Pepa59:
Jistě, je to věc názoru...
Já např. porovnávám to, že když jsem auto před více než rokem koupil, tak tam byl původní software, takže z roku 2021. A v tom červnu/červenci minulého roku jsem dělal aktualizaci tuším na 4/2023.
Okamžitě po aktualizaci jsem viděl hmatatelné rozdíly jako přidání oznámení o povolené rychlosti, daleko větší množství nastavování (hlasitost na více sekcí atp.), navigace vylepšená, vylepšení zobrazení na celou obrazovku v případě propojení s telefonem a použití navigace přes něj atp.
Prostě toho byla celá řada a byl jsem nadšený, že to posunuli o kus dál.
Teď už je to jenom takové šuchtání od ničeho k ničemu a přitom aut se prodává víc a víc a já si říkám... Když to šlo tenkrát - udělat takové "zásadní" a dobré změny, tak proč by to nemělo jít i teď...
No prostě není vůle, to je celé. Není to o limitu zařízení.
P. S.: V popisu novinek mě fakt rozesmálo přidání možnosti ovládat hlasitost přímo na obrazovce v konkrétně daném případě (ovládání hlasitosti, když si pustím písničku přes BT)... Můj názor je, že pro uživatele/řidiče by bylo nejlepší mít možnost si hlasitost nastavit u každé spuštěné aplikace, navigace, rádia (tady je výhoda, že je aspoň natvrdo letité tlačítko VOLUME), multimediálního přehrávače atp. přímo, takže ne přes nějakou souhrnou nastavovací obrazovku někde hluboko v nastavení infotaimentu, navíc když mně ta daná aplikace ani nejede a já nedokážu vyhodnotit, jestli je to dost, nebo málo.
Je to případ třeba navigace - nastavím určitou hlasitost v infotaimentu, ale během jízdy zjistím, že je to málo, tak musím zastavit, jít do menu, najít nastavení hlasitosti pro navigaci a tam teprve přidat.
Kdyby to nastavení té hlasitosti bylo někde bokem na obrazovce při spuštěné navigaci, nebo v MENU té navigace, tak to můžu změnit hned za jízdy.
P. S.: Samozřejmě, že to je jen můj pohled na věc a jiný uživatel to třeba považuje za zbytečné "rýpání"...