Čekací doba / objednávky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Čekací doba / objednávky

Příspěvekod SigiThePeasant » 14.10.2022 19:44

No ale preobjednavanie reálne naozaj znamená úplne začať odznova? Čiže človek čo príde do predajne dnes prvýkrát a človek čo čaká 8-9 mesiacov sú zrazu na tom istom? To mi hlava neberie..
Kia Sportage V. Platinum HEV 4x4 6A Deluxe White
SigiThePeasant Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 14.10.2022 20:29

Reagujem na dva predchádzajúce príspevky.

1. Zálohu ti vrátia a zmluva sa stornuje.

2. Chvalabohu slovenská fabrika zachová pri preobjednaní poradie objednávok.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod trontochor » 17.10.2022 17:34

Dneska som bol navštíviť predajcu. Pokecali sme avšak, dobré správy pre mňa nemal. Auto stále nie je v pláne.....avšak! povedal mi, že koncom tohto mesiaca by mali mať po novom k dispozícií aj poradie na čakacej listine, predpokladám iba za SR. Je to malá náplasť, ale aspoň budem mať prehľad kde sa nachádzam....
Naposledy upravil trontochor dne 28.10.2022 19:51, celkově upraveno 1
trontochor Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod martenz » 17.10.2022 22:28

Zhodou nahodo aj ja som bol dneska v kontakte s predajcom a ten mi povedal potesujucu info a to ze moje auto je noplanovane 24 oktobra do vyroby a poslal mi aj screenshot zo systemu tak duuuufam ze sa nic nezmeni a ze sa to uz realne pohne.
Sportage 1.6 t-GDI MHEV 4WD 7DCT PLATINUM 132kw Experience green
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod eNIROAT » 18.10.2022 14:59

@martenz na základe tvojej správy som tiež napísal svojmu predajcovi pre nejaký update :D

EDIT:

"Podľa infa z importu sa objednávka zatiaľ nenachádza v produkčnom pláne na najbližšie obdobie približne 2 týždňov. Ďalej náš importér plán vyrobí nevidí. Akonáhle sa vozidlo vyrobí a bude na transporte budem Vás bezodkladne informovať." :cry: :cry: :cry:
:kia: Niro EV (2020) Platinum 64kWh 2020 -
Hyundai i20 (2022) - 1.2DPI - Family + Winter pack + Smart pack 2023 -
eNIROAT Muž
Uživatel fóra

Kia Niro (2020)
56300 km @ 0 l/100km

Příspěvekod SigiThePeasant » 20.10.2022 20:42

No tak mám aj ja nové info a nie je to bohvie čo teda... Moje vo výrobe tiež nie je (objednane 1.4.2022, HEV platina automat 4x4) ale to som čakal keďže čakáte aj vy čo ste objednávali ešte skôr.. Ale údajne je v systéme orientačný plánovaný dátum výroby január 2023.

Okrem toho,čo som tiež tušil, je zmena vo výbave a v cene, v blízkej dobe by som mal mať viac info :/ tak som zvedavý čo čakať aj čo sa týka výbavy aj ako to s tou cenou dopadne.
SigiThePeasant Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod trontochor » 21.10.2022 18:03

áno, to som už aj ja čítal tu na fóre....ohľadne tej ceny. Momentálne sám neviem ako ja zareagujem, keď to nastane. Predajca zatiaľ nič nenaznačil. Cena bola dohodnutá a áno, viem aká je situácia no...tak či tak...Kiu som si vybral, pretože dávala zľavu na model a tá cena bola lákavá a doba dodania tiež no ak dorovnajú konkurenciu a stále nebudem mať dátum dodania...neviem....uvidíme ako zareagujem.
Naposledy upravil trontochor dne 28.10.2022 19:53, celkově upraveno 1
trontochor Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 21.10.2022 19:53

Tvoj pohľad je obávam sa trochu naivný.
Nepoužívaš slovo "musia" celkom správne.
Postupuje sa v zmysle všeobecných obchodných podmienok. Čítal si ich?
Uvedom si, kto má s kým zmluvný vzťah. Ty s predajcom. Predajca s importérom. Importér s fabrikou.
Doba je teraz blbá, doteraz sa také veci neriešili. Ale čo už.
Myslíš, že to predajcu teší, že to tak teraz funguje.

A bohužiaľ sa situácia každú chvíľu mení.
Teraz napríklad z ničoho nič vypadli dodávky 3. radu sedadiel pre Sorento. Kto chce auto rýchlejšie, treba chytro preobjednávať na 5-miestnu verziu.
Dá sa tak fungovať? Čo máme robiť, keď je situácia nestabilná a mení sa každú chvíľu.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod SigiThePeasant » 21.10.2022 20:11

trontochor tým chcel asi povedať to čo trochu štve aj mňa.. My ako objednávajúci sme neurobili nič zlé - objednali sme, zaplatili načas zálohu... Ale všetko čo sa nepodarilo v podstate odnášame my... OK, veď VOP sú aké sú, ale aj tak je celkom divočina že vlastne princíp padajuceho *** spôsobí že neschopný dodávateľ zbrzdi výrobu, ta nedoda importerovi a ten predajcovi.. Všetko ok ale prečo straty (kvôli zvýšeniu ceny) musí niesť objednávajúci.. Nič s tým nespravíme a viem že ani vy ako predajcovia.. Ale je to na zamyslenie či to neni vo finále kontraproduktívne..
Naposledy upravil SigiThePeasant dne 21.10.2022 21:08, celkově upraveno 1
SigiThePeasant Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod trontochor » 21.10.2022 20:58

MP1 - ďakujem za tvoj názor. Vnímam ho. No ty si uvedom kto je objednávateľ-zákazník a kto dodávateľ. Čítal som si zmluvné podmienky a na rovinu, sú postavené tak, že ja ako zákazník nemám žiadne právo. Ak sa darí nemám právo odstúpiť a dodávateľ má právo zvýšiť cenu o 10% a ja musím doplatiť. A ak sa nedarí tak dodávateľ má právo odstúpiť bez pokuty alebo akoby sa nič nedialo. Po pravde, táto zmluva je maximálne zlá a nijako nechráni mňa ako zákazníka...ja v nej nemám právo na nič.
Chápem, že to berieš z pohľadu predajcu (a asi aj osobne) no prosím ty cháp, že to beriem z pohľadu zákazníka. Ak je v zmluve, že ja ako zákazník niečo musím...prečo toto pravidlo MUSÍ neplatí aj pre dodávateľa a aj importér a ďalej ako píšeš...
Prepáč, ale ja to vnímam že pri podpise bolo niečo ako...keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú....
Bolo aj dodanie bude do 2-4mesiacov. V zmluve dávame 257dní dobu dodania ako štandard. Ešte sa nestalo aby sa cena zvýšila....
Ja vnímam, že ste len ako sprostredkovatelia....no výrobca a importér a tak ďalej by nemal zákazníka naťahovať a povedať mu jasne. Nestíhame, autá nie sú a nebudú a cenu negarantujeme....potom by som si asi Kiu neobjednal ak sa nedá garantovať nič z toho.
chápeš o čo mi ide??....ja chcem aby bolo povedané, auto bude o 1rok a cena bude 33k€ a bodka...nič viac a nič menej.
Teraz to je že neviem ani dátum a ani cenu....a po pravde, podpisujem zmluvu s dealerom tak vzniká zmluva medzi mnou a dealerom a nie s importérom alebo výrobcom...tak kto iný mi má dávať korektné informácie ak nie ten s kým mám zmluvu?
Ja sa nechcem s tebou tu hádať a dokazovať si kto čo musí a nemusí. Napísal som to tak ako to vnímam.
trontochor Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod trontochor » 21.10.2022 21:12

SigiThePeasant - v podstate si to napísal správne a aj som to vyššie opísal o čo mne ako zákazníkovi ide....ja budem čakať aj 1,5roka. Ale chcem aby som sa mohol o niečo oprieť a aby tam niečo(cena) bolo garantované.
Ako som písal a nejdem sa tu opakovať. Seat má na modeli kvótu. Ak ju do mesiaca naplnia...bohu žiaľ...nedá sa model už objednať...až o mesiac. Tak je garantované, že cena a dátum dodania ostanú.
trontochor Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 21.10.2022 22:44

Situácia sa zmenila tohto roku. Doteraz sme to neriešili, nebol dôvod. Každý sa prispôsobuje situácii. A verte, že aj importér robí čo môže. A všetko má svoje limity.
Garancia ceny neplatí od 1.6.2022.
A to, že sa nestihlo auto vyrobiť ako aktuálny modelový rok, sa nestávalo.
A ako zaviesť kvóty ak sú dodávky nestabilné?
Mne od mája chodili Sportage na sklad na kusy, potom vôbec. Teraz mi prídu desať. Všetko Gold manuál. Od začiatku roka mi vyrobili možno do 10 automatov. Tento týždeň tiež 10. Je to fakt nepredvídateľné.
Ostáva veriť, že sa to zlepší.

Mimochodom tých 257 dní vo VOP už neplatí. Teraz je vo VOP termín na objednávku do výroby nastavený na 540 dní.
A čo sa týka objednávok, tak tie sa normálne rušia a vráti sa záloha. Ja na niektoré autá už ani zálohu neberiem.
Viete si predstaviť, aké je pre mňa frustrujúce, keď hovorím, že dodacia lehota je viac ako 15 mesiacov pre automat? Mám sa vôbec tešiť chodiť so práce? Ale snažím sa. Nehovorím že všetci na SK sa takto snažia, ale mňa to baví a robím čo môžem. A teší ma, že mám spokojných zákazníkov po celom Slovensku.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod martenz » 22.10.2022 09:05

MP1 - otazka zo zvedavosti, mozno budes vediet. Prosim ta cim to je ze na stranke kiaihned neustale pribudaju sportage modely s manualom, vacsina gold? Naposledy som videl cislo 93 co ma az zarazilo. Mam teoriu - vela ludi si objednalo auto v zaklade, zaplatilo riadne zalohu, casom cuvli od zmluvy, zaloha sa im vratila. Ale auto bolo nadalej v zozname na vyrobu? Ciste len zo zaujimavosti sa pytam. Teoreticky potom ostatne auta, o ktore kupujuci maju naozaj zaujem, musia cakat koli takymto spekulantom?
Sportage 1.6 t-GDI MHEV 4WD 7DCT PLATINUM 132kw Experience green
martenz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod cosmicboy » 22.10.2022 09:10

Před nějakým časem jsem si zde také povzdechl s tím, že nechápu, jak může být situace pro zákazníka tak zlá, jak píše Trontochor... Možná to beru hodně jednoduše, ale mě jako zákazníka nezajímá jakýkoliv vztah dealer-importér-fabrika, ostatně nebýt předchozího příspěvku, tak o uvedeném vztahu ani nevím. Já prostě jdu do autosalonu, objednám si auto, složím zálohu a předpokládám, že bude vše dodrženo dle dohody (smlouvy). A pokud to nejde, tak odvolávání na VOP beru jako trochu podvod na zákazníka (přehnaně řečeno), něco jako malá nečitelná písmenka dole na smlouvě pod hvězdičkou... Chápu, že dnes nejde dodržet termín, ale navýšení ceny prostě beru jako velkou neslušnost. Já, kdybych po 3 měsících přišel do autosalonu a řekl, že vše ruším, že už Kia nechci, tak mi také záloha vrácena nebude...? Jedině, když se smlouva zruší ze strany autosalonu. Takže ano, chápu, že situace není úplně dobrá, ale jednání ze strany Kia prostě nepovažuji za úplně solidní. Ale toť jen můj názor a povzdech, naštěstí už toto řešit nemusím a od dubna se v Kia vozím. PS: Netušíte, jestli tato záležitost (prodlužování termínů a navyšování ceny) je specialita jen Kia nebo to je nyní i u konkurence?
Kia Rio YB, 2022, 1.2 DPI
cosmicboy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio IV (2022)
9000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.10.2022 09:12

Udelal jsem pro vas anketu, at to mame shrnute v jednom tematu viewtopic.php?f=6&t=9717
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion