Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod Paul Atreides » 19.05.2022 08:45

@elkan Díky. Podobnou jsem asi měl v CEEDu SW. Byla dobrá, jen měla trochu vyšší hranu. Včera dopoledne jsem objednal tu, na kterou odkazoval @katikatus.
Ještě se zeptám.
V manuálu je zmínka, že při mytí je potřeba dávat pozor na na senzory a kamery integrované v nárazníku.
Auto ještě nějakou dobu mýt nebudu, ale předpokládám, že na bezkontaktní samoobslužné myčce, když nepůjdu s ústím tlakové pistole rovnou k senozoru, by žádný problém nastat neměl?
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Katikakus » 19.05.2022 10:53

Ne, zadny problem by mit nemel
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Aeious77 » 21.05.2022 20:46

Zdravim, cca na začiatku mája som objednal 1.6 GT proceed
Bolo mi povedané že nevedia či to bude 2022 alebo 2023 verzia keďže sa má meniť "niečo" cca v jún/júl. + Vraj nie sú chipy do automatu / audio.

Ma niekto podrobnejšie info ohľadom dostupnosti proceed na Slovensku?

Dakujem
Aeious77 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2023)
6000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 22.05.2022 00:34

MY2022 se vyrabi do cervence/jula. Od srpna/augusta se zacne vyrabet MY2023. MY2022 je uz nekolik tydnu beznadejne vyprodany, takze pokud nemel tvuj prodejce zrovna v pipeline stejny kus, jako chces ty, tak budes mit urcite MY2023. Za soucasne situace, budes rad, pokud ti dodaji vuz do konce roku 2022. Spis pocitej leden/unor 2023. Situace je velmi podobna v cele Evrope.
Naposledy upravil Katikakus dne 23.05.2022 15:29, celkově upraveno 1
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod MP1 » 22.05.2022 12:56

Na začiatku mája ktorého roku? 2022?
Objednávky do výroby sa nedajú robiť od 1.4.2022. Čiže ti priradili ich predobjednávku.
Ja si myslím, že na 99% už nedostaneš MY22.
Ja mám objednané GT v 11/2021 a stále ho nemám.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Aeious77 » 22.05.2022 13:34

Ďakujem za info

Máj tohto roku, s tým že som mal na výber auto objednané 09/21 ( tam ale bolo strešné okno ktoré nechcem )

A potom to ktoré som objednal ja, vraj ho mali rezervované ale nepamätám odkedy (2022+)

Zmluvu som podpísal v máji.

Takže asi môžem očakávať 2023, budú tam nejaké zmeny?
Edit: Je možné nejako zistiť kedy pôjde auto do výroby?
Aeious77 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
6000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 22.05.2022 13:36

Zmenu budú v GT-Line.
GT nie.
Škoda, že si nevzal to s oknom. Ja som v 9/2022 zadal do výroby a v 12/2022 som ho odovzdal. A to bolo posledné, čo som kedy videl.
Ostáva len dúfať, že od 08/2022 (MY23) sa začne GT vyrábať. A vráti sa do ponuky Ceed GT a XCeed 1.6 T-GDi. Tak snáď už budú k dispozícii aj prevodovky.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Aeious77 » 22.05.2022 13:43

Okno som veľmi nechcel ( som magnet na ľadovec ) + farba bola zelená ... Ja som zobral to tmavo sivé
Aeious77 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
6000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ManuChavez » 22.05.2022 14:13

> MP1:
A nevíš, jak to vypadá se Stonicem? Tchán si objednával Stonic v automatu v 10/21. V 3/22 mu prodejce říkal, že už je to vyrobené, jen to čeká na přepravu z Koreje, no a teď v 5/22 najednou, že to vyrobené vůbec není a neví kdy bude.
Je to volaké čudné. :hammer:
ManuChavez Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Mazda 3 (2022)
0 km @ 9 l/100km

Příspěvekod MP1 » 22.05.2022 14:18

Moje objednávky Rio/Stonic z 10/2021 prichádzajú teraz, plus-mínus dva týždne. Objednávky z 11/2021 ešte nemajú vin.
Ťažko povedať, prečo dáva predajca také informácie. Mne ešte vyrobené auto nevzali. Aké ja som už kolegom púšťal svoje vyrobené Rio z lode. Lebo ich objednávka mala nejakú chybu, nevyrobili ho a zákazník už dlho čakal.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ManuChavez » 22.05.2022 17:47

Díky za info.
ManuChavez Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Mazda 3 (2022)
0 km @ 9 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 22.05.2022 22:17

Tak tento víkend jsem strávil čtením manuálu, jízdou a nastavováním funkcí auta. I když auto ještě moc nehoním, jsem z jeho chování, živosti a množství funkcí nadšený. Aby ne, když auto nemám ještě ani týden :) Nadchly mě i drobnosti . Už mohu tlačítky na klíči stahovat a vytahovat okénka nebo mohu nastavit automatické otevření kufru při příchodu k autu.
Zeptal bych se na nějaké podivnosti, rozšiřující funkce a nedokonale popsané věci v manuálu.

1) Nelíbí se mi, jak LKA zasahuje do řízení, ale nechtěl jsem asistenta zcela vypnout. Nastavil jsem přes infotainment, že chci pouze upozornění, ale bohužel po startu se položka v menu přenastaví zpět na aktivní asistenci. Není to nesmysl? K čemu tam ten přepínač potom je? Žádný shortcut na nastavení hned po startu jsem nenašel.

2) Pochopil jsem správně, že zapnutí funkce "auto hold" při běžné jízdě způsobí "jen" to, že se auto nerozjede po uvolnění brzdy, ale čeká na ťuknutí do plynu?

3) V manuálu jsem nenašel moc informací o tom, co dělat, když přestane fungovat inteligentní klíč.
Našel jsem jen video, kde z inteligentního klíče prodejce vytáhl klasický klíč, odloupl plast u kliky a odemkl. Potom by i podle manuálu mělo být možné nastartovat přiložením chytrého klíče ke startovacímu tlačítku. Jak jsem si vyzkoušel, auto otevřu i přes aplikaci KIA Connect, takže to hraní si s fyzickým klíčem a loupáním plastu u kliky odpadne.

4) I když auto komunikuje v češtině lépe, než jsem čekal, přesto bych rád auto přepnul do angličtiny. Informační hlášky bývají smysluplnější a také hlasové ovládání v AJ funguje třeba na telefonech vždy lépe. Nemáte s tím někdo zkušenost - mám obavu z toho, aby mi po přepnutí do AJ nezmizely nějaké specifické funkce pro ČR/region, nebo auto nezačalo používat imperiální jednotky apod. :)

5) Kia Connect - přidává KIA v průběhu času další funkce? A jedna specialitka - nezkoumal jste už někdo komunikaci mezi autem a aplikací? Předpokládám, že je zakryptována, ale třeba nebude tak těžké nějaké údaje dekryptovat :) API Kia asi nenabízí?

6) Android auto - TomTom a asi jiné aplikace nedokážou poslat další manévr na lcd displej před řidičem, jak to zvládá integrovaná navigace? Předpokládám, že nějaký update by mohl roztáhnout obrazovku AA na celý displej. A na TomTomu v AA chybí bohužel lišta, která zobrazuje události/POI na cestě včetně vzdálenosti k nejbližší události.

7) Navigace - myslel jsem, že neumí čísla popisná, ale pak jsem zjistil, že při zadávání adresy přes "Hledat" zobrazuje nesmysly, ale po potvrzení na další obrazovce správnou a úplnou adresu zobrazí. Kdo to mohl vymyslet? :)

8) Navigace - nelze nastavit ignorování nezpevněných cest?

9) Navigace - musím ještě najít a projít plánování trasy. Např. bych rád zakázal při cestě do nějakého státu průjezd jiným státem. Také bych rád měl možnost specifikovat, jestli v konkrétním státu mohu vjet na dálnici.

10) Světlo v kufru se asi vypnout nedá?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Naposledy upravil Paul Atreides dne 23.05.2022 06:09, celkově upraveno 2
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 22.05.2022 23:09

Jj, tohle jsem prožil před 2 měsíci. Taky velká spokojenost a objevování funkcí.....LKA mě vadí ze stejnýho důvodu, že se nastavení nuluje při nastartování. Nebaví mě, pořád se s autem prát o volant zvlášť na úzkých a klikatých silnicích. Takže to prostě vypínám podržením tlačítka na volantu. To je asi nejrychlejší. Dokonce mě to docela vypeklo, ukazoval jsem ženě jak to funguje, že to řídí chvíli samo a zvolil proto více klikatou pasáž, chvíli to samo jelo, a pak ikonka zešedivěla, a přestalo to fungovat, ještěže jsem měl ruce skoro na volantu. Na dálnici to funguje dobře. Je to asi stejný jako se startstopem, který se taky zapíná s nastartováním.
Už si zjistil, že si můžeš omezeně naprogravat dvě tlačítka na volantu a jedno na infoteimentu? Autohold jsem nepochopil doteď, a tak ho nepoužívám ze stejnýho důvodu, že se to zase ruší nastartováním. Využití jsem nenašel. A pak dej pozor až budeš chtít odklopit stěrače, že to přes kapotu nejde, ať si hranu nepoškrábeš ramínkem. Jinak si jízdu užívám každý den. Ještě jedna věc. Ze začátku mi připadalo auto podstatně línější, a postupně se to zlepšovalo.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 23.05.2022 07:56

Takže k auto holdu ano je to presne ta funkcia ako ste popisali .... cize clovek na krizovatke alebo v kolone kopci nemusi stat na brzde ale samo si auto podrži bez nutnosti vyradovania + po vypnuti motora sa samo aktivuje parkovacia brzda takuto funkciu maju všetky autoholdy naprieč všetkými automobilkami

Bezklucový prístup.... ked dojde baterka v kluci staci ju normalne vymenit robota na 2 min a kluc bude fungovat dalej ono to clovek zisti ked mu zacne hadzat hlasku ze kluc je mimo vozdila pricom kluc bude v aute ;)

Svetlo v kufri sa neda vypnut

LKA ... na okrskach nepouzivam vzdy vypínam ... na dialnici je to super pomocnik

Co sa tyka AA a zobrazenia na celu obrazovku... tak uz boli o tom informácie ze KIA na tom uz zapracovala a snadv najblizsej aktualizácii systému to už bude

Navigacia cez AA ja osobne používam waze ... nemam problém so zadavanim popisných čísel funguje skvelo (za mna osobne) vstavanu navi v podstate nevyužívam
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aeious77 » 23.05.2022 13:27

@Paul Atreides
API by bola paradicka, nasiel som len toto na integraciu s home assistentom.
https://github.com/fuatakgun/kia_uvo

Ked mi o 100 rokov dojde moje GT tak sa s tym vyhram.
Neviem aky mas usecase na API ... ja by som rad vedel kedy auto "opusti" garaz. (to ale budem riesit cez openCV)

Co by som ale uvital ak Kia connect dokaze odomknut auto ... tak by som chcel mat MFA cez Yubikey :?
Aeious77 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2023)
6000 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed