7 DCT vada alebo vlastnost?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: 7 DCT vada alebo vlastnost?

Příspěvekod Osozu » 20.05.2021 21:10

Na manuál ovladanie sa mi ešte nestalo na žiadnej našej dialnici aby musel radiť 6, takže je to taka zbytočnosť stále podradzovat ak motor stíha, neviem ci to robia aj iné automaty iných znaciek ale je to blbosť

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kia Ceed SW GTLine 2019
Osozu Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Niki » 20.05.2021 22:05

Na manuale ani mne to nerobi, iba na tempomate....preradzuje skor.
Ceed SW 1.4 t-gdi, DCT, Gold + Led packet + Radio packet, Lunar Silver
Niki Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lopo1 » 20.05.2021 22:36

kia103kw píše:Já používám tempomat i přes vesnice abych nemusel hlídat rychlost ale adaptivní temp. nemám ten snad byl jen v GT já mám GTline+ večer jedu pro manželku do práce tak to vyzkouším při vyšší rychlosti jinak jsem s převodovkou velice spokojen jo a aby mně to nerozčilovalo tak tu 7 zamykám(přepnutím do manuálu) pak to neudělá.

no hold ine konfiguracie SR ČR u nas napriklad nie je mozne zas objednat delene zadne sedadlo v pomere 40/20/40 a ku GTline ani predne parkovacie senzory ale to je uz o inmo tema zajrta skusim na normalnom tempomate 100kmh a vypnut ho ze ako sa to bude chovat dam vediet
co sa tyka podradovania na dialnici zo 7 na 6 tak to sa mne deje na trase BA - ZA len na jednom kopci pri trenčine kde je stupanie fakt slusne a predpokladam ze motor si chce udrzat tocivy moment a nastavenu rychlost (140+) :)
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kia103kw » 21.05.2021 05:50

Na to podřazování v kopci stačí přepnout volič do manuálu a nepodřadí ti to--přejedeš kopec přehodíš páku zpět taky to tak dělám. Včera jak jsem psal vyzkoušel jsem ten tempomat a nad 100k/h už při vypnutí tempomatu neřadí 6 zůstane tam 7 zřejmě jim jde o spotřebu a proto se nechá jet na 7 85km/h můj závěr je řídící jednotka automatu mezi 80-90km/h je na hranici otáček pro přezazení(podřazení) proto podřadí 6 pro udržení otáček dolu a v zápětí na 7 pro spotřebu. Podle mně když vypnu tempomat ať si podřadí 6 ale necpe mi tam hned zas 7 tohle asi přehrání softvéru převodovky nevyřeší.
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 23.05.2021 08:40

Takze zabudol som sa ozvat skusal som na dlhsej trase ten tempomat a jeho vypnutie pri 100mh a nic take som nepostrehol ono trebalo by uplne presne popisat pri akej situacii sa to deje ci je to v stupani rovinke klesani a ci ste pritom brzdil alebo len vypol tempomat
Ja som po ceste skusal rozne varianty ale na nic som neprisiel skusal som na rovinke klesani aj miernom stupani vypnut tempomat ale noha bola z plynu dole vtedy si prevodovka normalne drzala 7 st a nic nerobila isla v plachtiacom rezime v stupani ked som vypol tempomat noha z plynu na cca 5 sek (kopcek nebol nijak prudky ale bolo vidiet ze idem do kopca) ked som sa opat dotkol plynu aby som pridal a udrzal rychlost az vtedy si podradila zo 7 na 5 ale drzala tu 5ku kym som nevysiel kopcek a potom fukla 7 a islo sa celkovo mi vobec nepride ze by radila nejak divne jedine dobeh a rozbeh do krizovatky su situacie kedy by som uz isiel do 1tky ale automat stale drzi dvojku a potom aj to nasledne rozbehnutie je take pomale
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kia103kw » 23.05.2021 11:09

Díky za zkoušku ještě zkus variantu rovina automat zařadí 7 85km/h zapni tempomat a pak po ustálení rychlosti cca 1km vypni tempomat a teď co udělá jestli normálně zpomaluje na7 pak podřadí 6 atd. nebo jako mně okamžitě dá 6 a hned zas 7 a teprv po té začne normálně podřazovat samozřejmě noha z plynu. Pak už nebudu otravovat :drink:
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 23.05.2021 20:40

jo mozem skusit dam vediet
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod lopo1 » 26.05.2021 04:45

Takže som skúsil tých 85kmh a áno po vypnutí tempomat hodil ukazovateľ 6tku a potom 7micky ale pocitovo som nemal dojem ze prevodovka prezradila ani na zmene ta ôk som to nepostrehol skôr si myslím ze práve kvôli nízkej rýchlosti pre 7st. Je prevodovka nachystana preradiť na 6st ale keďže ma človek nohu z plynu nechá 7st a plachti. Po začatí akcelerovania dá sa 6 a ide takže toto by som za chybu nepovažoval resp zas iný test skúste za rovnakých podmienok pred vypnutím tempomat zapnúť šport režim ako sa prevodovka zachová ci dá tu 6tku a nechá ju
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kia103kw » 26.05.2021 05:37

Díky :drink: tak že to budu považovat za vlastnost převodovky to mně mrzí ale pomalu si zvykám před vypnutím tempomatu přepínat páku na manual ať převodovka zbytečně neřadí sem a tam. Je to zřejmě nastavené jen na tempomat protože když jedu normálně třeba 90 na 7 a dám nohu z plynu tak to neudělá a ani při manuálu normálně podřazuje ze 7 až třeba na 4.
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod kayman » 27.05.2021 07:16

Ja som to skúšal posledných pár jázd, rýchlosti 82-93, ani raz pri vypnutí tempomatu nepreradil zo 7 na 6, držal si 7 stále až kým nespomalil. Na rovinke, do kopčeka mi podradil pri vypnutí tempomatu, ale tam pri tempomate vždy podraďuje. Bez tempomatu nie. To je dané tým, že ja bez tempomatu na tom kopčeku nezrýchľujem lebo viem, že tesne za ním je obmedzenie rýchlosti, takže ak sa na mňa niekto netlačí zozadu tak prejdem kopček bez preraďovania na 7ke. Automat dáva stále taký slabý plyn a to už prevodovka podradí vždy. Ten slabý plyn je mi taký nepríjemný, aj preto ten tempomat moc nepoužívam, stále mám pocit, že auto pridáva :).
Ale možno aj tu je rozdiel lebo ceed má dva druhy tempomatov, ja mám ten obyčajný blbý čo pôjde nastavenou rýchlosťou aj cez autobus, nie adaptívny. Možno sa inak zachová prevodovka pri každom. A tiež sa ten automat má učiť, takže každému šoférovi sa prispôsobuje trochu, ale neviem či je to pravda lebo na môj vkus radí až moc skoro hore a neviem ho to "odučiť" :D.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod kia103kw » 27.05.2021 18:30

Taky nemám adaptivní temp. a moc bych chtěl aby se chovala moje převodovka stejně jako ta tvá :thu: zítra dávám proceda do servisu na přehrání softu převodovky a rádia - rádio mně taky zlobí z ničeho nic se vypne zvuk a třeba po 5 min. naskočí zpět když nechci čekat tak musím znova zapnout poslouchanou stanici u auta pomalu za 700tis mně to vytáčí a nejhorší je že mi v servisu řeknou že takové chování převodovky je v pořádku.Doufám že zítra nebudou chtít to přehrání softu převodovky zaplatit..........Díky za zkoušku automatu :yes:
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 28.05.2021 14:09

kayman píše:Ja som to skúšal posledných pár jázd, rýchlosti 82-93, ani raz pri vypnutí tempomatu nepreradil zo 7 na 6, držal si 7 stále až kým nespomalil. Na rovinke, do kopčeka mi podradil pri vypnutí tempomatu, ale tam pri tempomate vždy podraďuje. Bez tempomatu nie. To je dané tým, že ja bez tempomatu na tom kopčeku nezrýchľujem lebo viem, že tesne za ním je obmedzenie rýchlosti, takže ak sa na mňa niekto netlačí zozadu tak prejdem kopček bez preraďovania na 7ke. Automat dáva stále taký slabý plyn a to už prevodovka podradí vždy. Ten slabý plyn je mi taký nepríjemný, aj preto ten tempomat moc nepoužívam, stále mám pocit, že auto pridáva :).
Ale možno aj tu je rozdiel lebo ceed má dva druhy tempomatov, ja mám ten obyčajný blbý čo pôjde nastavenou rýchlosťou aj cez autobus, nie adaptívny. Možno sa inak zachová prevodovka pri každom. A tiež sa ten automat má učiť, takže každému šoférovi sa prispôsobuje trochu, ale neviem či je to pravda lebo na môj vkus radí až moc skoro hore a neviem ho to "odučiť" :D.

no aj z adaptivneho tempomatu vies spravit "blby" tempomat ten vyuzivam hlavne n dialnci lebo inac adaptivny zacina na moj vkus moc skoro brzdit alebo sa musim preradovat do laveho pruhu min 100 predtym ako skutocne obhenme auto pri nakladnych auach je to este kusok viac mam pocit.
Co sa tyka chovania a preradovania tak je vela faktorov niekedy sa clovek uzda ze je to rovina a ono to jemne 2 - 3 % klesa stupa co sa tyka odnaucenia prevodovky aby neradila tak nizko tam pomoze len prehranie softu v niektorej z tuningovej dielny kde tomu rozumeju bezna vec ktora sa robi na DSGckach
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kia103kw » 28.05.2021 21:35

Tak dnes v servisu---přehrání softu se nepodařilo nejde...nenabídne nepustí přehrání(aktualizaci) prý je aktuální nevím nerozumím štve mně to :angry: aktualizace map dopadla pro mně blbě mám teď mapu která je špatně vidět třeba je to nastavením je šedá není žlutá jako před tím + radio nepřehledné musím se do toho pořádně podívat tak-že dnešní návštěva servisu :thd: :thd: vše špatně nevím co si z toho mám přebrat--manželka mně dorazila--neměl jsi to tam vůbec vozit teď budeš akorát nas-anej a má pravdu :cry:
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 29.05.2021 05:25

Farebná schéma máp sa dá meniť máš 3 možnosti ináč defacto ja origo navi ani nepoužívam vždy idem cez android auto a waze
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kia103kw » 29.05.2021 10:02

Tak nastavení rádia a map jsem provedl ale ta mapa se mi vůbec nelíbí před tím byla barevnější i když jsem si nastavil tu nejtmavší blbě na ni vidím. Jinak ještě potřebuji na displeji dát doprovodnou mapu k sobě teď je vpravo u spolujezdce. Pod tlačítkem oblíbené(hvězdička) se mi nedaří dát stanice jako jsem to mněl před tím třeba na to časem přijdu.
SORENTO MQ4
kia103kw Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed