Na manuál ovladanie sa mi ešte nestalo na žiadnej našej dialnici aby musel radiť 6, takže je to taka zbytočnosť stále podradzovat ak motor stíha, neviem ci to robia aj iné automaty iných znaciek ale je to blbosť
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
kia103kw píše:Já používám tempomat i přes vesnice abych nemusel hlídat rychlost ale adaptivní temp. nemám ten snad byl jen v GT já mám GTline+ večer jedu pro manželku do práce tak to vyzkouším při vyšší rychlosti jinak jsem s převodovkou velice spokojen jo a aby mně to nerozčilovalo tak tu 7 zamykám(přepnutím do manuálu) pak to neudělá.
kayman píše:Ja som to skúšal posledných pár jázd, rýchlosti 82-93, ani raz pri vypnutí tempomatu nepreradil zo 7 na 6, držal si 7 stále až kým nespomalil. Na rovinke, do kopčeka mi podradil pri vypnutí tempomatu, ale tam pri tempomate vždy podraďuje. Bez tempomatu nie. To je dané tým, že ja bez tempomatu na tom kopčeku nezrýchľujem lebo viem, že tesne za ním je obmedzenie rýchlosti, takže ak sa na mňa niekto netlačí zozadu tak prejdem kopček bez preraďovania na 7ke. Automat dáva stále taký slabý plyn a to už prevodovka podradí vždy. Ten slabý plyn je mi taký nepríjemný, aj preto ten tempomat moc nepoužívam, stále mám pocit, že auto pridáva.
Ale možno aj tu je rozdiel lebo ceed má dva druhy tempomatov, ja mám ten obyčajný blbý čo pôjde nastavenou rýchlosťou aj cez autobus, nie adaptívny. Možno sa inak zachová prevodovka pri každom. A tiež sa ten automat má učiť, takže každému šoférovi sa prispôsobuje trochu, ale neviem či je to pravda lebo na môj vkus radí až moc skoro hore a neviem ho to "odučiť".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé