Ahoj,moje auto má najeto cca 500 km a na pravém předním kotouči se my udělali vyjeté drážky,jakoby se tam dostal kamínek nebo něco podobného. Jedna drážka pak zmizela a druhá se malinko zvětšila. Kotouče sjíždí v celé ploše,ale čekal bych že u nového vozu bude kotouč nějakou delší dobu čistě sjetý. Myslíte,že má cenu se s tím zabývat? Popřípadě to řešit v servisu?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Presne sup do servisu. Muze to byt tvrdy ulomek zalisovany do desky z vyroby a zbytecne tim odrovnas drahy kotouc. A ze original kotouc je pekne mastny.
Je to spíše optická záležitost a na pohmat měkký dolíček,ze starého auta to znám,ale nečekal jsem to na novém voze tak brzo a je to pouze na jednom kole. Nepanikařím ,jen si říkám abych něco nezanedbal.
I s takovymi drazkami na kotoucich se da jezdit akorat v mem pripade, kdyz jsem auto koupil to uz moc vzadu asi nebrzdilo, protoze se desticky moc nehybaly
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Já mám teď taky k 500 km a začíná se mi na jednom předním kotouči dělat drážka. Trochu mě to překvapilo, na starém Ceedu jsem měnil komplet brzdy a kotouče byly po 3000 km stále jako nové - pěkně rovnoměrné po celé ploše. Doufám, že tam nedali nějakej aušus. :-/
To je normální a přirozené. Jednak se tam dostává prach a jednak je to dáno nesourodou směsí desky. Já používám desky chevron racing a ty mi to dělají také . Udělám foto kotouče po 3 tis. km.