Zabezpečení vozu

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod vladislav » 03.01.2008 18:38

snike píše:
Berka píše:V noci bylo auto v garáži, nejlepší přístup k němu byl přes den.

Tak to může být rád, že je při tom nepřistihl, mohl dopadnout i hůře :-(

Zatím jsem ten pocit kdy přijdu na prázdné místo po mém autě nezažil a ani nechci... :no: :no: :help:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 03.01.2008 18:45

vladislav píše:Zatím jsem ten pocit kdy přijdu na prázdné místo po mém autě nezažil a ani nechci... :no: :no: :help:

Já už ano, ale nakonec se z toho vyklubalo vždy jen odtažení :grin: :grin: :grin:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.01.2008 18:46

snike píše:
vladislav píše:Zatím jsem ten pocit kdy přijdu na prázdné místo po mém autě nezažil a ani nechci... :no: :no: :help:

Já už ano, ale nakonec se z toho vyklubalo vždy jen odtažení :grin: :grin: :grin:

Mám štěstí,že u nás na malém městě odtahovka není... :D :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 18:52

Nevím jestli už jsem to tady nepsal, ale mně taky bílého dne odemkli auto, vevnitř ukradli vše co mohli a také ho za sebou zamkli. Centrál jsem tam neměl a vím jistě, že auto bylo zamčené, když jsem k němu přišel a na 99,9999% jsem ho zamkl i před tím. Zřejmě se tam dostali dveřmi spolujezdce, které stáli u chodníku a vůbec zámky nepoškodili (za což jim dodatečně děkuju). Bylo to blízko centra města, cca 500m od policejní stanice a nějakej ten technik, co pak přijel zajistit stopy (nic nezajistil) mi řekl, že přímo na škodovku (felicii konkrétně) koumáci mají nějaký univerzální klíč, kterým lze odemknou prý 50% těhle aut. Zamáčknout za sebou čuflík, když auto opouštěli už bylo to nejmenší. Přijeli to vyšetřovat takový 2 týpci a vysloveně pat a mat nejen chováním, ale i postavama. Povídali mi úžasný zážitek z rána jak si nechali foťák na střeše a jak jim nespadl a jak se vsázejí o 10 Kč do společné pokladny kdo bude fotit a jak se pak za to ožerou. No prostě sranda, ale já jsem nevěděl, zda se mám nad tím smát nebo brečet, když jsem viděl kdo to vyšetřuje.....

Já si to pojistím. Co se toho pojištění týče, tak jsem si už kalkuloval přímo na ceed SW 1.6nafta (přímo tohle ten kalkulátor po mně chtěl, nechci ale té pojišťovně dělat reklamu) POV+(odcizení+živel+vandalismus s 15%,min. 10tis spoluúčast). To stojí na internetu necelých 5tis p.a. Je to teda o cca 1500 Kč víc než samotné POV, ale myslím že je to lepší než tam dávat alarmy a podobný věci, který stejně český člověk překoná a je s tím práce a tak. 85% ceny vozu je pak lepší než nic (5% spoluúčast stála cca 6500). Uvedené čísla jsem vykalkuloval pro sebe, když jsem ještě nikdy (konkrétně systém požadoval od 1.1.2000) neměl žádnou škodnou událost, tj. min 84měsíců bez nehod.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 03.01.2008 19:04

@acoLaco: Přeji aby jsi byl spokojen a aby jsi služeb pojišťovny využíval co nejméně ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 19:15

snike píše:@acoLaco: Přeji aby jsi byl spokojen a aby jsi služeb pojišťovny využíval co nejméně ;-)

Jo díky, ještě něco pozitivního všem co ceed už mají nebo budou mít. Že se ceed (tolik, nebo zatím) nekrade dokládají i ceny pojištění a pojišťovny to mají jistě vykalkulované dobře. Teď konkrétně. Já jsem mluvil o příplatku 1500Kč a přímo na Focuse mezi kterým se ještě pořád a pořád rozhoduju (ale moc šancí mu teď nedávám) ten příplatek činil 2200, tj. cca o 40% víc než u :kia: . Netvrdím že se krade Focus o 40% víc, ale určitě to o něčem svědčí. Myslím, že kdyby jsem tam dal octavii (to už se mi kalkulovat nechtělo), že by to bylo ještě o dost víc už jen z hlediska vysoké PC ceny O2 a toho že je o ní zájem. Ta vyšší cena u FF2 může být a zřejmě je také dána tím, že FF2 má vyšší MOC ceny než :kia: cca o 20-25% (ale příplatek je tam 40%, ne 25%)...

P.S.: Dealer mi "vyhrožoval", že podle něj doba ceedů přijde (z hlediska zájmu zlodějů), že prý se jich má dělat 300tis ročně, takže když lidi přijdou na to, že je to dobrý auto, tak ti co nemají na nové, budou teda chtít ojeté a tím vznikne poptávka na trhu. Kdo měl alespoň základy ekonomiky, tak ví že nabídka zlikvidovat nikdy nejde, jinými slovy, že mimo jiné se zlodějové, kteří budou "pomáhat" tuto poptávku uspokojovat, jistě najdou.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 03.01.2008 20:22

Kamos mel Hondu CRX, prijel odpoledne s pritelkyni z nakupu a postavil ji na parkoviste pred panelaky (parkoviste je naproti trolejbusove zastavce, takze rusna to ulice) ... stihl akorat dojit s taskama do nejakyho 4-6. patra (nevim v kterym presne bydli :?), v byte polozil tasky nahodou sel kolem balkonu a kouka, ze ma otevreny dvere u auta. Vykrikl z balkonu, bezel dolu a co nenasel ... dvere otevrene bez poskozeni a z pod palubky vytazeny draty a pripojeny nejaky udelatko na premosteni imobilizeru :shock: Stihl to tedy naposledni chvili, protoze uz stacilo jen nastartovat a odjet :hurray:

Me osobne vytrhl jeden h*jzl zamek u felicie, aby si pak otevrel pres central a ukrad mi neznackovy radio na MP3jky, ktery jeste hralo nic moc a samozrejme, ze panel jsem mel u sebe ... v bazaru za to mohl dostat maximalne kilo :x
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod pepa » 03.01.2008 21:03

@acolaco
S levným pojištěním je to určitě dobrá zpráva, na havarijku u nového auta bych fakt šetřit nechtěl a s nízkou sazbou pro Ceeda je to příznivá stránka věci.

Ke krádežím : je určitě možné že v budoucnu se auta s vysokým podílem na trhu budou krást více. Jde ale podle mého názoru o různé důvody. Jedna věc je opravdu velkorysá záruka a co všechno bude autorizovaný servis a zastoupení :kia: v rámci této záruky ochotený měnit zdarma, nebo jestli se lidi po špatných zkušenostech nebudou obracet na levné servisy :no: s přísunem součástek z pochybných zdrojů. S tímto souvisí i vyšší ceny dílů :kia: a zda je časem oficiální zastoupení nedá dolů, když bude mnohem větší obrat a dost se toho vyrábí v EU a ne až v Koreji.
Druhá věc je poptávka po ojetých nebo i nových vozech :kia: za pár let, zda se budou krást na zakázku z východní Evropy jako dnes některé značky, třeba podle dlouhodobé pověsti vozu, určité motorizace a výbavy, může k tomu dojít až v další generaci auta apod. To se dnes dá jen těžko předvídat. :no:
pepa Neuvedeno
Nováček

Hyundai i30 (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 21:07

Beda píše:Kamos mel Hondu CRX, prijel odpoledne s pritelkyni z nakupu a postavil ji na parkoviste pred panelaky (parkoviste je naproti trolejbusove zastavce, takze rusna to ulice) ... stihl akorat dojit s taskama do nejakyho 4-6. patra (nevim v kterym presne bydli :?), v byte polozil tasky nahodou sel kolem balkonu a kouka, ze ma otevreny dvere u auta. Vykrikl z balkonu, bezel dolu a co nenasel ... dvere otevrene bez poskozeni a z pod palubky vytazeny draty a pripojeny nejaky udelatko na premosteni imobilizeru :shock: Stihl to tedy naposledni chvili, protoze uz stacilo jen nastartovat a odjet :hurray:

Me osobne vytrhl jeden h*jzl zamek u felicie, aby si pak otevrel pres central a ukrad mi neznackovy radio na MP3jky, ktery jeste hralo nic moc a samozrejme, ze panel jsem mel u sebe ... v bazaru za to mohl dostat maximalne kilo :x

A o tomto je kdo mně bude chtít vlézt do auta tak tam vleze. A o tom jak se dá otevřít nový Pasat raději nebudu mluvit, Sprintera2 mám otevřeného za 10 sekund a to má stejné zámky jako Vito.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 22:10

Teď jsem se rozepsal a moc to s tématem nesouvisí, tak doufám, že to zásadně nevadí :-)

@pepa

Nechci být pesimista, ale zlevňování není obecně nikde moc na pořadu dne, a proto rozhodně s tím nepočítám. I kdyby měl importér v budoucnu ty díly za 1/3 ceny než dnes, tak proč by zlevňoval-raději více vydělá. Tak pokud ten díl budeš potřebovat, tak si ho stejně musíš koupit. A pak budeš shánět ty levnější díly, a to už dává možnost těm pochybným zdrojům. Takže jedinou legální a etickou cestu mohou poskytnout výrobci neoriginálních dílů, ovšem jak na tom budou s kvalitou, toť otázka...

Pak už poslední prostor pro zlevnění dílů by byl, kdyby byla obecně zažitá věc, že (i mimo jiných automobilek) :kia: má hodně drahé díly a potencionální zájemci pak byli testy, recenzemi a zkrátka obecnými doporučeními od :kia: „odháněni“ a :kia: by pak v rámci konkurenčního boje tyto díly zlevnila, aby sebrala odpůrcům další argument.

Dovolím si odbočit od tématu pro přirovnání. Já sám jsem motorkář a nedám dopustit na jistou značku, protože mám prakticky celý život (ty stroje které považuji za motorky) jen její modely, i když musím přiznat, že i konkurenční výrobci se mi líbily, a někdy i víc, ale nebyly na ně dostupné (okamžitě) ND. Dnes už jsem tomu, co jsem vždy měl a byl s tím spokojen zůstal věrný a nepředpokládám (minimálně v následujících 3 letech), že to změním, neboť mě nikdy žádný jejich model „nezradil“ a ND byly vždy levné a okamžitě dostupné (i neoriginální díly, kde cena je jen zlomková), zatímco kolegové kteří měli konkurenční značky museli v nějakých případech čekat i 3 měsíce na nějaký díl, který nutně potřebovali, a když se jim to rozbilo v červenci, tak měli radost. Celá sezóna v trapu, nehledě na relativně vysokou cenu těchto dílů.
I když toto už dneska vůbec neplatí (řekněme minimálně u 4 nejzavedenějších značek na našem trhu) tak furt značka kterou mám já, má k dispozici nejlevnější díly (nebo alespoň jiná značka která by měla ještě levnější není) a spolehlivě dostupné, a nemám tak potřebu jinou značku ani zkoušet, ani číst jejich nějaká fóra, jak jsou na tom s kvalitou apod. (nehledě na fakt že na motorkářských srazech se stejně nic jiného, než která značka je lepší neprobírá, každej hájí to své), protože já už jednoho jediného favorita mám. A mám ho mimo jiné proto, že měl ve své době dostupné ND a byla to řekněme „nejvyhlášenější“ značka z těchto důvodů (spolehlivost a dostupnost ND).
Ovšem co se koupě nové motorky týče, tak ty ceny jsou +- stejné, a motorka se kupuje prakticky jen podle vzhledu a parametrů a pak „trochu“ ceny (+-20% na ceně u motorky je prakticky zanedbatelné), a zkrátka tak, co Vám padne do oka na první pohled, a ve své podstatě, podle mého názoru, se dá motorka racionálně (pokud člověk musí nakonec koukat na peníze, kvalitu, spolehlivost, cenu a dostupnost ND a do něčeho konkrétního se už nezbláznil) vybírat jen ze 4 značek.

U auta člověk hledá něco co mu poskytne největší užitek vzhledem k ceně a s tou pak souvisí i cena ND. Když si :kia: uvědomí, že takto uvažují lidé i v případě koupi auta, tak jí to možná dojde a díly zlevní. Já si myslím, že si to :kia: uvědomuje a hlavně, že si uvědomuje že většina lidí na to má stejný pohled jako já. Tj., že toto dnes neřeším, neboť ta „fantastická záruka“ tento problém zcela eliminuje a záruka mobility to „eliminované“ zcela vyhlazuje. A co bude za 7 let, nad tím opravdu dnes neuvažuji, i když kupuju auto tak na 10let…. Pak možná že budu vzteklý, pokud to auto dám třeba po 5 letech tátovi a on bude vzteklý kolik ho to a tamto stálo. Dnes ale počítám s tím, že to co ušetřím při koupi auta že vrazím do servisních prohlídek, takže od Focuse o kterém uvažuji bude rozdíl v tom, že vše co se na něm pokazí mezi 2-5(7) rokem budu platit ze svého a u :kia: tak budu na tomto šetřit a to pak po 5(7) letech tyhle ušetřené peníze budu mít k dispozici a za ně budu platit jen rozdíly v ceně těch ND a zde čekám a doufám, že ty rozdíly nebudou větší než to u forda. Dnes teda kupuji auto jen podle ceny a toho jak se mi líbí a prostoru a pohodlí-zkrátka užitné hodnoty a ND vůbec nekalkuluji, protože se stejně nedají nijak zkalkulovat. To bychom mohli kalkulovat za 10 let, pokud bychom měli k dispozici nějaké vzorky lidí co se k autům chovají relativně stejně, relativně stejně ročně najíždějí apod. a to je stejně prakticky a reálně nemožné, protože za 10 let bude už 3 generece ceeda….

Důležité je, že se ty auta nějak dnes nekazí, že vše nasvědčuje tomu že :kia: je světová značka atd. Ty rozdíly jsou už relativní a jen těžko se to dá dnes objektivně vyjádřit. Při registraci do fóra jsem hledal informace, sledoval závady a podobné věci, ale ty závady jsou na všech autech, takže z tohoto hlediska je možné skutečně jen čekat jak se bude :kia: vyvíjet a co se o tom zjistí za 3 a více let. Tím vývojem myslím to, že konkrétně na Renaulta, co mám od 3 známých recenze, co tyto auta mají jsem značně odrazený i když je to všechno relativní, někdo ho může zase chválit... Člověk věří lidem ze svého okolí atd. Kdyby Renault dal takovou záruku jako :kia: a měl nějaký model který by se mi líbil a byl cenově přijatelný, tak proč ne….
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 22:22

Mám kolegu v práci, který používá nejlepší zabezpečení vozu - je to jeho 3 letá Bordó Doga :-D :-D :-D když jede na nákupy tak ta potvora už mu sedí vzádu a nechce ven, ani nemusí zamykat auto.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 22:26

milan69 píše:Mám kolegu v práci, který používá nejlepší zabezpečení vozu - je to jeho 3 letá Bordó Doga :-D :-D :-D když jede na nákupy tak ta potvora už mu sedí vzádu a nechce ven, ani nemusí zamykat auto.

To má dobrý, já mám labradora a ten kdyby věděl, jak to auto odemknout, tak by ho zlodějovi nejen odemkl, ale ještě by mu podal klíče, kdyby mohl, hlavně že se projedou :grin:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.01.2008 00:44

AcoLAco
Tj., že toto dnes neřeším, neboť ta „fantastická záruka“ tento problém zcela eliminuje a záruka mobility to „eliminované“ zcela vyhlazuje. A co bude za 7 let, nad tím opravdu dnes neuvažuji,

No já zase takový optimista nebudu.Jak sami říkají v servisech ,ono to zase tak růžové s tou zárukou nebude.Takže než toto chválit raději si počkám až mě o tom přesvědčí.Viz můj případ.Říkám si k čemu servis,který sám nemůže rozhodnou co a jak!!!Ale nejdříve musí volat Prahu, jestli ona rozhodne, jestli to půjde na reklamaci nebo ne.To rovnou můžu volat do Prahy já a chtít to a to vyměnit, v rámci reklamace a záruky.
Takže cenzura!!!
Já osobně bych to bral tak, že přijedu do servisu,ten to uzná opraví,vymění a pak to vyreklamuje u KII. Nebo je to lež ,že v servisech jsou školení odborníci,kteří bez rozhodnutí z vyšších míst nesmí nic vyměnit!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 04.01.2008 00:54

Anonym píše:AcoLAco
Tj., že toto dnes neřeším, neboť ta „fantastická záruka“ tento problém zcela eliminuje a záruka mobility to „eliminované“ zcela vyhlazuje. A co bude za 7 let, nad tím opravdu dnes neuvažuji,

No já zase takový optimista nebudu.Jak sami říkají v servisech ,ono to zase tak růžové s tou zárukou nebude.Takže než toto chválit raději si počkám až mě o tom přesvědčí.Viz můj případ.Říkám si k čemu servis,který sám nemůže rozhodnou co a jak!!!Ale nejdříve musí volat Prahu, jestli ona rozhodne, jestli to půjde na reklamaci nebo ne.To rovnou můžu volat do Prahy já a chtít to a to vyměnit, v rámci reklamace a záruky.
Takže cenzura!!!
Já osobně bych to bral tak, že přijedu do servisu,ten to uzná opraví,vymění a pak to vyreklamuje u KII. Nebo je to lež ,že v servisech jsou školení odborníci?

@Anonym

Víš já si myslím,že je to opravdu trochu na lidech v servisech......dnes mi vyměnili lištu za novou byl to originál..jen mi řekl že tu starou pošlou na reklamaci bylo tam prý špatné lepidlo...a nevolali kvůli tomu do Prahy...dát ti příklad z mého minulého auta...trhal mi motor při startování..přijímací technik to vymlouval na benzín...hlavní technik to sváděl na benzín..a pak jsem tam byl potřetí...stál tam mechanik z dílny..a řekl mi vyvolejte tu závadu tak jsem to nastartoval..trhalo to..on řekl...horní silenblock motoru..hned to objednali..a příijímací technik stál s otevřenou pusou...a závada zmizela...i takové věci se dějí..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Martin » 04.01.2008 10:31

Po zjištění jak vlastně funguje dodávaný alarm od :kia: výrobce, jsem se rozhodl že v nejbližší době budu kontaktovat motorsport a nechám si dodělat nějaké další vychytávky k alarmu. Určitě to bude otřesové čidlo a docela se mi zamlouvá ta siréna do vozu, jak rád bych pak viděl toho z...a co mi vleze do auta. Stejně pořád doufám v to, že tyto vozy se krást nebudou.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika