od cosmicboy » 22.10.2022 09:10
Před nějakým časem jsem si zde také povzdechl s tím, že nechápu, jak může být situace pro zákazníka tak zlá, jak píše Trontochor... Možná to beru hodně jednoduše, ale mě jako zákazníka nezajímá jakýkoliv vztah dealer-importér-fabrika, ostatně nebýt předchozího příspěvku, tak o uvedeném vztahu ani nevím. Já prostě jdu do autosalonu, objednám si auto, složím zálohu a předpokládám, že bude vše dodrženo dle dohody (smlouvy). A pokud to nejde, tak odvolávání na VOP beru jako trochu podvod na zákazníka (přehnaně řečeno), něco jako malá nečitelná písmenka dole na smlouvě pod hvězdičkou... Chápu, že dnes nejde dodržet termín, ale navýšení ceny prostě beru jako velkou neslušnost. Já, kdybych po 3 měsících přišel do autosalonu a řekl, že vše ruším, že už Kia nechci, tak mi také záloha vrácena nebude...? Jedině, když se smlouva zruší ze strany autosalonu. Takže ano, chápu, že situace není úplně dobrá, ale jednání ze strany Kia prostě nepovažuji za úplně solidní. Ale toť jen můj názor a povzdech, naštěstí už toto řešit nemusím a od dubna se v Kia vozím. PS: Netušíte, jestli tato záležitost (prodlužování termínů a navyšování ceny) je specialita jen Kia nebo to je nyní i u konkurence?
Kia Rio YB, 2022, 1.2 DPI