Podsvícení palubovky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod thunder » 20.03.2008 22:20

snike píše:
Tony píše:to neni pravda ze ma automatické rozsviceni nezavisle na poloze. ten automat funguje pouze v poloze OFF. v poloze obrysovky ti sviti pouze obrysovky a v poloze ON ti sviti svetla i kdyz neni motor nastartovany (pokud máš klíček v zapalování)

P.S. můžeš mi sniku teda vysvětlit proč dělali automatické rozsvícení světel do ceeda když teda podle tebe stačí mít světla pořád v pozici ON a nemá to žádný nežadouci vliv? to rovnou mohli říct řidičům at to maji pořád na ON ne??? já prostě říkám co mi bylo řečeno lidmi kteří to opravují, tak o tom asi něco ví ne?

a mám i zkušenost s tím že se mi takhle vybila baterie, protože to celou zimu nezvládala takhle startovat (stojím venku)

Tak ještě jednou ;-) U aut s denním svícením je v podstatě jedno jestli máš nastavena světla na OFF nebo na potkávací světla. Po nastartování nebo v poloze klíčku ON se ti potkávací světla rozsvítí a po vypnutí motoru světla zhasnou. Rozdíl je jen ten, že v prvním případě (poloha OFF) se ti nerozsvítí podsvícení palubky. U Cee´da, který nemá denní svícení by to dle mně mělo fungovat tak, že když necháš rozsvícená světla, tak se ti po vypnutí motoru přepnou na parkovačky a budou stále svítit i po zamčení auta. To můžou potvrdit kluci ze Slovenska, kde Cee´d nemá pro slovenský trh v základu denní svícení.

Co se znalosti servisních mechaniků týká, tak i já jsem od nich několikrát dostal zcela nesmyslné informace.

A nakonec, odpojení světel, rádia a dalších elektrických spotřebičů při startování, tak to prostě funguje u mého Cee´da, stejně jsem to měl na Fábii a stejně to má většina aut.

Já ti jen popisuji, jak to funguje u mého auta, nic víc ;-)

priklonim sa k snikeovi...funguje to tak aj mne vsetko sa vypne do momentu staru motora a naskoci naspet... :D
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 23.03.2008 12:41

Mozna mam blby dotaz ale zajimalo by me jak to je u manualni klimatizace: pri zimnim obdobi. Topeni na max. ventilator tam to je jedno ale pri otaceni stredoveho kolecka na ruzna mista vytapeni se rosvecuje a zhasina na kolecku ventilatoru A/C pokud ho zmacknu,zhasne a obracene,vysvetlil by mi prosim nekdo co ma za smysl?
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jakub » 23.03.2008 13:15

mbiron píše:Mozna mam blby dotaz ale zajimalo by me jak to je u manualni klimatizace: pri zimnim obdobi. Topeni na max. ventilator tam to je jedno ale pri otaceni stredoveho kolecka na ruzna mista vytapeni se rosvecuje a zhasina na kolecku ventilatoru A/C pokud ho zmacknu,zhasne a obracene,vysvetlil by mi prosim nekdo co ma za smysl?

Když se dá teplota na minimum, nebo ofuk na skla, tak se zapne sama klimatizace. Funkce jde vypnout, viz zde:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=538
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

REGULACE INTENZITY OSVĚTLENÍ PŘÍSTROJŮ

Příspěvekod Kosťa » 05.04.2009 00:36

Přátelé :kia: mám na vás dotazdotaz.

Při dnešní pozdní cestě z chaty jsem si chtěl snížit intenzitu osvětlení přístrojů, protože naplno mi přístrojovka při úplné tmě sice neoslňuje, ale velmi brzy se mi unaví oči. Při plné intenzite je to tak na hodinku jízdy a pak už mi přímo bolí oči. Nastal ale jden problém, když jsem osvit snížil na, pro mne vyhovující intenzitu, tak přastalo úplně svítit rádio. Musel jsem trochu na intenzitě přidat a pak naskočilo. Po opětovném ubrání opět zhaslo. Vše ostatní svítilo, jen to rádio ne. A to je docala nepříjemné. Ovladače na volantu svítily steně s budíky i s centrál panelem.
Proto se vás ptám, přátelé, je to normální stav nebo je to další problém, který budu muset řešit společně s II. garančkou.
Abych řekl pravdu, tak jsem si toho před tím nevšiml nebo to nedělalo :evil:

Díky
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Most » 05.04.2009 00:44

Od zacatku jezdim s podsvicenim na minimum a s radiem problem nemam. Dle me, to co popisujes, neni normalni. Uvidime, co napisi odstatni.
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 05.04.2009 09:28

Rovněž tak, při úplném snížení se mi displej nevypíná. Vypínání musí být nemilé, protože na dispeji jsou i další údaje, které se můžou při jízdě hodit.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod martasczech » 05.04.2009 09:45

Jsem na tom stejně jako Most a Čambrla - jezdím na minimu osvětlení a vše svítí stejnou intenzitou. Mě spíš štve, že se display BC (rádia) rozsvítí i přes den, kdy budíky nesvítí a BC vždy, musím ho vypnout zvlášť. Asi to budeš muset vyřešit se servisem :bored:
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod snike » 05.04.2009 10:02

martasczech píše:Jsem na tom stejně jako Most a Čambrla - jezdím na minimu osvětlení a vše svítí stejnou intenzitou. Mě spíš štve, že se display BC (rádia) rozsvítí i přes den, kdy budíky nesvítí a BC vždy, musím ho vypnout zvlášť. Asi to budeš muset vyřešit se servisem :bored:

..... to je normání pokud jezdíš v režimu deního svícení ;-) Mně to taky takhle nevyhovuje, proto mám stále nastavený ovladač světel do polohy ON, takže mi stále svítí jak palubka, tak všechny displeje a s menší intenzitou.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spazy » 05.04.2009 12:00

Most píše:Od zacatku jezdim s podsvicenim na minimum a s radiem problem nemam. Dle me, to co popisujes, neni normalni. Uvidime, co napisi odstatni.

aj Ja tak jazdim, ale displej radia stale vypinam, strasne mi to taha oci
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 05.04.2009 18:45

Zdravím,
reaguji na vaše příspěvky.
Vše mi svítilo, vše se dalo refulovat , tedy veškeré displeje i budíky. Jen všechna tlačítka a knoflíky rádia na centrálním panelu při ubrání intrnzity zhasínala. Takže to náhlé zhasínání se týká pouze rádia na centrálním panelu.
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Dajek » 05.04.2009 18:47

@Kosťa
schválně to taky prozkouším, ale myslím že mě to nic podobnýho nedělá, vše funguje jak má
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod struky » 16.05.2009 23:18

Ahoj. Som čerstvý majiteľ (04/2009) Kia Ceed 1.4 LX ale nemám tú reguláciu podsvietenia. Je to možné ??
Svetlá mám buď zapnuté s osvetlením budíkov alebo bez osvetlenia. Žiadna regulácia tam nie je ...
Dík za odpovede ... :wink:
Kia Cee´d 1,4 CVVT LX 4/2009
Najazdené: 111.111 km
struky Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 16.05.2009 23:43

struky píše:Ahoj. Som čerstvý majiteľ (04/2009) Kia Ceed 1.4 LX ale nemám tú reguláciu podsvietenia. Je to možné ??
Svetlá mám buď zapnuté s osvetlením budíkov alebo bez osvetlenia. Žiadna regulácia tam nie je ...
Dík za odpovede ... :wink:

Je to tak, nemáš patřičnou výbavu.

Jinak mi při regulaci podsvícení reaguje vše stejně.
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 17.05.2009 01:09

Zdravím,
tak problém s podsvícením pokračuje, protože se mi ještě ke všemu uvolnily ovládací kolečka jak podsvícení, tak i sklápění světlometů a začínají mi zapadávat dovnitř do palubní desky. Koncem května mám jít na II. garančku tak to budu řešit. Mluvil jsem o tom s technikem od NH Car, vlastně tam byl s tím syn a bylo mu řečeno, že se musí vyměnit reostat a až ho budou mít, tak zavolají. Je to už přes měsíc a nikdo nevolá!!! Už se mi tam nechce a na garančku pojedu do Dolnisu, mám to tam předběžně projednané, jen jim musím říct o tom reostatu, aby ho měli na skladě. Vypadá to ale spíš na výměnu kompletního ovládání jak podsvícení, tak i sklápění.
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 17.05.2009 11:01

Kosťa píše:Zdravím,
tak problém s podsvícením pokračuje, protože se mi ještě ke všemu uvolnily ovládací kolečka jak podsvícení, tak i sklápění světlometů a začínají mi zapadávat dovnitř do palubní desky. Koncem května mám jít na II. garančku tak to budu řešit. Mluvil jsem o tom s technikem od NH Car, vlastně tam byl s tím syn a bylo mu řečeno, že se musí vyměnit reostat a až ho budou mít, tak zavolají. Je to už přes měsíc a nikdo nevolá!!! Už se mi tam nechce a na garančku pojedu do Dolnisu, mám to tam předběžně projednané, jen jim musím říct o tom reostatu, aby ho měli na skladě. Vypadá to ale spíš na výměnu kompletního ovládání jak podsvícení, tak i sklápění.
Kosťa

Není to příjemné, ale když ti to udělají v rámci záruky, tak máš vyhráno a nebudeš mít problémy a bude fungovat vše tak, jak má. :-D
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér