Novy cee´d?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Novy cee´d?

Příspěvekod lopo1 » 31.12.2020 20:57

Na atmosféru musí byť objem ináč je to o ničom 1.4 Tgdi je podla mňa taky zdravý kompromis pre rodinné auto a predokolku napr. Ja som uprednostnil SWcko pred proceed GT pretoze tých 150kW mi príde na prednú nápravu bez ele difu jednoducho veľa mal som možnosť chvíľu jazdiť 1.6tgdi v H. Koná 4x4 a tam to bolo OK
No spat k 1.5tgdi co som videl dáke testy tak zas taky veľký rozdiel oproti 1.4 to nie je dokonca v pruznom zrychelni bola tuším 1.4 lepšie na tom keďže 1.5 je zas inak sprevodovana kvôli emisiami
Jo a pred domom mi parkuje aj atmo motor s objemom a je radosť ísť s nim a cítiť ze sa napr. pri 100kmh vôbec netrápi a len tak si lebedi oproti kii
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Roman-Zilina » 31.12.2020 21:06

Rives píše:
Roman-Zilina píše:konecne sme sa pochopili :drink:
kiezby si mal pravdu, ze sa to mozno zmeni, ale moc tomu neverim.
inde vo svete ma :kia: 1,6 atmosferu so 130 konmi.

a ja som jeden z tych fanusikov atmosfer :)
Iné trhy maju často ine emisne normy..do Ruska a iných krajin sa robi stále ešte euro3 sa mi zdá...
Tam majú iné možnosti potom...

Odoslané z SM-G975F pomocou Tapatalku

Rusko, Australia, Amerika, to len EU statocne sveholi :x
Sucasnost: :kia: Rio III 1.25 CVVT, 62,5 kW
Minulost: :kia: Sephia 1.5, 59 kW
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Roman-Zilina » 31.12.2020 21:12

ale aby som to odlahcil, tak :kia: ceed GT Line vezmem aj v 1,4 T-GDI a aj v 1,5 T-GDI, ked uz inak nedate ;)
Sucasnost: :kia: Rio III 1.25 CVVT, 62,5 kW
Minulost: :kia: Sephia 1.5, 59 kW
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kayman » 31.12.2020 23:20

zaplosak píše:1.4 tgdi má s automatem úžasný zvuk, když je motor zahřátý tak si z jedničky na dvojku pod plynem pěkně zachrchle... :-)
To sa musím naučiť :D, ale ja som skôr pokojný šofér, ktorý sa síce dakde na babe alebo čertovici "vyblázni" v zákrutách a skôr za niekým trápi na týchto úsekoch. Ten automat z jednotky na dvojku radí už pomaly po pol metri :D. Ale nepridávam nejako moc rýchlo a aj tak bývam z križovatky skoro vždy prvý a nesnažím sa o to.

[quote="lopo1"]Na atmosféru musí byť objem ináč je to o ničom 1.4 Tgdi je podla mňa taky zdravý kompromis pre rodinné auto a predokolku napr. Ja som uprednostnil SWcko pred proceed GT pretoze tých 150kW mi príde na prednú nápravu bez ele difu jednoducho veľa mal som možnosť chvíľu jazdiť 1.6tgdi v H. Koná 4x4 a tam to bolo OK
.../quote]
Veď aj preto mám 1.4T-GDI a SW, potrebujem rodinné auto s kufrom čo ma nebude obmedzovať a zároveň sa nebudem trápiť plne naložený na kopčekoch na R1ke a tak. Aj to predbehnutie úplne bezpečne s tým motorom nie je problém, len stále som si nezvykol kedy mi ten automat preradí tak ako potrebujem takže nakoniec aj tak veľa nepredbieham :D.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 01.01.2021 12:48

Mám krátkého ceeda - nemá třeba jiný výfuk než sw? Vůbec netuším jak to má sw...
Krátký má poslední díl napříč a hned za nárazníkem, jeho spodek je trochu i vidět a koncovka je vyvedená z jakoby nárazníku - třeba to máš jiné konstrukce ale fakt netuším, ceed 2 to měl tak že krátký měl koncovku vidět, sw měl fajfku dolů nějak půl metru za nárazníkem...
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 01.01.2021 14:36

kayman píše:Veď aj preto mám 1.4T-GDI a SW, potrebujem rodinné auto s kufrom čo ma nebude obmedzovať a zároveň sa nebudem trápiť plne naložený na kopčekoch na R1ke a tak. Aj to predbehnutie úplne bezpečne s tým motorom nie je problém, len stále som si nezvykol kedy mi ten automat preradí tak ako potrebujem takže nakoniec aj tak veľa nepredbieham :D.
tomu kocu som neporozumel ale asi máš na mysli zbytočne veľké podráždenie keď tomu dá človek podlahu pretože toto vytáča aj mňa na tom DCT že úplne zbytočné vyženie motor k červenemu polu kde už motor aj tak nemá točivý moment chvíľu sa trápi a potom tam už fukne kvalt ktorý auto rozhýbe v tom to ma výhodu Gtline že mám padla pod volantom a viem si to skorigovat
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod cdkia » 01.01.2021 15:49

Mam 1.4tgdi a neviem ci si to co si opisal v cervenom poli len nemyslis so spominanou turbo dierou, ktora je zial celkom vyrazna u tychto motorov. Ked nemas nafuknute turbo a das kickdown sa ti moze niekedy zdat, ze to nic netaha co je aj pravda lebo kym sa turbo nafukne a pride pozadovany krutiak uz mas davno zaradeny vyssi prevod a turbo nafuknute.

Tak to funguje ked jazdis nizsimi tempami resp. viac pasivne, nepotrebujes motor az tak hnat do otacok. Ale myslim, ze aj spominana 1.6 tgdi sa sprava podobne ak nie uplne rovnako. Porovnaval som urcity cas tieto dva motory a volil som v mojom pripade 1.4 tgdi pred 1.6. Aby si vyuzil potencial toho motora je treba ho mat a hnat furt v sport mode aby si mal vyssie otacky a citil ten "trochu" vyssi vykon.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 01.01.2021 19:37

CDkia tiež som dal prednosť 1.4ke to co som myslel je ze keď dáš kicdown nezmyselné nízko podhradí kedy otáčky vyletia k obmedzovacu tam ich chvíľu drží a potom dá normálny k alt a keď si pozrieš priebeh krutaku tak max tocivy moment je niekde inde
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kayman » 01.01.2021 21:33

Mne tá DCT radí práve veľmi skoro na mňa, pri turbomotore je to, ale asi OK. K červenému polu neviem či to dakedy šlo, aj v športe radí pred červenou :D. K tomu presne tá turbodiera. Niekedy sa potrebujem zaradiť a ono to nejdeee, pritom inokedy za rovnakých okolností ide. Alebo kickdown, ide pomaly, rozbieha sa a zrazu "forsáž" a už musím brzdiť lebo vrazím do toho predomnou po zaradení sa :D.

Ten výfuk ani nie je vidieť, schovaný je za nárazníkom a smeruje dolu. Ono možno fakt je inak naladený výfuk v SW ako hatch. Za to by mala :kia: plusové body u mňa :). V dobe keď sa všetko unifikuje.

edit: tie páčky som si vravel, že by boli fajn, ale platiť si vyššiu výbavu len kvôli tomu som nechcel. Ale tam ti tiež neukazuje zaradený stupeň, nie? Ja som na páke skúšal manuál - obrátené rally, ale pri sekvenčnej prevodovke si musím stále pamätať čo mám zaradené a to ma už nebaví potom. Pri klasickom manuále je tam tá svalová pamäť, ktorá funguje u mňa automaticky takže vždy viem čo je zaradené.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 01.01.2021 22:03

kayman ukazuje mi normalne zaradene stupne pekne co sa tyka rozbehu tak tam je prbolme ze to skoro robi vzdy na 2jke ked clovek dochadza pomaly ku krizovatke a chce sa rozbehnut a je tam dvojka a nie a nie tam fuknut jednotku jedine v sporte dava jednotku skor
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kayman » 02.01.2021 00:01

Mne len dovtedy kým mám zaradené to čo by automat zaradil. Takže pri predbiehaní na 3 mi tam kľudne ukáže 6 a šípku hore, že mám preradiť na 6 :D. Nechápem zmysel tohoto. Svokor na Riu s manuálom to má, OK, tomu rozumiem, radí ako najeko jazdiť. Ale keď mám automat, ktorý tak radí stále a občas chcem aby radil podľa mňa tak si prepnem na manuál, tak by mohol ukazovať len aktuálne zaradený stupeň.

Šport o dosť viac podraďuje a brzdí motorom, používam ho skoro vždy pri dlhšej jazde z kopca aj keby som do kopca šport nemal. Ja by som na športe šiel stále, ale po meste sa s ním blbo jazdí lebo plynový pedál je moc citlivý na takú plynulú jazdu 55kou. Auto stále cuká, žena to síce necíti, ja hej :D. Alebo len nemám cit v nohe 8-) .
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 02.01.2021 02:50

Nie nie je to o nohe šport naozaj nie je o jemnom posúvanie a jazde po meste tie rýchlosti tam naozaj hádže o kus surovej sie a jazda je viac skakava ako normálne
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kayman » 02.01.2021 03:11

Práveže mi vyhovuje ako radí v športe, ten pedál ale zase v meste je naprd.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod cdkia » 03.01.2021 14:35

lopo1 píše:CDkia tiež som dal prednosť 1.4ke to co som myslel je ze keď dáš kicdown nezmyselné nízko podhradí kedy otáčky vyletia k obmedzovacu tam ich chvíľu drží a potom dá normálny k alt a keď si pozrieš priebeh krutaku tak max tocivy moment je niekde inde

Ano viem, ze max. krutiak je od 1500 do 3200 RPM pri DCT. A to, ze das kickdown a vyletia otacky vysoko je standartna vec, ktorou chcu zrejme kompenzovat cas trvajuci pokym sa nafukne to "male" turbo a znizi sa trochu casova preleva spominanej turbo diery. Je to sucastou softwaru prevodovky s tym nic nespravis.

Pre detailnejsi nahlad krutiaku vs HP vid. https://www.automobile-catalog.com/curve/2018/2739845/kia_ceed_1_4_t-gdi_dct.html
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod agent47 » 05.01.2021 20:35

kayman píše:edit: tie páčky som si vravel, že by boli fajn, ale platiť si vyššiu výbavu len kvôli tomu som nechcel. Ale tam ti tiež neukazuje zaradený stupeň, nie? Ja som na páke skúšal manuál - obrátené rally, ale pri sekvenčnej prevodovke si musím stále pamätať čo mám zaradené a to ma už nebaví potom. Pri klasickom manuále je tam tá svalová pamäť, ktorá funguje u mňa automaticky takže vždy viem čo je zaradené.

Dnes som to schvalne skusal lebo sa mi to nezdalo. Tiez len na pake, lebo packy na volante nemam vo vybave. A normalne mi na display-i ukazuje zaradeny stupen, ktory mam aktualne. Napr. idem na 3ke, uz tam mozem davno dat 4/5,,,ale stale tam mam 3 zobrazene. Prepnem na automat a hned si tam da 4-5ku automaticky. Sipku ako radu ze mam zaradit vyssie, mi tam da ak uz prilis je vytoceny motor, aj ked som si myslel povodne, ze to ma potom zaradzovat automaticky koli ochrane. Ale do zakrut som isiel ako kreten, fakt soferovat s tymto "manualom" je umenie... :)
Kia Ceed 1.4 T-GDi DCT (2019)
agent47 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Ceed III (2019)
2800 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed