Tak tento víkend jsem strávil čtením manuálu, jízdou a nastavováním funkcí auta. I když auto ještě moc nehoním, jsem z jeho chování, živosti a množství funkcí nadšený. Aby ne, když auto nemám ještě ani týden

Nadchly mě i drobnosti . Už mohu tlačítky na klíči stahovat a vytahovat okénka nebo mohu nastavit automatické otevření kufru při příchodu k autu.
Zeptal bych se na nějaké podivnosti, rozšiřující funkce a nedokonale popsané věci v manuálu.
1) Nelíbí se mi, jak LKA zasahuje do řízení, ale nechtěl jsem asistenta zcela vypnout. Nastavil jsem přes infotainment, že chci pouze upozornění, ale bohužel po startu se položka v menu přenastaví zpět na aktivní asistenci. Není to nesmysl? K čemu tam ten přepínač potom je? Žádný shortcut na nastavení hned po startu jsem nenašel.
2) Pochopil jsem správně, že zapnutí funkce "auto hold" při běžné jízdě způsobí "jen" to, že se auto nerozjede po uvolnění brzdy, ale čeká na ťuknutí do plynu?
3) V manuálu jsem nenašel moc informací o tom, co dělat, když přestane fungovat inteligentní klíč.
Našel jsem jen video, kde z inteligentního klíče prodejce vytáhl klasický klíč, odloupl plast u kliky a odemkl. Potom by i podle manuálu mělo být možné nastartovat přiložením chytrého klíče ke startovacímu tlačítku. Jak jsem si vyzkoušel, auto otevřu i přes aplikaci KIA Connect, takže to hraní si s fyzickým klíčem a loupáním plastu u kliky odpadne.
4) I když auto komunikuje v češtině lépe, než jsem čekal, přesto bych rád auto přepnul do angličtiny. Informační hlášky bývají smysluplnější a také hlasové ovládání v AJ funguje třeba na telefonech vždy lépe. Nemáte s tím někdo zkušenost - mám obavu z toho, aby mi po přepnutí do AJ nezmizely nějaké specifické funkce pro ČR/region, nebo auto nezačalo používat imperiální jednotky apod.
5) Kia Connect - přidává KIA v průběhu času další funkce? A jedna specialitka - nezkoumal jste už někdo komunikaci mezi autem a aplikací? Předpokládám, že je zakryptována, ale třeba nebude tak těžké nějaké údaje dekryptovat

API Kia asi nenabízí?
6) Android auto - TomTom a asi jiné aplikace nedokážou poslat další manévr na lcd displej před řidičem, jak to zvládá integrovaná navigace? Předpokládám, že nějaký update by mohl roztáhnout obrazovku AA na celý displej. A na TomTomu v AA chybí bohužel lišta, která zobrazuje události/POI na cestě včetně vzdálenosti k nejbližší události.
7) Navigace - myslel jsem, že neumí čísla popisná, ale pak jsem zjistil, že při zadávání adresy přes "Hledat" zobrazuje nesmysly, ale po potvrzení na další obrazovce správnou a úplnou adresu zobrazí. Kdo to mohl vymyslet?
8) Navigace - nelze nastavit ignorování nezpevněných cest?
9) Navigace - musím ještě najít a projít plánování trasy. Např. bych rád zakázal při cestě do nějakého státu průjezd jiným státem. Také bych rád měl možnost specifikovat, jestli v konkrétním státu mohu vjet na dálnici.
10) Světlo v kufru se asi vypnout nedá?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)