Modelovy rok 2022 ceed sw

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Modelovy rok 2022 ceed sw

Příspěvekod Mafosef46 » 10.02.2022 19:53

Zdravím, bol som na 100% rozhodnutý ist do fl Ceedu SW vybava GT-line, ale ako čítam fórum a rôzne komenty tak je tam ten vyrazny hluk od zadnych kolies, čo mi robí vrásky, a neviem sa rozhodnuť. :help: Je to až take zle ? Da sa to vyriešiť ? Dik za odpovede.
Ceed SW MY22 1,5 T-GDi GT-Line + Smart pack
Mafosef46 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod kyleah » 10.02.2022 21:22

hluk od zadnej napravy urcite ide, a je do velkej miery zavisly od pneumatik (aktualne zimne su paradoxne tichsie ako boli letne) ale hlavne od kvality/typu asfaltu - cize neda sa v tomto smere velmi spolahnut ani na skusobnu jazdu, nakolko sa moze stat, ze zrovna pojdete po asfalte kde je auto uplne tiche. Tazko v tomto pripade ale radit, pretoze kazdy ma vnimanie hluku ine. Ja si nejak pri beznej jazde neuvedomujem ze by auto hucalo. Urcite vsak ked budem casom kupovat nove letne gumy, pojdem do niecoho kvalitnejsieho.
kyleah Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 10.02.2022 23:06

Mám taky objednáno gt line, udělal jsem si dvě zkušební jízdy, a určitě je nový model tišší než ceed sw II. Dle mého je kombík hlučnější, protože prostor mezi kabinou a kufrem je oddělen jen slabou roletkou, nejlepší jsou sedany, ty mají dobré tlumení, ale zase je méně přístupný kufr. Koukal jsem na několik testů, a nikde nemluvili o tom, že by byl nový ceed nějak výrazně hlučnější v rámci své cenové kategorie konkurence. Kdyžtak všechno zachrání jbl reproduktory :D
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod kyleah » 10.02.2022 23:54

JBL reproduktory su az vo vybave Platinum, ci?
kyleah Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod petzl62 » 11.02.2022 08:06

Stačí paket "premium"
KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
Najeto: 67800 km
Vozidlo prodáno- protiúčtem a doplacena Cupra Formentor 1,5TSi 2023
Tímto se s Vámi loučím. Ať Vám to jezdí :thu:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Slavosl » 11.02.2022 09:54

Mafosef46 píše:Zdravím, bol som na 100% rozhodnutý ist do fl Ceedu SW vybava GT-line, ale ako čítam fórum a rôzne komenty tak je tam ten vyrazny hluk od zadnych kolies, čo mi robí vrásky, a neviem sa rozhodnuť. :help: Je to až take zle ? Da sa to vyriešiť ? Dik za odpovede.

Mal som ceeda SW 1. 2. generácie a nevšimol som si nejaký hluk zadných kolies. Teraz som si objednal ceeda sw gt line v ČR (na Slovensku niečo medzi gt line a platinum). Skušobná jazda v nižšej výbave - hluk od podvozku krása.
Slavosl Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Slavosl » 11.02.2022 11:49

Matthew0014 píše:
MP1 píše:Len tie 16" disky sú prúser.

Aj predFL Ceed SW Gt-Line má 16" brzdy? Takže predné kotúče 305 mm a zadné 288 (s elektronickou parkovacou brzdou)?
A 320 mm kotúče sú pre 1,6 T-Gdi?

Je to pravda. Našiel som to na netu https://www.youtube.com/watch?v=U9Rf9EOmbY0. Pre mňa je to dobré, pretože som havaroval a zostali mi originál liťáky z limit. edice Kia ceed Sw euro 2016. Potvrdil mi to i predajca KIA.
Objednal som si ceeda sw GT line v ČR je to výbava platinum na SK, ale našťastie bez digitál.budíkov a automat parkovania. Tam sú 17 palcové disky ako na tomto videu : https://www.youtube.com/watch?v=U0-Z00YV0gY
Slavosl Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod elkan » 11.02.2022 13:56

Aha, u nás maji jbl reproduktory všechny gt line v základu.
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod kyleah » 11.02.2022 14:57

chlapi, ja mam novy ceed SW (vo vybave gold+) doma. Mam najazdene cca 2000 km, a ten vyssi hluk od zadnej napravy tam je. Hluk je velmi zavisly od druhu asfaltu, a naozaj v urcitych specifickych pripadoch je vyslovene neprijemny - ani nie tak svojou hlasitostou ale frekvenciou - jedna sa o taky neprijemny dunivy hluk. Letne micheliny ktore boli k autu to este zhorsuju, nakolko na zimnych je auto vyrazne tichsie. Keby sa mam ale moznost znova rozhodnut, siel by som do kupy bez vahania znova, akurat by som si priplatil za navi pack, kvoli nepodarenemu wireless carplay/android na 8" infotainmente.
kyleah Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Slavosl » 12.02.2022 13:08

Martin GT-line píše:Krása ten facelift je neskutočný. A tie pohľady ľudí na nezaplatenie. Hrdý majiteľ Ceedky gt line :thu:

Ako dlho si čakal na auto? Tu v Čechách GT-line je najvyššia výbava manuál-prevodovka nieje nikde na sklade iba nižšie výbavy TOP, Fresh, Spin.
Objednali mi ho do výroby 1.2.2022 a teoreticky by malo byť za mesiac.
Slavosl Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Slavosl » 12.02.2022 20:31

kyleah píše:chlapi, ja mam novy ceed SW (vo vybave gold+) doma. Mam najazdene cca 2000 km, a ten vyssi hluk od zadnej napravy tam je. Hluk je velmi zavisly od druhu asfaltu, a naozaj v urcitych specifickych pripadoch je vyslovene neprijemny - ani nie tak svojou hlasitostou ale frekvenciou - jedna sa o taky neprijemny dunivy hluk. Letne micheliny ktore boli k autu to este zhorsuju, nakolko na zimnych je auto vyrazne tichsie. Keby sa mam ale moznost znova rozhodnut, siel by som do kupy bez vahania znova, akurat by som si priplatil za navi pack, kvoli nepodarenemu wireless carplay/android na 8" infotainmente.

V roku 2008 som kúpil ceeda SW a mal obuté michelinky. Boli celkom hlučné, Po troch rokoch som bol v servise s hlučným podvozkom. Verdikt predajcu: špatné pneu, podvozok OK. Dal som tam dunlopky a krása. V roku 2016 som kúpil ďalšieho ceedika a keď som videl že to autíčko je obuté michelinkami, normálne ma omylo. Za dva roky šli do ..... A zase som kúpil dunlopky - krása. Teraz som objednal ceeda sw Gt line a na fotkách a videách vidím gumy - michelin. Dávam im rok. Nechápem, prečo to tam dávajú.
Slavosl Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod elkan » 12.02.2022 21:21

Pro Slavosl: Mám objednaný taky ceed sw gt line v manuálu od 20.12.2021. Zatím čekám, a myslim, že tak za měsíc by mohl být.
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod sunshine » 20.02.2022 10:51

kyleah píše:......akurat by som si priplatil za navi pack, kvoli nepodarenemu wireless carplay/android na 8" infotainmente.

Mám teda na Kie 1.5 T-GDI SW najeto jenom 700 km :) , ale wireless Android Auto mi naopak funguje bezchybně. Považuji ho za podařený..Při spuštění infotaimentu se páruje spolehlivě během 3 sec. Je potřeba udělat v mobilu jistá nastavení a využívat mobily které ctí mezinárodní standarty konektivity. S tím mají jisté problémy čínští výrobci. Například levný korejský Samsung A41 jede bezchybně wireless. Čínský drahý nadupaný Hyuwei Mate 10 PRO jenom s USB kabelem. Navipack ti myslím nezajistí vždy aktuální mapové podklady a nevím, jak často se mapy upddatují a jak komplikované to je. Nemohu odzkoušet. Určitě je lepší používat v Android Autu obsažený Waze či Google maps. Další podmínkou pro wireless (bezdrát) je mít mobil s Android 10 a výše. Toť mé zkušenosti.
sunshine Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Slavosl » 20.02.2022 12:25

elkan píše:Pro Slavosl: Mám objednaný taky ceed sw gt line v manuálu od 20.12.2021. Zatím čekám, a myslím, že tak za měsíc by mohl být.

Dík za odpověď, no sakra myslel jsem že to bude dřív. Prodejce mi řekl, že to bude trvat měsíc od objednání.
Slavosl Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kyleah » 21.02.2022 09:18

sunshine píše:Mám teda na Kie 1.5 T-GDI SW najeto jenom 700 km :) , ale wireless Android Auto mi naopak funguje bezchybně. Považuji ho za podařený..Při spuštění infotaimentu se páruje spolehlivě během 3 sec. Je potřeba udělat v mobilu jistá nastavení a využívat mobily které ctí mezinárodní standarty konektivity. S tím mají jisté problémy čínští výrobci. Například levný korejský Samsung A41 jede bezchybně wireless. Čínský drahý nadupaný Hyuwei Mate 10 PRO jenom s USB kabelem. Navipack ti myslím nezajistí vždy aktuální mapové podklady a nevím, jak často se mapy upddatují a jak komplikované to je. Nemohu odzkoušet. Určitě je lepší používat v Android Autu obsažený Waze či Google maps. Další podmínkou pro wireless (bezdrát) je mít mobil s Android 10 a výše. Toť mé zkušenosti.

dakujem za info. Ja mam problem s wireless AA aj Carplay, ze velmi casto pada - kludne aj 2x na 5km trase. Naopak, Android Auto po kabli funguje spolahlivo. Skusane s 3mi roznymi telefonmi a vzdy sa sprava rovnako. Navipack som pisal z dovodu, ze pokial mam spravne info, tak 11.25" infotainment podporuje Apple Carplay po kabli, co 8" infotainment nie. Ale kedze pises ze funguje wireless spolahlivo, zastavim sa v tyzdni v servise.
kyleah Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW