cosmicboy píše:Před nějakým časem jsem si zde také povzdechl s tím, že nechápu, jak může být situace pro zákazníka tak zlá, jak píše Trontochor... Možná to beru hodně jednoduše, ale mě jako zákazníka nezajímá jakýkoliv vztah dealer-importér-fabrika, ostatně nebýt předchozího příspěvku, tak o uvedeném vztahu ani nevím. Já prostě jdu do autosalonu, objednám si auto, složím zálohu a předpokládám, že bude vše dodrženo dle dohody (smlouvy). A pokud to nejde, tak odvolávání na VOP beru jako trochu podvod na zákazníka (přehnaně řečeno), něco jako malá nečitelná písmenka dole na smlouvě pod hvězdičkou... Chápu, že dnes nejde dodržet termín, ale navýšení ceny prostě beru jako velkou neslušnost. Já, kdybych po 3 měsících přišel do autosalonu a řekl, že vše ruším, že už Kia nechci, tak mi také záloha vrácena nebude...? Jedině, když se smlouva zruší ze strany autosalonu. Takže ano, chápu, že situace není úplně dobrá, ale jednání ze strany Kia prostě nepovažuji za úplně solidní. Ale toť jen můj názor a povzdech, naštěstí už toto řešit nemusím a od dubna se v Kia vozím. PS: Netušíte, jestli tato záležitost (prodlužování termínů a navyšování ceny) je specialita jen Kia nebo to je nyní i u konkurence?
To isté s Hyundai - objednal som i20 manuál koncom februára. Vtedy mi tvrdili že 7-8 mesiacov, povedal som fajn auto potrebujem až na jeseň keď ho budem potrebovať. Do konca augusta žiadna komunikácia zo strany predajcovi tak som im napísal pre update. Predajca odpísal že čakačka je 9-10 mesiacov odo dňa objednávky. Dneska je presne ôsmy mesiac odo dňa objednávky a aj zaplatenia zálohy a tento týždeň som znovu napísal predajcovi a napísal že v najbližších dvoch týždňoch ešte nevidia moje auto na výrobnom pláne. Tiež sa obávam že sa ten termín znovu sa posunie a potom až na nový rok a môžem platiť viac a znovu čakať XY mesiacov. Včera som vyklikal rovnakú konfiguráciu ktorú som objednal a už je to o cca 800 eur viac ako keď som to objednal vo februári. Keby som to vedel vo februári že ten termín nedodržia tak idem inde kde by mi vedeli dať dátum dodania na 100%.