Zdravím tak mám nové info.
P0820 , vymenil som spínač , chyba preč a začalo na palubovke svietiť šípka hore a dole a čislo rýchlosti na ktoru preradiť. Toto nefungovalo už velmi dlho.
Vymenený MAF myslel som že som poruchu odstránil , nie , nevšimol som si že vetrak mam prepnutý na čelne sklo a tym sa zapla AC.
Vymenený EGR ventil nepomohlo auto stále trhá, volnobehu až po 1900rpm. pekne to bolo cítiť s jednotky na dvojku a trojku potom otáčky cez 1900rpm 5 a 6tka do max rýchlosti bez problemov, totiž po dosiahnutí cca 1900rpm turbo podtlakom nastaví klapky do ineho režimu a klapka zavrie prívod spalin do EGR
Zistujem že všetko spôsobuje vynález EGR ale neviem prečo posiela nezmyselne také množstvo výfukových spalín do sania. Čistenie EGR žiadna zmena, vymienam MAF a následne EGR za nové žiadna zmena, zaslepujem EGR super ide ak má ale za chvíľu check engine a núdzový režim (jasné). Zapínam na diagnostike živé data a pozorujem ERG Duty po 6 sekundách krásneho voľnobehu po štarte začína pracovať EGR krivka je nezmyselná skáče hore a dole a do sania púšťa spaliny motor na voľnobehu začne dusiť z výfuku viac smradu ale teraz to záujmavé keď zapnem klimatizáciu kryvka sa vyrovná na 4% a auto ide bez problémov žiadne trhanie ale ani žiaden pohyb EGR. Ano auto s AC ide super tak teraz neviem ako čo prečo, nerozumiem. Máme vo firme Ceed 2014 a ja mam Fiat doblo u oboch aut EGR Duty sa chová upne inak, proste krivka je normálna od priebehu rýchlost motora nie ako u mňa ide stále s min na max. Pri zapnutí AC na týchto autách EGR duty funguje teda vidno to na krivke v meraní živých dat. U mňa po zapnutí AC sa tá nezmyselná krivka ktorá ide s min do max ustali na 4% a nehne sa .
takuto chybu som našiel na fore len jednu a nie je doriešená. Idem dať vypnuť EGR cez ECU a zaslepiť. Nemám ine riešenie a chcem to predať funkčné.
Tak konečne to chodí ako má EGR Off. Tu je môj popis ak by niekoho zaujmalo. Idem do servisu kde chodím s firemným autom alebo keď si neviem už pomôcť sám.
Majiteľ hovorí, jasne urobíme, zaslepte sám EGR (jednoduche dva šroby a podložka) a prineste ECU tu si niekto príde po to a urobí to do 4 dní. Vravím OK a čo EK potom. Odpoveď, pane to robí profík nie amatér preto 140€.
Více na:
https://www.kiaclub.cz/forum-tema/ceed- ... toru-18570Auto som si nakoniec nechal abý som môjho silneho Pašíka nechal cez zimu v garaži , nemusím prezuvať. Bol som ETK a STK aby prešlo ETK musi mať niečo pod 0,5 neviem čoho asi dymivosť, robilo sa to na tri skusi a priemer bol 0,38. V lete vyberiem PDF off rozrežem, vykuchám , zavarim späť a dam upravit ECU s 85 KW by to malo isť na 96kw. BTW vo firme mame dva CRDI ceed 2014 tiež okolo 85Kw ale to su slimaci oproti tejto verzie.
Ešte chyba P2015 treba vyčistiť samorejme sacie potrubie tie klapky ale môj prípad bol ten regulačný elektricky nastavovač, Vyrerá že je jednoráový ale nož , kladivo sa da rozlepiť premazať a zavrieť s izolačnou paskou,