Tak taky přídám můj poznatek ze včerejší návštěvy autosalonu v Trutnově.
Přední maska mě ve skutečnosti moc neuchvátila. Snad k tomu přispěla i ta červená metalíza kterou nesnáším na autě. Předchozí Ceed, ikdyž mám mít evropský design, mě připomínal svižného dravehé japonce. Tento nový styl je usedlý okoukaný vzhled, který používá Ford Focus ovšem s hezčímy kinetickými světlomety jan on říká. Nezdá se mě že by mřížka spojující oba světlomety měl být nějaký neokoukaný extra design.

. Udělali z toho tuctové auto, které má obrovskou konkurenci v designu.
Přejdu na interiér volant super, budíky paráda, středová konzole mooc pěkné

ale je tam jedno ale. A to hlavní displej který je zůžen na výšku o polovinu o proti předchozímu. Proč?? Co je k tomu vedlo

. To se týká i displeje klimatizace který je taky velice malinký. Obrácené podsvícení hodnotím jinak kladně .
Cena když se podívám na cenovku tak pokud bych chtěl motorizaci 1.6 CRDi 85kW s elektronickou klimatizací narazím na extra vysokou nesmyslou cenu, kterou tento korejec zdaleka nedosahuje. Je to cena za SW a to je 489 990Kč s výbavou Comfort. Ta samá výbava u starší verze byla nyní za 444000kč . Takže podstatné zdražení. Upřímě za půl miliónu už bych šel asi do jiného auta.
Takže rozporuplné pocity. u verzí s manualní klimou a benzínovými motory je to téměř srovnatelné.