Tak jezisko nadelil LED ziarovky Philips a dnes som sa konecne dostal k tomu nainstalovat ich do Kie Ceed JD 2016, zatial ako stretavacky. Vo finale je to aj pre menej zrucnych easy a do 15 min by malo aj to najvacsie nemehlo (vratane mna) zvladnut tuto instalaciu.
Zopar tipov:
1. Doma si nainstalovat plastove adaptery na ziarovky
2. Robit to za svetla
3. Zacat spolujazdcovou stranou, mrknut si ako je originalna ziarovka ulozena predtym nez sa zacne s demontazou
4. Parkrat ziarovku zasunut do elektrickej objimky (von dnu, von dnu, aby to tam islo lahsie zasunut!), na konci vytiahneme ziarovku zo zastrcky
5. Teraz klucova faza - zasunut zastrcku dnu do svetla, pod kruzkovy adapter, pretoze za ziarovkou nie je miesto pre tu "objimku", toto chce trochu hry, lebo priestor je obmedzeny, ja som nasiel miesto na zasunutie na cca siestej hodine (dolu).
6. Treba to tam dat tak, aby clovek zospodu jednym prstom vedel tlacit objimku nahor, aby clovek vedel zasunut elektricky konektor ziarovky -> takze zapojime ziarovku do elektrikg
7. Teraz ked uz mame ziarovku zapojenu v elektrike, len ju zasroubujeme dnu.
8. Skontrolujeme, ci ziarovka funguje a svieti.
9. Upravime kabelaz
10. Dame krytku naspat na miesto
Opakujeme s pravou stranou.
Za mna je tento system od Philipsu daleko lepsi ako Osram system s plechovymi adaptermi (svokrove Citigo eIV s H7 bolo doslova peklo na vymenu).
Foto instalacie:

Finalny vysledok:

Balenie, aj ked bolo objednane z amazon.de na nemecku adresu, tak obsahuje certifikacnu nalepku: