Zdravím, dnes som bol na 1. garančnej prehliadke kie Rio (r. výroby 2017) a povedali mi, že Kia má zvolávačku na Škrtiacu klapku motora, treba ju vymeniť. Vraj sa nejedná len o model Kia Rio ale aj o Stonic. Vymieňali ju už niekomu alebo mal/má s nou niekto problém?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Pýtal som sa na to pri mojej druhej garnačke a vraj je to len na motory 1.2 ešte sa divil že na môj motor ktorý je vlastne "nový" nie je žiadna zvolávačka.
(Zatiaľ)
Rio Platinum 1.0 T-gdi 88kw 2017 Pro´ceed 1.4cvvt 77kw 2009
Tak má čerstvá zkušenost. Včera auto během jízdy přepnulo do nouzového režimu naskočila oranžová signálka motoru. Zavolal jsem do servisu a pro auto si přijeli a odvezli. Dnes telefonát jak to vypadá a prý jde o zmíněnou škrtící klapku a jsem u nich první komu se závada projevila před výměnou. Nejedná se tedy pouze o motory 1.25 ale minimálně tedy i 1.4. Prý se nejedná o svolávačku ale vše se řeší výměnou při pravidelné prohlídce.
Mne to odišlo v auguste 2018. Našťastie som bola pri Dunajskej Strede kde je KIA. Ale nervy som mala riadne. Predsa len 8 mesiacov máte auto a zrazu kontrolka a zníženie rýchlosti. Tam mi bolo oznámené, že ide o problém nového Ria.
Po výmene škrtiacej klapky už ste mal s tým pokoj? Odvtedy už ubehlo km a problém sa nevrátil? Či ste po určitej dobe musel zase meniť tú klapku? Ďakujem pekne za odpoveď Robo. Pýtam sa lebo ja mam ten istý problém teraz kia stonic.