NESVÍTÍ KONTROLKA MAZÁNÍ KIA CEED

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: NESVÍTÍ KONTROLKA MAZÁNÍ KIA CEED

Příspěvekod Václav Janáček » 28.06.2021 18:04

Po delší odmlce jsem se rozhodl napsat jak jsem dopadl s nesvíticí kontrolkou mazání a bliknutím při zamykání vozidla.

- vozidlo bylo u elektrikáře v servisu KIA, který si s ní hrál 1.den a výsledek? NIC. No prostě nebyla zjištěna žádná závada, vše v naprostém pořádku. A diagnostika nic neukázala. Mazání motoru, dráty, čidlo
a vše ostatní také v pořádku. S tímto jevem se nesetkali. Bratru mě to stálo po slevě 500,-Kč (aspoň tak).
A paradox nakonec. Po několika dnech (asi po 7.dnech-týdnu) se mi kontrolka sama od sebe rosvítila při zmáčknutí startovacího tlačítka a protočení budíku a následně zhasla po natočení motoru. Od této
doby chodí, tak jako dříve. Proč a z jakých důvodů stávkovala nevím (asi byla již unavena a potřebovala si odpočinout :) ),

- no a to 1x bliknutí směrových světel při uzamčení vozidla buď dalkáčem nebo tlačítkem na klice? Tak to se vzpamatovalo samo od sebe a začalo opět fungovat jak má.

No, jsem z toho nějak zmatený :D , ale zase spokojený. Snad se již nic dalšího nepokaká. Jsem rád, že vše opět funguje jak má.
Václav Janáček Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
189000 km @ 5.6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Předchozí

Zpět na ceed