Sportage V - zkušenosti

Re: zkušenosti s novou Sportage

Příspěvekod MP1 » 07.07.2022 18:33

Tí čo auto máte neviete mi povedať, či v novom Sportage zostáva Auto Hold zapnutý aj po vypnutí motora? Podobne ako to má VW?

Zostáva.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tomáš83 » 09.07.2022 14:50

Tak hoši, opravdu teda nevím, jak KIA plánuje výrobu, ale začíná mě to celkem sr.t. Mají problém se vším možným ble,ble,ble. Kolegův švagr si má příští týden vyzvednout Sportage 1.6tgdi MHEV 4x2 7DCT, která byla objednáná někdy začátkem dubna. Je to na firmu, ale to by snad neměla být priorita ve výrobě. jedná se o jedno auto. Ještě bych pochopil, kdyby objednali 20 kousků. Jeho sousedům, kteří maj objednáno také někdy v dubnu, oznámil prodejce VIN. To samé auto, akorát výbava exclusive. Tak to mi teda vyndej! Začíná mě jejich jednání celkem iritovat. Touhle cestou brzy přijdou o zákazníky i pověst!
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 09.07.2022 15:30

:lol: Na co si stezujes? Obzvlast v dnesni dobe, kdy je nedostatek prakticky vseho a u jinych znacek se ceka 12-18 mesicu. Ja objednaval na konci roku 2019, tedy pred covidem a pred materialovou krizi a cekal take 3 mesice. Diky tem informacim to vypada, ze se pravdepodobne dockas brzo. Trosku soudnosti by to chtelo.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Tomáš83 » 09.07.2022 15:51

Tak já si na nic hlavně nestěžuju. Přečti si pozorně všechny příspěvky k tématu. Jsou lidé, kteří mají objednáno od prosince, ledna, února atd. Dodneška nemají třeba ani VIN, nebo zprávu, že vůz má jít do výroby. S ohledem na ně mi to teda nepřipadá od KIE košér. S tou soudností bych byl v tomto případě opatrný. Znám dost lidí, kterým už dochází trpělivost a pořád slyší jenom samé mlžení a výmluvy. Ať nejsem nějakým fanouškem např ŠKODY, tak tam jim alespoň řeknou na férovku, že to bude třeba trvat třeba rok.
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 09.07.2022 16:44

Je videt, ze o vyrobe aut toho moc nevis. Staci prkotina, jedina soucastka v specifikaci, a vyroba te konkretni specifikace se muze zdrzet o nekolik tydnu i mesicu.

"Tak hoši, opravdu teda nevím, jak KIA plánuje výrobu, ale začíná mě to celkem sr.t. " - ale ty si nestezujes. Mozna zkus mokry hadr. :lol:

PS: kolega z prace, sluzebni auto Skoda objednane v zari lonskeho roku, termin dodavky jiz dvakrat odsunuty a auto stale nema.
Pokud nekomu dochazi trpelivost, muze zrusit objednavku a zkusit stesti jinde. :tongue: Prodejce to auto bez problemu proda nekomu jinemu.
Naposledy upravil Katikakus dne 09.07.2022 17:33, celkově upraveno 1
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod MP1 » 09.07.2022 17:17

Ja som objednal v 01/2022 do našej požičovne 12 ks Sportage automat vo výbavách Gold, Platinum, GT-line.
Zatiaľ prišli v 06/2022 - 2 kusy Gold. V tomto mesiaci mi asi nepríde nič.
A nevyrábajú mi ani Platinum manuál. Proste tých čipov niet.
Situácia je fakt vážna, nemám čo predávať.
Kórejská výroba na Tom nie je vôbec lepšie. Na lodi mám Sorento z 09/2021 a ďalšie dve Sorenta z 09/2021 mi už nevyrobia ako MY22.
Momentálne hovorím dodaciu dobu na Sorento 16 a viac mesiacov.
Rio/Stonic mám vyrobené objednávky z 10/2021, z 11/2021 ešte nemajú pridelené vin.

Na Sportage automat hovorím dodaciu 7 a viac mesiacov. V mesiaci 05/2022 som už začal pri objednávkach na Sportage hovoriť, že tohto roku asi nebude.
Výnimky sú asi HEV a PHEV. PHEV mi vyrobili za 3 mesiace.
Jedinú šancu vidím dostať sa k výbave Silver a Gold benzín manuál. To by mohlo byť dodané za plus-mínus 3-4 mesiace.

Logika výroby nie je známa. Predpokladám, že sa uprednostňujú veľké trhy.
Importér má ubezpečil, že fabrika dodáva ním objednané množstvo vozidiel (ročný plán).
Problémy sú dva. Že fabrika nedodáva požadované špecifikácie, lebo čipy, prevodovky. Že fabrika nevie dodať množstvo, aké požadujeme - to jest ešte raz toľko, ako je náš ročný plán predaja.

Je potrebné si uvedomiť, že nenormálne stúpol dopyt. Prichádzajú ľudia z iných značiek. Pozrite si aký má Hyu/Kia trhový podiel. To sa ešte nikdy nestalo. H/K chrlí autá na plné obrátky a stále je to málo.
Momentálne nie je auto, ktoré sa nedá predať. Predá sa absolútne všetko. Na sklade nie je absolútne nič.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod plasta » 09.07.2022 17:27

Je to vše opravdu dle výbavy. Já v půlce března objednal obyčejný benzín, modrá barva, manuál, výbava TOP. Ve smlouvě byl termín konec srpna a nakonec bylo auto k převzetí začátkem června.
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod Tomáš83 » 09.07.2022 18:08

Katikakus píše:Je videt, ze o vyrobe aut toho moc nevis. Staci prkotina, jedina soucastka v specifikaci, a vyroba te konkretni specifikace se muze zdrzet o nekolik tydnu i mesicu.

"Tak hoši, opravdu teda nevím, jak KIA plánuje výrobu, ale začíná mě to celkem sr.t. " - ale ty si nestezujes. Mozna zkus mokry hadr. :lol:

PS: kolega z prace, sluzebni auto Skoda objednane v zari lonskeho roku, termin dodavky jiz dvakrat odsunuty a auto stale nema.
Pokud nekomu dochazi trpelivost, muze zrusit objednavku a zkusit stesti jinde. :tongue: Prodejce to auto bez problemu proda nekomu jinemu.

Tak možná nejsem takový odborník na výrobu, jako ty! Já se pozastavuju nad tím. Jak je možné, že auto ve stejné specifikaci, které je objednané v dubnu, je vyrobené. Auto, které má známá objednané od února ještě nešlo ani do výroby. Já naprosto chápu, když nejsou potřebné díly, tak to auto nevyrobí. To pochopí i blb. Když ale už ty komponenty mám, tak snad vyrobím auto, které je objednané o dva měsíce dříve, né!!! Vysvětli mi to teda, když jseš odborník na výrobu a já jsem nic netušící!!! Podotýkám, stejná specifikace, objednávky 2/2022, 4/2022. Dubnové je hotové, únorové není ani plánované. K těm škodovkám. Kolegovi řekli 9 měsíců a za 9 měsíců odjížděl. Ještě si dělal srandu, že to bylo prakticky do roka a do dne.
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 09.07.2022 18:26

Odpovedi na sve otazky primo od zdroje najdes v prispevku od MP1. To bys ale nesmel vyskakovat jako vztekly ratlik, ale nejdriv poradne cist. Dalsi diskuse s tebou by byla ztratou casu.
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Beda » 09.07.2022 18:29

Budme radi, ze necekame na nove auto i roky. Citace z Autoforum.cz
... Na nová auta se tak běžně čeká rok i déle, v případě Toyoty Land Cruiser je situace ještě o mnoho horší. Novinku už zjara lidé objednávali s tím, že si počkají čtyři roky, teď už situace připomíná spíše časy komunistické ČSSR.

Prostě je teď takova doba a musite s tim proste pocitat.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Tomáš83 » 09.07.2022 19:01

Katikakus píše:Odpovedi na sve otazky primo od zdroje najdes v prispevku od MP1. To bys ale nesmel vyskakovat jako vztekly ratlik, ale nejdriv poradne cist. Dalsi diskuse s tebou by byla ztratou casu.

Tak na rozdíl od Tebe je MP1 evidentně odborně způsobilý člověk. který se snaží lidem odpovědět erudovaně na otázky a pomoci. Určitě nevyskakuju a věř, že z povahy jsem klidný člověk, který se snaží vždy s každým vyjít. I když???
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 09.07.2022 19:39

Beda píše:Budme radi, ze necekame na nove auto i roky. Citace z Autoforum.cz
... Na nová auta se tak běžně čeká rok i déle, v případě Toyoty Land Cruiser je situace ještě o mnoho horší. Novinku už zjara lidé objednávali s tím, že si počkají čtyři roky, teď už situace připomíná spíše časy komunistické ČSSR.

Prostě je teď takova doba a musite s tim proste pocitat.
Toto je momentálne situácia so Sorentom.
Ešte sa nedá objednať MY23.
Je veľmi veľká pravdepodobnosť, že už je vypredané a zákazníci, čo objednali na poslednú chvíľu MY22 dostanú už facelift MY24.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mexican » 09.07.2022 20:53

viete niekto kedy otvoria konfigurator pre MY23 pre Sportage? pocuvam cervenec / srpen ale nic konkretneho
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 09.07.2022 22:34

Tak skoro určite nie. Ak to bude ako pri Ceede, kde ešte stále nie je cenník a ani možnosť objednávania, tak najskôr 10/2022.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mexican » 11.07.2022 13:34

tak to dufam, ze nie pac inak im na to ^%$# biley tesak
tento tyzden sa popytam / pripomeniem viacerym predajcom v CR znovu a dam vediet
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage