Arty píše:vasatkoj píše:Arty píše:Celková spotřeba v cíli 4,8l je také hodně slušná hodnota.
Arty píše:vasatkoj píše:To jsou skvělé výsledky, to jsem zvědavý, jaké to bude dlouhodobě. Co jsem sledoval testy na YouTube, tak tam zmiňovali výbornou spotřebu ve městě (kolem 5l), ale vysokou na dálnici (9l i více).
Tak k té spotřebě.
Běžné ježdění po městě a okrscích 5 - 5,5l/100km
Dálnici jsem vyzkoušel nyní jízdou k Baltu. Nějakých 500km
Většina cesty po německé dálnici s profilem většinou mírně, ale často do kopce.
3 dospělý a dvě děti, plný kufr.
Většinou jsem jel do 130km/h občas ke 160.
Spotřeba skončila na 6,6l/100km což je lepší výsledek než jsem čekal a lepší než Toyota RAV4
Ještě bych měl dotazy k samotnému HEV pohonu, jak se chová v praxi.
1) Někde jsem četl, že u studeného motoru nedochází k jeho vypínání a neumí jet v čistě elektrickém režimu. Jaké máš zkušenosti? Jestli se to takto chová než dosáhne provozní teplotu? Nebo je to ovlivněno zapnutým topením/klimatizací?
2) Sleduješ nějak stav nabití baterky? Máš pocit, že by se dobíjela pouze rekuperací anebo ikdyž delší dobu nebrzdíš, tak se ji snaží dobít částí výkonu ze spalováku? Případně, jestli to má nějakou inteligenci z navigace, že by v kopci skoro naplno využíval elektro, protože ví, že pak pojede z kopce a dobije se.
3) Umí to delší dobu jet čistě na elektřinu, např. popojížděním v koloně, případně jak dlouho?