Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod Paul Atreides » 23.05.2022 21:59

@elkan Auto mi přijde živé i teď. Jestli ale ještě ožije, nebudu se zlobit :) - proti 1.6 CVVT je to ale už teď obrovský posun k lepšímu.
K LKA - zdá se mi, že s t ím držením v pruhu na dálnici popisujete LFA, které jsem dnes také vyzkoušel.

LKA - tlačítko na vypnutí mám mezi volantem a dveřmi řidiče (vlevo od volantu z pohledu řidiče). A v infotainmentu je možnost nastavení aktivního zasahování nebo jen upozornění - jak jsme psal, bohužel tohle nastavení v infotainmentu nevydrží. Po startu se zapne LKA (to by mi nevadilo), ale současně se změní nastavení na aktivní zásah v infotainemntu (to mi vadí).

LFA - tlačítko pro zapnutí mám na multifunkčním volantu vpravo (tam kde je tempomat - ikona auta mezi pruhy). To jsme dnes zkoušel na dálnici a fungovalo docela dobře, jen řve, že nemám ruce na volantu.

@lopo1. Díky za info. Já právě nechci ty vestavěné věci včetně navigace zavrhnout, dokud je perfektně neznám. Waze mám taky, ale dlouho jsem ji už nepoužil. Na TomToma jsem zvyklý už od verze pro Windows Mobile a i když autoři některé funkce zmršili, pořád mi přijde nejpřehlednější při navigování do neznámých míst. Ale to je asi skutečně věc zvyku.

Aeious77:
Díky - projekt na githubu podle popisu vypadá pěkně, musím vyzkoušet, jestli funguje.
napadlo mě, že bycho mohl přes API automaticky generovat/stahovat jízdy se všemi statistikami. Teď používám aCar, do kterého manuálně zadávám odkud a kam jedu. Líbilo se mi, kdybych dotáhl lokace, automaticky k nim přiřadil přesný čas jízdy a třeba i spotřebu, která je pro každou jízdu na palubním počítači, ale při další jízdě zmizí.

Na to odemykání auta se chci také podívat. Jestli vysílají třeba na 433 MHz, tak bych mohl vyzkoušet nějaké triky s flipper zero, který snad tento měsíc dorazí.
https://flipperzero.one/
A chci se podívat na nějaké krypto věci, abych se ujistil, že auto je dobře zabezpečeno.
Protože třeba právě nějaké smart home hračky jsou z hlediska zabezpečení dost tragické.
Třeba takový teploměr od XIAOMI :)
https://github.com/renestein/Rstein.TpL ... sor.cs#L93
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lopo1 » 23.05.2022 22:15

nie mam na mysli LKA - upozornenie a zasah na opustenie jazdneho pruhu ako som pisal vypinam ho spolu s SS a zapinam len na dialnici
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 23.05.2022 23:02

Já byl zvyklej na 1,6gdi, a to byl taky docela živej motor.
Tlačítkem na volantu můžeš ovládat jak LKA i LFA.
Když jen stiskneš krátce, zapínáš a vypínáš LFA. Pokud tlačítko podržíš déle, než zmizí symbol na display, zapínáš nebo vypínáš LKA. Vyzkoušej. Je to praktický. Nedovedu si představit za jízdy hledat tlačítko na palubce pod volantem.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 24.05.2022 08:32

@elkan
Díky, to jsem v manuálu asi přehlédl, vyzkouším. To by bylo příjemnější, než když zapomenu LKA vypnout před rozjetím auta a pak lovím na silnici tlačítko.
Doporučená gumová podložka do kufru padne perfektně, díky za doporučení.

Ještě jak jsem tady z různých diskuzí pochopil, ISG (Start-Stop) vypínáte. Mně nepřijde nijak rušivé, ale předpokládám, že to většina dělá hlavně kvůli tomu, že (stejně jako já) nevěří, že existuje zařízení, kterému opakované vypínání a zapínání neškodí.
A k liště/baru u TomToma - koukal jsem, že květnová beta by ji už měla obsahovat. https://discussions.tomtom.com/en/discu ... sion-3-5-2
Je trochu paradoxní, že sice jsem měl u předchozího auta držák na okně, ale navigace mi fungovala lépe než ta vestavěná od KIA i než ta samá navigace spuštěná přes Android Auto.

Jinak jsem si včera ráno vyzkoušel s autem tradiční pondělní objížďku po okreskách, 2x jízdu v koloně (s automatem) a pak jízdu po D1 i s tempomatem nastaveným na 130. Auto pořád šetřím, ale spotřeba 5,7 - 5,8 l mě stejně příjemně překvapila. A řekl bych, že při zpáteční cestě se zklidnila i převodovka, která při předchozích jízdách autem občas trhla. V manuálu tedy bylo, že při zajíždění jde o normální projev, protože se převodovka adaptuje na provoz.

A k tom mírnému OT. Nahoře jsem odkazoval na projekt, který mám na githubu ještě jako soukromý - proklik nefunguje - a týkal se toho podivného zabezpečení některých "smart" věcí. Proto doufám, že KIA si dala mnohem víc záležet u zabezpečení "smart" funkcí atd.

Ten proklik na privátní repo na githubu vedl na tuto metodu.

Obrázek

Jde o XIAOMI teploměr a jeho broadcastované pakety přes bluetooth. Jinde jsem k tomu psal toto.
"Sice se mi daří na Raspberry PI 4 odchytávat bluetooth komunikaci mezi dvěma patry (sleduju jen 'advertisements', nepřipojuju se k teploměru, abych nevybíjel baterii), ale spousta paketů se asi na cestě ztratí. Pakety jsou kryptované přes AES CCM, ale stačilo odchytit "bind key", přes který komunikuje aplikace od XIAOMI, podívat se, co XIAOMI aplikace dělá a klíč pro AES CCM byl na světě - pro fajnšmekry dodávám, že auth tag jsou 4 poslední bajty v paketu, AAD je poněkud lamerská fixní hodnota 0x11 a je třeba sestavit nonce."

Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod motuz » 25.05.2022 09:18

Ahojte, chcel by som sa popytat majitelov poslednej generacie ProCeed, ci uz GT alebo GT Line, co hovorite na adaptivny tempomat? Ja osobne som z toho sklamany, velmi casto mi zachytava aj za krajnicou stojacie auta, cize zrazu velmi prudko pribrzdi co je pre komfort jazdy velmi neprijemne a ani auta iduce za mnou z toho nie su nadsene. Mate niekto podobnu skusenost?
KIA PROCEED 1,6 T-GDi GT AZ DCT Dark Penta Metal
motuz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Bogosh » 25.05.2022 09:29

Ano, to je uplne normalne. S autami pri krajnici som problem nemal, skor je problem ze senzor zachytava auto vo vedlajsom pruhu a prisposobuje sa im.
Bogosh Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2019)
30 km @ 0 l/100km

Příspěvekod motuz » 25.05.2022 10:43

dakujem za odpoved, chapem ze toto nie je premiova znacka resp trieda ale podla mna by som to nenazval 'uplne normalne', ved tie adaptivne tempomaty su tu uz nejaky piatok a malo by to byt lepsie vychytane. Aj mne zachytava vedlajsi pruh ale tam je aspon auto v pohybe, vies si predstavit tu brzdu ked je stojacie auto za krajnicou a zrazu ho senzor zachyti... Predtym som mal len klasicky tempomat, na inom adaptivnom som zatial nejazdil takze nemam s cim porovnat ale ked sa s niekym o tom rozpravam co ma inu znacku v tejto triede tak dany problem nema, samozrejme mozno sa len nechce priznat :)
KIA PROCEED 1,6 T-GDi GT AZ DCT Dark Penta Metal
motuz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Lubos1 » 25.05.2022 12:47

S autami na krajnici nemam urcite problem a nvsimol som si ani zasadny problem s autami vo vedlajsom pruhu. Ak chces brzdit pri autach odstavenymi na krajnici, tak skus nejake Suzuki, tam to pipa a brzdi jedna radost.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lopo1 » 25.05.2022 21:18

motuz tiez mam rovnaky problem u mna nie su problem auta vo vedlajsom pruhu ale odstavene na krajnici ale to ma naucilo nepouzivat SCC na uzkych okrskach max kedy ho pouzivam je jazda vo "vlaciku" kedy si to pekne drzi auta pred tebou na dilanici to tiez nepouzivam a jazdim na klasickom tempomate ... akurat co je blbe ze na pofl verzie uz SCC nejde prepnut do rezimu CC
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Katikakus » 27.05.2022 09:47

Vsem, kdo si stezuji na SCC doporucuji otevrit tu tlustou knizku, kterou davaji k autu a DUKLADNE nastudovat stranky 110 a 111 v kapitole 6.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 27.05.2022 21:51

@elkan Díky za ten tip na vypnutí LKA/LFA na volantu. Funguje to dobře.
Dnes jsem také zjistil, že je funkční "přední radar" - nechal jsem zapnutý tempomat a posléze mi auto po prudčím přiblížení k autu přede mnou začalo pípat a vykreslovat něco ošklivého na displeji. :)
Zkusil jsem přepnout auto i do AJ - je hezké, že místo paskvilních zkratek typu. `Jedn.` mi auto napíše v UI "Simple", ale před jízdou jsem přepnul zpátky na ČJ, protože jsem se bál, že mi vestavěná navigace začne předčítat česká jména ulic s kvazianglickou výslovností.
Po přepnutí mezi jazyky se mi zdá, že auto resetovalo více nastavení - např. mi v navigaci vyplo "ztišení audia při vyslovení instrukce" .
Ještě k navigaci:
1) Neumí zobrazovat zprůměrovanou rychlost na měřeném úseku jako TomTom.
2) Asi nelze nastavit jiné upozornění na radary, než je to zoufalé pípání. Zoufalé pípání se ozývá, i když je v měřeném úseku omezení rychlosti na 80 a já jedu 81.
3) Když dám vypočítat trasu a pak změním volby trasy (např. dám objet "tunely" - předpokládám, že jde o placené tunely), tak se sice volba provede na úrovni vypočtené trasy, ale pak ji podle hlášek na displeji auto aplikuje při výpočtu každé další trasy, dokud opět ty volby nezměním.
4) Výpočet delší trasy (cca 800 Km), kterou jsem zkoušel, trvá docela dlouho. Po zvoleni "voleb trasy" navigace bohužel výpočet spustí znovu a zase se čeká a čeká.
5) Škoda, že některé položky infotainmentu jsou jen v hlavních settings, i když bych je čekal i u aplikace. Napr. nastavení zvukových alertů v navigaci bych čekal (také) v menu navigace.

A:
1) Nebojíte se obrubníků, když máme ten snížený podvozek? Já po zaparkování a obhlédnutí předku auta u obrubníku trnu, že kdybych jel ještě pár cm dopředu, tak tohle blízké setkání vozidla s obrubníkem nedopadne dobře. :)
2) Pochopil jsem správně, že mód 'Valet' auta je nejlepší zapnout předtím, než dám auto do servisu, aby se nikdo nemohl hrabat v mých soukromých datach a současně mohu v app sledovat, co se s autem děje?
3) V Kia Connect se dá nastavit spousta věcí, aniž bych musel hledat položky menu v autě. K nahrání profilu řidiče včetně změn v profilu u mě dojde teprve po nastartování. Ale jinak je aplikace velmi slušná - včetně statistiky jízd, chybí mi jen údaje odkud-kam atd. Odemčení auta přes aplikaci je taky pěkná vychytávka, jen chvíli trvá přijetí příkazu autem a u auta se nevyklopí zrcátka.

S motorem a převodovkou jsem se už sžil a z toho, jak se auto chová, jsem nadšený. Pořád auto šetřím, ale už teď je příjemné, jak auto za každé situace akceleruje a jak drží na silnici. Zvuk motoru v kabině se mi líbí, hluk od podvozku/kol je o něco vyšší, než jsem čekal, ale věděl jsem, že v odhlučnění podovozku (Pro)Ceed zrovna nevyniká.
Naposledy upravil Paul Atreides dne 27.05.2022 22:20, celkově upraveno 2
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 27.05.2022 22:09

Zvukove upozorneni na radary jsem si vypnul, takze mi radar signalizuje pouze vizualne. Taky mne to pipani vadilo
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 30.05.2022 20:50

V sobotu jsem ujel cca 360 Km (dvě cesty po cca 180 Km).
Na zpáteční cestě po ujetí cca 80 Km po dálnici se mi rozsvítila kontrolka, že mám nízký tlak v pneumatice.
Sjel jsem ihned k benzínce, změřil jsem tlak v pneumatikách (měly cca kolem 2, 6 - 2, 7 baru).
Vyresetoval jsem nastavení TPMS a od té doby se kontrolka nerozsvítila.
Další den jsem změřil, že pneumatiky v klidu jsou nahuštěny na cca 2,3 až 2, 45 baru. Podle manuálu mají mít 2,2 baru.
Tedy:
1) Nevíte, proč se mi ta kontrolka rozsvítila? Jsem si vědom jen toho, že jsem chvíli předtím přepnul na sport a šlápl na plyn.
2) Ještě zkusím jiné měřidlo tlaku, ale zdá, se, že jsou pneu nahuštěny trochu více, než by měly být. Kolik máte vy?
Naposledy upravil Paul Atreides dne 31.05.2022 08:10, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 30.05.2022 21:41

no tlak v penu pokial nemas fuknute dusikom je premenllivy mne pri dlhej jazde zahriatim pneu vzrastie tak o 0,2 -0,3 Bar fuknute mam na 2,3 vsetky rovnako.
To preco sa rozsmietila kontrola TPMS netusim ale mohol system vyhodnotit jednu maksiu gumu ak sa pomalsie zahrievala nakolko meranie je riesene cez snimanie otáčok kolesa
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Katikakus » 30.05.2022 22:43

Paul Atreides píše:V sobotu jsem ujel cca 360 Km (dvě cesty po cca 180 Km).
Na zpáteční cestě po ujetí cca 80 Km po dálnici se mi rozsvítila kontrolka, že mám nízký tlak v pneumatice.
Sjel jsem ihned k benzínce, změřil jsem tlak v pneumatikách (měli cca kolem 2, 6 - 2, 7 baru).
Vyresetoval jsem nastavení TPMS a od té doby se kontrolka nerozsvítila.
Další den jsem změřil, že pneumatiky v klidu jsou nahuštěny na cca 2,3 až 2, 45 baru. Podle manuálu mají mít 2,2 baru.
Tedy:
1) Nevíte, proč se mi ta kontrolka rozsvítila? Jsem si vědom jen toho, že jsem chvíli předtím přepnul na sport a šlápl na plyn.
2) Ještě zkusím jiné měřidlo tlaku, ale zdá, se, že jsou pneu nahuštěny trochu více, než by měly být. Kolik máte vy?

Ja foukam kola na 2,5 bar za studena, coz dela cca 2,8 po zahrati.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed