nenutí; máš ještě možnost zakoupit skladovku Kia Cee´d před faceliftem. Každý svého štěstí strůjcem ;)
Jenda Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod -drb- » 10.09.2009 17:25

rom007 píše:80 tisic z kolika a za co? byl jsme na zkusebni jizde s kia, fordem i renaultem a nikdo mi zadnou slevu nenabidl

Už jsem to psal, ale rozvedu to podrobněji - vybíral jsem koncem března, ceníková cena ceed SW byla 430 tis. (výbava comfort 09, motor 1.4), aktuální akce KIA byla sleva třicet tisíc (to měli i v letácích), prodejce mi přímo na místě nabídl nový ceed SW comfort plus 08 (tj. ještě loňská výbava, prakticky srovnatelná s comfort 09) ve stříbrné metalíze (tj. příplatková výbava!) za 350 včetně DPH. Znovu zdůrazňuji, že jsem se na slevu neptal, byla to jeho první nabídka a nebyla to nabídka vázaná na jejich leasing, jak bývá zvykem třeba u Renaultu.

Octavia ve stejné výbavě by mne v té době přišla na 530 dle ceníku, resp. po slevě 500, pokukoval jsem ještě po C-Maxu a tam by to bylo už po slevě 440. Vše srovnatelné výbavy (s drobnými odchylkami, pochopitelně).

A mohu jmenovat i konkrétního prodejce - bylo to v Pardubicích, ve firmě AUTOMOBILY LIŠKA, prodával pan Škoda (dobré jméno na prodejce v KIA ;) ).
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Axel » 10.09.2009 23:55

@ rom007

nj tak maj akci jinak by rozdíl byl už 52tis. a počkej až bude mít akci Kia tak to bude ještě větší rozdíl. Vem si už jak dlouho Octavka Facelift má, takže to přiřaď ke Kie a bude akce taky...holt akorát teď ti to vyšlo na tu Octávku. A hlavně tu 1.6 bych do oktávky nebral když má jen 75Kw a je ještě k tomu o několik PÁR kilo těžší. Zatím se dá i facelift Kia sehnat s tou výkonější 1.4 a myslím, že dřív jak po Vánocích tam tu novou 1.4 dávat nebudou....

Edit: A ještě je to auto o třídu výš než Kia a musíš si připlácet za střešní nosič a u KOMBÍKA a ještě k tomu za klasika černý...

Edit2: Díval jsem se na konfiguraci a ještě nějáké ty rozdíli, Kia má v barvě zrcátka a kliky, nezapnuté pásy spolujezdce (což si myslím, že je důležitější než u řidiče ten už to má většinou v povědomí), ESP, výškově stavitelné sedadlo spolujezdce, už má malý kožený paket. 4ili v konfiguraci jsem si udělal srovnání aby ta auta byla opravdu podobná a cena mi vyšla 491000
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod rom007 » 11.09.2009 10:22

-drb- píše:
rom007 píše:80 tisic z kolika a za co? byl jsme na zkusebni jizde s kia, fordem i renaultem a nikdo mi zadnou slevu nenabidl

Už jsem to psal, ale rozvedu to podrobněji - vybíral jsem koncem března, ceníková cena ceed SW byla 430 tis. (výbava comfort 09, motor 1.4), aktuální akce KIA byla sleva třicet tisíc (to měli i v letácích), prodejce mi přímo na místě nabídl nový ceed SW comfort plus 08 (tj. ještě loňská výbava, prakticky srovnatelná s comfort 09) ve stříbrné metalíze (tj. příplatková výbava!) za 350 včetně DPH. Znovu zdůrazňuji, že jsem se na slevu neptal, byla to jeho první nabídka a nebyla to nabídka vázaná na jejich leasing, jak bývá zvykem třeba u Renaultu.

Octavia ve stejné výbavě by mne v té době přišla na 530 dle ceníku, resp. po slevě 500, pokukoval jsem ještě po C-Maxu a tam by to bylo už po slevě 440. Vše srovnatelné výbavy (s drobnými odchylkami, pochopitelně).

A mohu jmenovat i konkrétního prodejce - bylo to v Pardubicích, ve firmě AUTOMOBILY LIŠKA, prodával pan Škoda (dobré jméno na prodejce v KIA ;) ).

Tu cenu nechapu, 350 bych za predfaceliftovanyho ceeda comfort rad zaplatil i dneska
rom007 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rom007 » 11.09.2009 10:34

Axel píše:@ rom007

nj tak maj akci jinak by rozdíl byl už 52tis. a počkej až bude mít akci Kia tak to bude ještě větší rozdíl. Vem si už jak dlouho Octavka Facelift má, takže to přiřaď ke Kie a bude akce taky...holt akorát teď ti to vyšlo na tu Octávku. A hlavně tu 1.6 bych do oktávky nebral když má jen 75Kw a je ještě k tomu o několik PÁR kilo těžší. Zatím se dá i facelift Kia sehnat s tou výkonější 1.4 a myslím, že dřív jak po Vánocích tam tu novou 1.4 dávat nebudou....

Edit: A ještě je to auto o třídu výš než Kia a musíš si připlácet za střešní nosič a u KOMBÍKA a ještě k tomu za klasika černý...

Edit2: Díval jsem se na konfiguraci a ještě nějáké ty rozdíli, Kia má v barvě zrcátka a kliky, nezapnuté pásy spolujezdce (což si myslím, že je důležitější než u řidiče ten už to má většinou v povědomí), ESP, výškově stavitelné sedadlo spolujezdce, už má malý kožený paket. 4ili v konfiguraci jsem si udělal srovnání aby ta auta byla opravdu podobná a cena mi vyšla 491000

1.6 MPI nedosahne sice v 5000 nebo 6000 vykonu jako 80 kW CVVT 1.4 ale v maly/strednich otackach kde se normalne jezdi ma vykon a kroutak mensi, objem nicim nenahradis. Coz nic nemeni na tom ze chci Ceeda a ne oktavku.

http://lerak.blog.auto.cz/files/2009/04/vykon16.gif
rom007 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Stefi » 11.09.2009 12:03

rom007 píše:Novy 1.6 SW Comfort Plus (konfigurace kterou bych si ja pral) stoji 445 tisic Kc
Octavia II 1.6 Combi Prima stoji 405 tisic Kc, po dorovnani vybavy (mimo USB na radiu to asi nenabizi) 477 tisic Kc
rozdil 32 tisic Kc ..... co dodat?

Ja vim, ceed ma zaruku 5/7 let, octavia 4 roky, 1.6 ceedu je lepsi a vysokych otackach podstatne vykonejsi nez 1.6 skody .. dal uz me jiny vyhody ceedu nenapadaji
Novy ceed se mi libi ale za tyhle penize ho ne-kou-pim

koukni tady,Škodovka píše do základní výbavy to co tam může být ale nakonec si to musíš doplatit, mam známáho prodejce a jedine z tohoto důvodu je Škoda drahá, :? :? http://www.skoda-auto.cz/ ,ja to jen tak skoušel a třeba ta klima a ještě něco, aut.stmívání../tak to na mne působí když jsem to konfiguroval na výbavu comfort plus, srovnával jsem ambiete /..konfigurátor škoda, jinak asi bude u FL trocu vylepšený podvozek, silentbloky a asi jinak nastavené pružiny a pevněší stabilizátor.....už jsem to dělal včera ale neodklepnul
tak je to již mimo ... 8-) :roll: koukni sem, možná jsem to nepochopil a lupe se cena víše :roll: http://cc.skoda-auto.com/cze/Pages/step1.aspx , http://cc.skoda-auto.com/cze/Pages/Step6.aspx to poslední je naklikáno na úroveň comfort + :D :? ,no musím ubrat aut.stmívání, to kia nemá rovněž, a za tou cenu co vidíš je to na plecháčích, kia 16" ALU. :kia: :thu: (kia je brána 1,6 )
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod AH_Litomysl » 11.09.2009 12:20

Srovnávat ceny KIA a Škoda je dle mého názoru naprosto mimo. Když si třeba člověk vezme Octavii TRUMF s motorem 1.9 TDi, klimou, centrálem, okna+ zrcátka v el. za 300.000,- Kč, tak co proti tomu chcete postavit ? Ceeda, který je o dost dražší, ale má delší záruku a je to daleko novější model ? A jak cenově ohodnotíte záruku nebo "aktuálnost" modelu ? To jsou věci, které nelze cenově vyčíslit. Je to jako srovnávat hrušku s jablkem. Obojí má něco a těžko by se dalo říct, co je lepší nebo horší.

Stejně tak nelze cenově ohodnotit "prestiž" vozu nebo jeho následný prodej jako ojetiny nebo dílenské zpracování.

Řešil jsem tuhle otázku před nějakou dobou skoro dnes a denně a pak jsem na to rezignoval, protože relevantního rozhodnutí se dobrat nedá. Nakonec stejně vždycky vítězí to, jak komu které auto "sedne".
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Stefi » 11.09.2009 12:46

:? zajimavý názor, ale ta oktávka je ještě Tour, to je auto vyráběné od roku 96, asi jde oto co prosazuješ, vzhledově o doplnkama a rovněž tak krytím záruk což má asi KIA navrh a to musím uznat, .....,využito.... :thu:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 11.09.2009 13:51

Když jsem kupoval auto já, tak jsem ze zvědavosti navštívil prodejce škody a octaviaII tehdy vyšla o 150tis dráž než ceed ve stejné výbavě. Navíc měla tenkrát slabší motor 1.9 TDi. Od té doby se ceny sice změnily, ale do octavie tour bych vůbec nešel. Přeci si nekoupím auto které je staré už jako nové. Co bych s ním dělal za dalších pět let až vyleze octaviaIII ? To ji pak nevezme ani charita.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod AH_Litomysl » 11.09.2009 14:20

Berka píše:Když jsem kupoval auto já, tak jsem ze zvědavosti navštívil prodejce škody a octaviaII tehdy vyšla o 150tis dráž než ceed ve stejné výbavě. Navíc měla tenkrát slabší motor 1.9 TDi. Od té doby se ceny sice změnily, ale do octavie tour bych vůbec nešel. Přeci si nekoupím auto které je staré už jako nové. Co bych s ním dělal za dalších pět let až vyleze octaviaIII ? To ji pak nevezme ani charita.

Souhlasím. Ale to je jen tvůj úhel pohledu. Jinak se na to zas bude třeba dívat vedoucí stavební firmy, který potřebuje aby auto vydrželo co nejdéle, moc to nežralo a nebylo moc drahý. Pro stavbyvedoucího to bohatě stačí - má to auto na ježdění a ne na dělání parády. Cenu ojetiny taky nemá cenu řešit, protože takové auto po skončení jeho služby půjde tak maximálně do třineckých železáren.

Tím chci říct, že nelze generálně říct:"Tohle auto je lepší", ale spíš "Tohle auto konkrétně mě víc vyhovuje".
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce

Příspěvekod G_C » 13.09.2009 22:33

-drb- píše:

Problém je ale v tom, že byly vělké slevy na modely MR08, na MR09 už se takové slevy nedávaly. Na druhou stranu zas Comfort plus 08 měl ceníkovou ceny vyšší než Comfort 09 a přitom byl hůř vybavený...
G_C Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod G_C » 13.09.2009 22:34

Stefi píše:
rom007 píše:Novy 1.6 SW Comfort Plus (konfigurace kterou bych si ja pral) stoji 445 tisic Kc
Octavia II 1.6 Combi Prima stoji 405 tisic Kc, po dorovnani vybavy (mimo USB na radiu to asi nenabizi) 477 tisic Kc
rozdil 32 tisic Kc ..... co dodat?

Ja vim, ceed ma zaruku 5/7 let, octavia 4 roky, 1.6 ceedu je lepsi a vysokych otackach podstatne vykonejsi nez 1.6 skody .. dal uz me jiny vyhody ceedu nenapadaji
Novy ceed se mi libi ale za tyhle penize ho ne-kou-pim

koukni tady,Škodovka píše do základní výbavy to co tam může být ale nakonec si to musíš doplatit, mam známáho prodejce a jedine z tohoto důvodu je Škoda drahá, :? :? http://www.skoda-auto.cz/ ,ja to jen tak skoušel a třeba ta klima a ještě něco, aut.stmívání../tak to na mne působí když jsem to konfiguroval na výbavu comfort plus, srovnával jsem ambiete /..konfigurátor škoda, jinak asi bude u FL trocu vylepšený podvozek, silentbloky a asi jinak nastavené pružiny a pevněší stabilizátor.....už jsem to dělal včera ale neodklepnul
tak je to již mimo ... 8-) :roll: koukni sem, možná jsem to nepochopil a lupe se cena víše :roll: http://cc.skoda-auto.com/cze/Pages/step1.aspx , http://cc.skoda-auto.com/cze/Pages/Step6.aspx to poslední je naklikáno na úroveň comfort + :D :? ,no musím ubrat aut.stmívání, to kia nemá rovněž, a za tou cenu co vidíš je to na plecháčích, kia 16" ALU. :kia: :thu: (kia je brána 1,6 )

Nesmíš dávat odkaz z adresního řádku, ale na konci ti to vyhodí ID konfigurace či odkaz na PDFko s tím, co sis vyklikal... :drink:
G_C Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Stefi » 14.09.2009 13:11

@ G_C , dík , ale když jsem měl náhled tak to fachčilo, stále se učíme.... :? , až se vyspím, tak to realizuji :shock:,ale teď to rovněž odkazuje na konečné klikání.... :?: :?: Tak jsem se prospal, ale asi je to nad dovednosti samouka :( :?
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod 3CP0 » 16.09.2009 22:23

Som zvedavy, kedy sa aktualny cennik na faceliftovy Ceed objavi na slovenskej webstranke Kie. Stale tam svietia akcne ceny na vypredaj modeloveho roku 2008, kliknutie na novy Ceed urobi len presmerovanie na http://www.odhalma.sk, kde je vsetko, okrem cennikov. Nahlasil som sa cez uvedeny formular na testovaciu jazdu este zaciatkom septembra, dnes je 16-teho a nic, nikto ma nekontaktoval. :kia:, budicek, ja chcem Ceed, preco ma ignorujete? Ak zajtra stihnem, tak sa skusim zastavit osobne v predajni na Zlatych Pieskoch :thd:
3CP0 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod figaro » 17.09.2009 09:35

Ceny by mali oficialne zverejnit az po autosalone Frankfurt ale na predajniach Vam ich ochotne povedia. Nove auta by sa mali dat fakturovat uz dnes. Viem to, lebo ma uz na predajni caka novy ceed. V piatok by som si mal ist po mojho milacika. :thu:
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed