KIA Ceed - typické neduhy?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: KIA Ceed - typické neduhy?

Příspěvekod nexter » 12.04.2019 21:47

Quadrant píše:Tohle je snad lepší ani nekomentovat..
Stáčí si totiž najít na netu longlife oleje a jejich zápory, a každý hned pochopí že nájezd 30000km na jednu náplň je cílená likvidace motoru.
Chcel som to nekomentovat ale neda mi ;). Nemyslim si ze som napisal nieco co nie je pravda. Prave naopak. To ze mnohi ludia stale ziju v placebo efekte ako svojmu motoru pomahaju ked menia olej kazdych 10k km to je nieco co tu bude este dlho pretoze to nie je racionalna zalezitost ale v mnohich pripadoch iracionalna. Vysvetlim preco. Predajca oleja a servis nepotvrdi ze olej vydrzi 30k a viac ved by isiel proti sebe. Jeho zaujem je predavat a menit a tvoj dat autu to najlepsie takze je to situacia WIN WIN, kde su spokojne obidve strany pripadne tri. Ty mas o sebe pocit ze si z internetovych for a clankov ziskal lepsie vedomosti o olejoch ako vyrobca oleja a vyrobca motora. Keby si nieco o tom ako sa taky olej testuje predtym ako sa prinesie na trh vedel, neodvolaval by si sa na taketo hluposti ktore si tu pastol dole. Ale ja ti rozumiem ze mas takyto pohlad, pretoze tento pohlad ma mozno 90% populacie. Napr. Mobil testuje svoje oleje tak, ze motor jazdi 190k km. kazdych 8k km sa skontroluju vsetky sucasti motora ci nje su nadmerne opotrebene a kazdych 32k km sa olej vymeni. Po dosiahnuti 190k ak su vysledky motora OK uvolni sa do predaja. Tieto testy mozu tymto sposom prebiehat prakticky do nekonecna az kym sa nestopnu na kontrole ktora preukaze nadmerne opotrebenie motora. Ak chces pohladam kde sa testoval Chevrolet do cca 800k km. Pripadne ti z testu oleja poslem link na video. Teraz to pisem z mobilu tak sa mi to nechce hladat. Ale myslim si ze taketo nieco ta aj tak nepresvedci. Pre mma za mna nech si kazdy meni olej aj po 1000 km ked nema kde inde davat svoje peniaze a cas je to jeho vec. Ja sa budem drzat uzivatelskej prirucky kde je aj popis za akych okolnosti je potrebne dany interval skratit. HOWG.

Odoslané z LG-H870 pomocou Tapatalku
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Quadrant » 12.04.2019 22:39

OK.
Tak se tedy té " příručky " drž..
Quadrant Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Karens » 13.04.2019 05:06

Karens Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

AKTUÁLNĚ MÁ BAN

Příspěvekod lubos550 » 13.04.2019 08:14

Tak riesenim pri tych dlhsich intervaloch vymeny by asi bolo kazdych 15000km doliat tak pol litra az liter noveho oleja podla stavu.
Skoda Fabia Combi 1,0 TSI, 70kW - 5,0l/100km - 3000km
KIA Rio 1,25 CVVT, 62kW - 5,6l/100km - 160000km - predane
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Karens » 13.04.2019 10:05

Treba si tie články prečítať ešte raz, tentokrát poriadne.
Karens Neuvedeno
Fanda vozů Kia

AKTUÁLNĚ MÁ BAN

Příspěvekod lubos550 » 13.04.2019 11:38

To netreba, staci sa pozriet, ako vypada olej ked sa meni tak po tych 15000km a clovek pochopi, ze dalsich 15000 by s tym olejom nedal. Cca. po 20000km sa v motore zacne tvorit "blato" (odborne v clankoch nazyvane usadeninami) a to je uz riziko, ze sa zanesie cely motor. Tym doliatim oleja by sa ta tvorba "blata" dala o nieco oddialit.
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod pecaIII » 13.04.2019 11:45

Nějak tě nechápu. Kam bys dolival olej, když máš oleje po max? Pokud musíš dolivat, protože ti chybí olej, tak už je něco špatně, nebo ne?
pecaIII Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod therion » 13.04.2019 17:55

nexter píše:
Stáčí si totiž najít na netu longlife oleje a jejich zápory, a každý hned pochopí že nájezd 30000km na jednu náplň je cílená likvidace motoru.
Chcel som to nekomentovat ale neda mi ;). Nemyslim si ze som napisal nieco co nie je pravda. Prave naopak. To ze mnohi ludia stale ziju v placebo efekte ako svojmu motoru pomahaju ked menia olej kazdych 10k km to je nieco co tu bude este dlho pretoze to nie je racionalna zalezitost ale v mnohich pripadoch iracionalna. Vysvetlim preco. Predajca oleja a servis nepotvrdi ze olej vydrzi 30k a viac ved by isiel proti sebe. Jeho zaujem je predavat a menit a tvoj dat autu to najlepsie takze je to situacia WIN WIN, kde su spokojne obidve strany pripadne tri. Ty mas o sebe pocit ze si z internetovych for a clankov ziskal lepsie vedomosti o olejoch ako vyrobca oleja a vyrobca motora. Keby si nieco o tom ako sa taky olej testuje predtym ako sa prinesie na trh vedel, neodvolaval by si sa na taketo hluposti ktore si tu pastol dole. Ale ja ti rozumiem ze mas takyto pohlad, pretoze tento pohlad ma mozno 90% populacie. Napr. Mobil testuje svoje oleje tak, ze motor jazdi 190k km. kazdych 8k km sa skontroluju vsetky sucasti motora ci nje su nadmerne opotrebene a kazdych 32k km sa olej vymeni. Po dosiahnuti 190k ak su vysledky motora OK uvolni sa do predaja. Tieto testy mozu tymto sposom prebiehat prakticky do nekonecna az kym sa nestopnu na kontrole ktora preukaze nadmerne opotrebenie motora. Ak chces pohladam kde sa testoval Chevrolet do cca 800k km. Pripadne ti z testu oleja poslem link na video. Teraz to pisem z mobilu tak sa mi to nechce hladat. Ale myslim si ze taketo nieco ta aj tak nepresvedci. Pre mma za mna nech si kazdy meni olej aj po 1000 km ked nema kde inde davat svoje peniaze a cas je to jeho vec. Ja sa budem drzat uzivatelskej prirucky kde je aj popis za akych okolnosti je potrebne dany interval skratit. HOWG.

Zkus si motor po 150 tis rozebrat a uvidíš jak mu takove 30k intervaly "prospivaji"
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 13.04.2019 20:48

pecaIII píše:Nějak tě nechápu. Kam bys dolival olej, když máš oleje po max? Pokud musíš dolivat, protože ti chybí olej, tak už je něco špatně, nebo ne?

Po tych 15000km urcite nebude vo vani tolko oleja, kolko sa tam davalo pri vymene. Kazdy motor ma nejaku spotrebu oleja. jeden vacsiu, iny mensiu (ak by nemal, tak by to znamenalo, ze priestor nad piestom nie je olejom mazany). Niektore nemenovane nemecke znacky ta budu dokonca presviedcat, ze spotreba litra oleja na interval vymeny je celkom normalna. Cize to, co tam bude chybat sa doplni novym olejom.
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod nexter » 13.04.2019 22:04

therion píše:
nexter píše:

Zkus si motor po 150 tis rozebrat a uvidíš jak mu takove 30k intervaly "prospivaji"
Este 18k a budem mat 150k km a motor teda neplanujem rozoberat. Nemam zalubu v rozoberani motorov, radsej jazdim ;-) Do 200 max. 250k nemam obavy o motor a viac na tom aute neplanujem jazdit. Kolko km chces na tom aute jazdit ty, 500k? Pre mna tych 200-250k znamena vlastnit auto 5-6 rokov. V dnesnej dobe je bezne auto po 6 rokoch moralne zastarale. (Nehovorim o specialnych kuskoch) Ved si len zober co uz mozes mat v novom modely ceedu o tom sa ti v 2. gen. ani len nesnivalo. Takze setrit auto pre mna na dlhsi najazd ako som pisal vyssie nema zmysel. Ak by som si to auto chcel nechat 10-15 rokov tak by som mozno uvazoval inak ale za tychto okolnosti v tom nevidim ziadny vyznam. Auto ma sluzit mne a nie ja autu. Poznam par pacientov co menia olej po 5k a ich rocny najazd je 10k. Ale kazdemu jak je libo....

Naposledy upravil nexter dne 13.04.2019 23:55, celkově upraveno 1
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Quadrant » 13.04.2019 22:45

Když už se to nakouslo, tak 3. generaci Ceedu bych ani nechtěl.
Měl jsem půjčené na týden a stačilo.
2. generace je mnohonásobně lepší snad ve všem , jediné co bych s 3.g. bral jsou sedačky... ty jsou perfektní :thu:

A teď zpět k tomu oleji :
Jakýkoliv dnešní výrobek je nastaven aby se alespoň dožil konce záruky, jelikož se bohužel už vše bere za spotřební zboží tak k tomu dopomáhají i takzvané manuály a příručky .
Žádný výrobce nechce aby výrobek sloužil déle než je třeba, ale aby se v určitý okamžik začal kazit a koupil se nový.
Doby kdy auta byly opravdu auta jsou už pryč.

Tak že pokud nechcete patřit mezi "ovce" , dopřejte autu péči podle vlastního zdravého úsudku :drink:
Quadrant Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod nexter » 13.04.2019 23:49

S casti suhlasim s tym ze vyrobky sa pri vyvoji optimalizuju na co najtesnejsiu hranicu k hranici zaruky. Ale nemozme zovseobecnovat a relativizovat. Napr. taky motor sa dimenzuje na zivotnost 300-350k km. Neplati to obecne pre vsetky typy ale zoberme zase do uvahy bezny motor. Napr. Taky HYUNDAI ma zaruku 5 rokov a neobmedzeny pocet km. A ma tie iste motory ako KIA. Myslis ze by si dovolili dat 5 rocnu zaruku a neobmedzene km keby mal ten motor po 150k km klaknut? Su ludia ktori jazdia 80k rocne a viac. Na niektore veci sa treba pozerat zo sirsej perspektivy... To su fakty a tvrda ekonomika ktora nedovoli pustit ani jedno euro navyse... Nespravam sa k autu ako *** ale peci si zasuzia moje deti a manzelka a vlastne ludia ako taki. Auto je VEC ktorej treba dat to co potrebuje nic naviac neoceni. Ale taka manzelka, pre niekoho mozno aj frajerka oceni cokolvek naviac :-)))

Obrázek
nexter Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod therion » 23.04.2019 16:44

Vzhledem k porizovaci cene noveho vozu a v pripade, ze si auto hodlam ponechat i po zaruce, je zvysena pece nasnade. Kvalitni palivo bez ethanolu a vymeny oleje po 10k km beru jako primerene naklady na provoz vozidla. Setrit na naplnich at uz olejovych nebo jinych je vzhledem k nakladum při koupi auta nesmyslne.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod striha » 26.04.2019 21:26

Nechapu jak nekdo muze srovnavat najezd na olej osobak x nakladni auto. Ano kamion na jednu napln najede i 150t km ale pracovni rezim je prevazne dalnice a motor se prevaluje na 1200 az 1500 otacek. Navic napln kamionu je asi tak 40 litru podle znacky . V osobaku neustale menis jizdni rezim a mas napln tak max 4,5 litru. 30000 najezd je pomala smrt motoru a muzete pouzivat olej jaky chcete.

Odesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk
striha Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod snike » 26.04.2019 21:41

@striha: ... ja mam treba v motoru 7,6 litru oleje ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed