Sportage V - zkušenosti

Re: zkušenosti s novou Sportage

Příspěvekod Arty » 17.08.2022 16:58

vasatkoj píše:
Arty píše:Celková spotřeba v cíli 4,8l je také hodně slušná hodnota.

Arty píše:
vasatkoj píše:To jsou skvělé výsledky, to jsem zvědavý, jaké to bude dlouhodobě. Co jsem sledoval testy na YouTube, tak tam zmiňovali výbornou spotřebu ve městě (kolem 5l), ale vysokou na dálnici (9l i více).

Tak k té spotřebě.
Běžné ježdění po městě a okrscích 5 - 5,5l/100km

Dálnici jsem vyzkoušel nyní jízdou k Baltu. Nějakých 500km
Většina cesty po německé dálnici s profilem většinou mírně, ale často do kopce.
3 dospělý a dvě děti, plný kufr.
Většinou jsem jel do 130km/h občas ke 160.
Spotřeba skončila na 6,6l/100km což je lepší výsledek než jsem čekal a lepší než Toyota RAV4
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod martenz » 18.08.2022 14:25

Zdravim, mam otazocku trocha mimo temu asi hlavne na uzivatela MP1 - ten by to mohol vediet. Pytal som sa na prislusenstvo, tak som sa zahraval s myslienkou ze si dam navyse tazne zariadenie pevne (nie elektricke), podsvietenie dveri a piatych dveri, bocne schody, ochrannu foliu zadneho naraznika a v KII mi oidpisali (prave teraz) ze musim ratat s cenou aj za montaz cize plus 1200 eur aj s DPH. To akoze koli comu, zaco? Chapem ze robota navyse ale je to neprimerane vela. To koli tomu taznemu? CIze v pripade ze si dam spravit len podsvietenie dveri, alebo ochranne folie pod klucky tak si mam priratat este tuto sialenu ciastku? :shock: :? :? :?
Sportage 1.6 t-GDI MHEV 4WD 7DCT PLATINUM 132kw Experience green
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod MP1 » 18.08.2022 16:21

Keby si tu dal seriózne info, dalo by sa aj seriózne odpovedať. Predpokladám, že ti povedali celkovú cenu práce za všetky položky príslušenstva, čo si uviedol.

Ak klient (napríklad u nás) požiada o cenovú ponuku, tak dostane informáciu o cene materiálu + o cene práce.
Každý komponent vyžaduje určitý čas na montáž. Každý servis má cenu za hodinu práce (je rôzna v každom servise).

Takže. Mal si dostať cenovú ponuku v štruktúre cena dielu + cena montáže tohto dielu. A celkom dole súčet cien materiálu a súčet cien práce.
Z toho si potom vieš vypočítať, koľko zaplatíš, ak si objednáš len časť príslušenstva.
Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod martenz » 18.08.2022 17:23

MP1 - bol by som ti to napisl keby predajca mi to uviedol do mojej poziadavky ALE nedal. Nacmaral mi len cenu ku kazdej polozke. Cenu prace a teda tych 1200€ mi flusol len tak do emailu. Cize ak by seriozny predajca Kie mi to uviedol zrozumitelne tak by som ti to napisal normalne. Dufam ze som sa tiez vyjadril zrorumitelne.
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Arty » 18.08.2022 19:39

Tak to doufám nebo spíše předpokládám, že ochranné či dekorativní folie lze objednat i bez započítání práce?
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 18.08.2022 20:48

Tak to mu je ľúto, že si nedostal informáciu v zodpovedajúcim formáte.
Ak máš chuť, odporúčam druhý pokus.
Požiadaj o ponuku emailom, že uvažuješ o kúpe originálneho príslušenstva. Keďže nie je na webe kia.sk dostupný cenník príslušenstva pre nový Sportage, že žiadaš o cenu 1., 2., ...... plus žiadaš o cenu montáže pre každý kus osobitne.

Alebo sa rozhodni čo presne chceš, a nech ti nacenia cenu materiálu a cenu montáže.
Ja by som preferoval tú druhú možnosť, aby ti necenili čo možno chceš, ale len to čo reálne chceš.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod martenz » 18.08.2022 21:23

Vies co to dava perfektny zmysel a presne takto to aj spravim. Objednal som sa na pravidelny servis buduci tyzden a tam to s nim preberiem osobne presne ako pises. Dakujem :)
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod AlešKIA » 22.08.2022 12:47

Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenost s novou KIA SPORTAGE NQ5 při jízdě po dlažebních kostkách? Jsem měsíc majitelem nové Spratage Kia Sportage NQ5 1,6 T-GDi 4x2 EXCLUSIVE, AL disky 17", typ B pneu 215/65 r 17 Continental (z výroby).
Při jízdě po dlažebních kostkách (jen po nich) při rychlosti 38-43 km/h se do kabiny přenáší nezvyklá rezonance (hučení, drnčení). V servise Kia (prodejce) po přistavení vozu a testování vozu neodhalili žádnou závadu s tím, že se jedná o vlastnost vozidla. Dle vyjádření servisu se jedná o vlastnost vozidla s těmito koly a pneumatikami. V předávací protokolu při převzetí vozidla zpět je uvedeno že hluk je způsobem dezénem pneu. V servise dle slov přijímacího technika zkoušeli totožné nové vozidlo při jízdě po dlažebních kostkách a také jim to prý dělalo.

Máte někdo prosím podobnu zkušenost?

Díky
AlešKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Mexican » 24.08.2022 06:49

aky mas tlak v pneumatikach? niekedy staci trochu upustit, chce to odsledovat rozumnu mieru komfortu a jazdnych vlastnosti
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod AlešKIA » 24.08.2022 10:41

Nastavil jsem tlak v pneu za studena dle návodu, štítku na sloupku dveří. Při jízdě se tlak zahřátím zvedne cca o 0,2 bar. Vyzkouším tedy ještě upustit tlak a dám info. Díky
AlešKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod AlešKIA » 24.08.2022 19:36

Tak jsem vyzkoušel změnit tlak v pneu, dle štítku na sloupku dveří má být 2,4 vyzkoušel jsem jak 2,0 tak i 2,8 ale stále stejná rezonance ve vozidle na kostkách cca kolem 40km/h. Zajímavé je, že když žena jela v autě a já byl venku u cesty tak žena v autě slyšela rezonance, ja venku u cesty nic....
AlešKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 24.08.2022 21:18

Uvedom si, ze jezdis po kostkach, ty proste rozkmytaji nektere casti vozu a taktez gumy vydavaji vyssi hluk pri jizde po nich. Jeste jsem nejel v aute, ktere by je dokazalo nejak rozumne odfiltrovat :no: obcas mne vase dotazy ci ocekavani udivuji :huh:

Jak se to auto chova na normalnim asfaltovem povrchu? Je tam neco taky slyset ci neco rezonuje?
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Arty » 24.08.2022 23:36

Já mám R18 a nic nepříjemného nepozoruji, ale samozřejmě i povrch kostek je různý a nedá se to tak snadno hodnotit.

Mě by zase zajímalo, když už KiA má přístup k datům (nějaký tarif) zda je možné ty data sdílet i na mobilní zařízení uvnitř vozu?
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod AlešKIA » 25.08.2022 08:08

Před koupí jsem měl také půjčené vozidlo s 18 koly a vše bylo v pořádku i na kostkách. Opravdu se to projevuje jen při jízdě po dlažebních kostkách, na běžných silnicích je auto velice tiché a všechny nerovnosti pěkně žehlí, taktéž na šotolině je vše ok. Ale na kostkách je to děs.
AlešKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vasatkoj » 25.08.2022 09:13

Arty píše:
vasatkoj píše:
Arty píše:Celková spotřeba v cíli 4,8l je také hodně slušná hodnota.

Arty píše:
vasatkoj píše:To jsou skvělé výsledky, to jsem zvědavý, jaké to bude dlouhodobě. Co jsem sledoval testy na YouTube, tak tam zmiňovali výbornou spotřebu ve městě (kolem 5l), ale vysokou na dálnici (9l i více).

Tak k té spotřebě.
Běžné ježdění po městě a okrscích 5 - 5,5l/100km

Dálnici jsem vyzkoušel nyní jízdou k Baltu. Nějakých 500km
Většina cesty po německé dálnici s profilem většinou mírně, ale často do kopce.
3 dospělý a dvě děti, plný kufr.
Většinou jsem jel do 130km/h občas ke 160.
Spotřeba skončila na 6,6l/100km což je lepší výsledek než jsem čekal a lepší než Toyota RAV4

Ještě bych měl dotazy k samotnému HEV pohonu, jak se chová v praxi.

1) Někde jsem četl, že u studeného motoru nedochází k jeho vypínání a neumí jet v čistě elektrickém režimu. Jaké máš zkušenosti? Jestli se to takto chová než dosáhne provozní teplotu? Nebo je to ovlivněno zapnutým topením/klimatizací?

2) Sleduješ nějak stav nabití baterky? Máš pocit, že by se dobíjela pouze rekuperací anebo ikdyž delší dobu nebrzdíš, tak se ji snaží dobít částí výkonu ze spalováku? Případně, jestli to má nějakou inteligenci z navigace, že by v kopci skoro naplno využíval elektro, protože ví, že pak pojede z kopce a dobije se.

3) Umí to delší dobu jet čistě na elektřinu, např. popojížděním v koloně, případně jak dlouho?
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage