lubos550 píše:Neviem, ci si cital aj nejake starsie prispevky v tejto teme, ale pri motore, ktory spominas prave podla jedneho z prispevkov ten narast vykonu nebol citelny. Zaujimave ze tomu VIF-u veris, aj ked to je z pohladu bezneho cloveka tiez len nejaka tekutina s neznamym obsahom, rovnako ako ten benzin.Kazdopadne je to len tvoje tvrdenie, proti tvrdeniu velkej ropnej spolocnosti, ktora musi 1000-krat zvazit, co bude o svojom benzine tvrdit a co nie. Komu by si veril?
Ano, marketing vie urobiť divy, viď nas novy prezident. Netvrdim, ze tam nieco navyse nieje, ci to motoru naozaj pomaha, na to treba relevantne testy, najlepsie dlhodobe. Rovnake motory, rovnake km, obycajny vs.nitro benzin. Kto taky test urobil, resp.urobi? Na to treba kopec casu a financii. Ak takyto test existuje, sem s nim. Test na vif je, vygugli si ho, robil ho svet motoru. Mozno mu verim viac. Sused mal na tdi korekcie na vstrekoch 1-1,5-0,9-2. Ja som mu osobne robil diagnostiku. Ze ich da ultrazvukom vyčistiť. Vravim mu, davaj vif , uvidime. Po cca 5 tis.km zvyseneho davkovania mal korekcie do 0,8 max . Znovu moja diagnostika ja osobne.. Co to asi sposobilo? Netvrdim, zeby to iste nedosiahol najakym extra dizel palivom, mozno ano. Preto vifu tak nejak verim viac ako davkovacu aditiv na pumpe. Mam tesco pumpu, ktoru vidim z okna. 90 % paliva beriem odtial uz roky rokuce, uz tretie aufo, ktore mam. NIKDY ziadny problem či z vifom alebo bez nebol . Či nafta,alebo benzin. Motory bezali ako hodinky v zime aj v lete. Diagnostika na vybornu. Rovnako mam doma aj sluzobku benzin, 220 tis.najazdene na shell benzine, fleetova karta., mam ho od nova, jediny vodič ja. Rovnako žiaden problem. Verim vlastnej skusenosti. Ano, mal som v autach aj premiove paliva na skusku, zopar nadrzi. Vyrucene peňeži

KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané