Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Parkovací senzory

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Parkovací senzory

Příspěvekod CyberDeath » 20.05.2022 18:43

Dobrý den

Mam přední parkovací senzory na ceed sw 2022.
Dnes jsem odrel stranu nárazníku a dokonce se vytrhl v rohu kryt z pod motoru Protoze mi senzory nedekovaly překážku která o cca 7cm prevysovala můj nárazník.

Mohu toto reklamovat...? Nebylo vidět a senzory prostě nic nezahlasily! Podřené je hodně. Dost mě to štve bo ty přední senzory sou neskutečně nespolehlivé... Nejde o originál ale nechal jsem si je domontovat kiou ještě před koupí auta.
CyberDeath Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Parkovací senzory

Příspěvekod Beda » 20.05.2022 20:05

Nechci ti kazit dopredu radost, ale servis, co ti montoval ty senzory se ti nejspis vysmeje, ze mas davat pozor kam najizdis a nespolehat se na senzory. Mozna bude k tobe chapavejsi, vyslechne si te, polituje te, ale vic nic, opravu si budes hradit sam. Nevim jak by se k tomuto stavil vubec zakon, kdybys to chtel tahnout az pres soudniho znalce, ze provedli nespravnou montaz apod.

Sorac moc jsem nepomohl, ale toto je muj osobni nazor ... ja bych to nesel reklamovat, byla to moje vina, nemuzu spolehat na senzory, ktere mozna nesplnuji predpokladanou funkcnost a kdo je vynikem, ze to nesplnuji, tezko rict :oops:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 20.05.2022 23:05

V prvom rade si prečítaj návod na použitie. V SK návode je výslovne uvedené, že výrobca nekryje zárukou škody spôsobené nefunkčnosťou parkovacích senzorov a je tam v návode popísané, kedy je funkcia senzorov obmedzená.

Za druhé by som skúmal funkčnosť aktivácie predných senzorov z dôvodu dodatočnej montáže. Sám som mal domontované predné senzory. Bolo ti vôbec vysvetlené kedy sa aktivujú a kedy deaktivujú?
Moje sa aktivovali po zaradení spiatočku alebo stlačení brzdového pedálu. Pri jazde dopredu sa deaktivovali po cca 7/20 sekundách. To sa konfigurovalo podľa typu prevodovky. A po uplynutí nastaveného času sa bez varovania deaktivovali. Kde máš istotu, že predné senzory boli aktívne? Máš dodatočný displej pre predné senzory? Lebo ja som nemal, a aby som si bol istý, že predné senzory fungujú, musel som každých 10 sekúnd stlačiť brzdu.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod CyberDeath » 21.05.2022 10:19

Přední senzory sou stale v pohotovostním režimu a aktivují se při detekci překážky před sebou... V ten moment začnou tónem a vizuálně na display ukazovat vzdálenost.

Již mi pipaly I při těsném průjezdu kolem svodidel.

Na druhou stranu jsou úplně nahovno protože jsem už několikrát zastavil o zeď. A pak se teprve uracili pipat na celé kolo a hlásit vzdálenost k překážce 0.

Ale tentokrát jsem parkovat zajizdel podélně mezi auto a konec parkovací plochy a takto mě zatím nikdy nezradily. Na konci je prostě konec zídky.
No a jak sem zacouval a pak to protáhl dopředu abych neblokoval auto zamnou tak se sedrel levý bok nárazníku (ale brutálně musel se i deformovat Bo je ten plast vydařený hluboko jako prase a uletel čep na držící spodni kryt s koncem nárazníku)

A senzor z tichá... Já vědel že tam je ale není to videt to byl důvod proč jsem nechával přední senzory dodělat... A je to vada senzoru.
Na 10 let staré Octavii mě nepustí ani najet na obrubník který je nizzsi jak auto a tady si kvůli debilní vadnym senzorum dojebu auto?

Senzory jdu v pondělí reklamovat a budu tam hodně hnusný a nepříjemný protože jsem hodně nasraný.

Bo oprava znamená 5 litrů (spoluúčast na havarijku)
CyberDeath Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod CyberDeath » 21.05.2022 21:37

Teď když jsem to vše koumal tak mi navíc přední senzory hlásí polohu obráceně.. Senzory na pravé straně auta vizuálně svítí na levé straně displaye...
CyberDeath Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod petzl62 » 21.05.2022 22:34

To opravdu vypadá na "odbornou" montáž :shock: :thd:
KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
Najeto: 67800 km
Vozidlo prodáno- protiúčtem a doplacena Cupra Formentor 1,5TSi 2023
Tímto se s Vámi loučím. Ať Vám to jezdí :thu:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod CyberDeath » 23.05.2022 20:27

Dnes jsem tam byl byl jsem extra extra slušný :-).. Příští týden v pátek mam dovézt auto aby si jej prohlédli a potvrdili co říkám...

Tak uvidíme jak se zachovaj jestli si nechám jméno servisu pro sebe nebojím udělám skaredou reklamu :-D... Ještě mám kolem sebe dalších 5 lidi s kiou.... Zatím nemaj problémy.
CyberDeath Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod CyberDeath » 11.06.2022 16:06

Tak samozřejmě že jsem opravu neuhadal Bo úhel dodělávanych senzoru bla bla bla.
Ale rozhodně se vyhněte kia valašské Meziříčí
Amaterismus na nejvyssi úrovni začalo to špatně namontovanymi senzory.

Přijel sem na tu opravu = bude to trvat dvě hodiny.
Po 3h konečně hotové auto (preflesovali senzory aby správně pipaly a zvýšili citlivost), preflesovali řidiči jednotku (svolavacka), opravili víčko nádrže (svolavacka) ovšem trčí ještě víc jak předtím, měli seřídit dveře ridice Bo semi za jízdy otevřely, evidentně neudělali nic Bo se to stalo zase.

Ale při převzetí auta jdu se podívat jestli pripevnili u toho nárazníku spodní plast který měl vyrvany čep... Podívám se ani na to nesahli.. Tak zpátky vzali si auto, po půl hodině jdu přebrat auto znovu.

Sednu do auta že pojedu domu, nastartuji a teploměr ukazuje -40°
Tak se vracím zpátky, obchoďák jde zjistit co se stalo vrátí se zpět... No serviska si toho všiml chtěl to zkontrolovat venku ale nedosáhla mu WiFi... WTF?? Takže se na to vysral.
Tak si vezmou auto zpět a znova přehrát...
Odjížděl sem po více jak 4h....

Tam už mě nikdo nevidí větší Amaterismus jsem ještě neviděl!!!!
CyberDeath Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod redTM » 15.11.2022 16:02

Dobrý den,
Mohl bych se vás zeptat jestli jste měl přední parkovací senzory přímo z výroby?
Pokud ano, je jejich zvuková signalizace stejná jako u zadních senzorů?
Zobrazuje se vám na infotainmentu vizualizace, která indikuje, že se přibližujete k překážce před autem?
Nechával jsem si dodělat přední senzory a nedopadlo to podle mých představ - viewtopic.php?f=31&t=9731
redTM Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Elektronika