Ahoj,
pokud si mohu dovolit, tak bych přidal své současné zkušenosti se spotřebou oleje u tohoto motoru “korejské pomsty”. Cca kolem 100 tis. km taky začalo docházet k první spotřebě oleje. Značkový servis se k tomu samozřejmě stavěl tak, že to je v normě, předepsaná hodnota je 0,75 litru oleje na 1 000 km, což považuji čistě za alibismus. Pro doplnění bych jen chtěl upozornit, že výměny oleje jsem prováděl v intervalu 15 tis. km. Tankovat jsem tankoval standardní paliva na běžných pumpách (žádné JZD a podobně). Co se týče aditiv, tak jsem přidával VIF, avšak ne úplně pravidelně.
Co se týče režimu jízd, tak se jednalo o kombinaci dálnic na delší trasy i kratší vzdálenosti po městě.
Postupem času se tato situace zhoršovala. Rozhodl jsem se tuto situaci řešit a nechat auto dát dohromady. Jak jsem se dočetl z mnoha fór, včetně zahraničních, tak tento motor na trpí na zanášení karbonem. Osobně si myslím, že to je nedokonalost návrhu motoru, ale to jsou mé spekulace.
Každopádně se motor rozdělal a potvrdila se má domněnka - velký nános karbonu a zapečené pístní kroužky. Celý motor se musel odstrojit a začalo se měnit… Viz fotografie. Cenu nechci psát, neboť by byla zavádějící, protože se dělalo více věcí, když už to bylo celé venku.
https://photos.app.goo.gl/o3uTraYgr6XdjRFTA