Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Ingdave » 11.03.2009 23:54

Má zkušenost je taková, že když jsem nechal nedovřené dveře nebo kufr a zamkl jsem dálkačem, tak jsem slyšel, jak centrál zamkl a hned na to odemkl a světla blikla jen jednou, jako by bylo zamčeno. Ale ten zvuk mi byl nějaký zvláštní, tak jsem sáhl po klice a zjistil, že je odemčeno, tak jsem znovu zavřel ony dveře a zamkl a pak bylo už vše v pořádku. Takže si nemyslím, že pokud jsi měl zamčeno, že by ti v kufru svítila žárovka. Toť má zkušenost s nedovřenými dveřmi.
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Axel » 12.03.2009 00:04

Není to k tématu, ale to nezamčení dveří při špatném dozavření mě dost trápí :( dost mi to chybí že se to nezamkne i když dveře nesedí...u Fábky se to normálně zamkne...jde hlavně o spolujezdce, ti to tak nekontrolujou a nevšimnou si a já když se snima bavím tak mi taky ten zvuk unikne že se to znova odemklo....

jinak k baterii u Fabinky nám baterie vydržela 8 let :) loni na zimu už se musela vyměnit...to jen aby bylo aspoň trochu k tématu :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 12.03.2009 00:44

Axel píše:Není to k tématu, ale to nezamčení dveří při špatném dozavření mě dost trápí :( dost mi to chybí že se to nezamkne i když dveře nesedí...u Fábky se to normálně zamkne...jde hlavně o spolujezdce, ti to tak nekontrolujou a nevšimnou si a já když se snima bavím tak mi taky ten zvuk unikne že se to znova odemklo....

jinak k baterii u Fabinky nám baterie vydržela 8 let :) loni na zimu už se musela vyměnit...to jen aby bylo aspoň trochu k tématu :)

To mi na Fábii vydržela baterka 6 let a letos na začátku zimy, když stála opuštěná na parkovišti asi měsíc, když už jsem jezdil se Cee´dem, venku přes noc tak -5°C, tak se mi povedla ještě otevřít dálkačem, ale už neměla sílu abych slyšel zabzučet palivové čerpadlo po otočení klíčku, tak jsem ji nakopl přes startovací kabely a odvezl do garáže od známého, který jí nevyužívá a na jaře musím koupit novou baterku.
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod penek » 14.03.2009 09:15

Špatně zavřenej kufr ji skutečně může vymlátit. Já měl na primeře (a byl jsem 3. majitel!) původní baterku nissan a ta držela D E S Á T E J rok!!! Pak jsem jednou nechal přes den rozsvícený světla a bylo vymalováno, její zranění nebyly slučitelný se životem... :D
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

vybita baterie

Příspěvekod Návštěvník » 06.05.2009 04:27

chtel bych znat nazor ostatnich.vybila se mi baterie ,kdy? auto stalo cely den s klickem v zapalovani vsechno bylo vypnuty. :huh:

Edit BEDA: upravena diakritika, aby se nezobrazovaly nesmysly
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Dajek » 06.05.2009 06:12

no když je klíček v zapalování, tak svítí parkovačky a ty by ti za celej den mohly tu baterku vybít
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 06.05.2009 07:33

a si si isty ze si nemal kluc v 1. polohe??na zhaveni??v tejto polohe to je otazka par hodin...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spazy » 06.05.2009 09:12

presne to iste sa stalo aj znamemu na toyote, v servise mu povedali, ze klucik spaja vsetku elektroniku do kopy v zapalovani a cuca to baterku aj ked nic nie je zapnute :mad:
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 11.05.2009 08:59

Tak panove, ja mam podobny problem s baterii. Teda ta podobnost je jen v tom, ze se mi uplne vybila, behem jednoho dne. :-)
ctvrtek, patek, sobota jsem jezdil, zadne popojizdeni, takove normalni cesty. V nedeli jdu do auta nakladat nejake veci a rikam si proc se to auto neotvira na dalkac??? prijdu bliz a porad nic... Nakonec jsem auto otevrel klicem a cekal, ze spusti alarm... a nic... sednu dovnitr koukam nic nefunguje. jedine co na displeji svitilo byla ikona auta se vsemi otevrenymi dvermi (ackoli byly otevreny jen u ridice). Kontroloval jsem vsechny svetylka a vse bylo vypnute. tak nevim co to zpusobilo.

no kazdopadne mam diky tomu i prvni zkusenost s KIA Asistance. Zavolal jsem, ze mam vybitou baterii. Bylo mi receno, ze do 40minut prijede technik. Za 10minut technik volal, ze je u me za 5minut. Prisel, napojil auto na prenosnou baterii, nastartoval jsem a bylo hotovo.
Podepsal jsem protokol a dekuji - naschledanou. vse probehlo na jednicku.

Jeste mi pan z UAMK rikal, ze u Ceedu nejsou moc kvalitni baterie. Pokud se to pry bude opakovat, je to na reklamaci a vymenu baterie.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 10:21

titanus píše:a si si isty ze si nemal kluc v 1. polohe??na zhaveni??v tejto polohe to je otazka par hodin...

Všiml jsem si, že namá diesel, tak žhavit by to nemělo .... ale o bateriích jsem slyšel taky něco podobného, že nejsou nic moc a chtělo by ji to časem vyměnit.
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 11.05.2009 10:44

@ Blazen01

a měl jsi dobře zavřený dveře a kufr? Střešní světlo taky dokáže divy...

@ anybody.else

pokud máš alaram origo co Kia dodává (houkání klaksonu) tak ten se deaktivuje i když odemkneš auto klíčem...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod luboss » 11.05.2009 10:47

OT: a ako sa da spustit original alarm, mne sa to este nepodarilo a už som skušal všeličo
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 11.05.2009 10:50

Axel : ano, mam original KIA. Mozna se alarm deaktivuje klickem, to nevim. Kazdopadne pote, co jsem mel otevrene dvere a kapotu, technik pripojil baterii, tak alarm spustil. Musel jsem vypnout dalkacem alarm, zavrit dvere, zamknout, odemknout. Pak jsem nastartoval.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Axel » 11.05.2009 10:51

@ Luboss
sedni do auta a řekni někomu ať tě zamkne, ale POZOR musíš myslim 30 sekund počkat pak otevři dveře zevnitř a uvidíš to čoro moro :)

jinak se mi alarm spustil i když použijete tlačítko jen pro otevření kufru a zbytek vozu je zamčený a pak jsem ho zabouchnul, ale špatně a po chvíli tuuuuuuuut tuuuuuuuut tuuuuuuuuuuuut tuuuuuuuuut tak to jsem byl teda překvapen....

@anybody.else

aha je to tak, jestli byla hyn tak auto nedostalo signál deaktivace...pravda :yes:
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod luboss » 11.05.2009 10:57

@Axel Diky, hned to bežím vyskušať, nech viem ako bude autičko kričať, keď ho budu chciet šlohnuť :D
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady