Snímače TPMS MY25

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Snímače TPMS MY25

Příspěvekod maXX_CZ » 17.10.2024 19:00

Rad bych se zeptal, jestli umi hlasit PP "problem" s konkretnim ventilkem.

Koupil jsem zanovni sadu z Kia Soul (stejny rozmer disku), nechal prezout a PP mi hlasil "nacte se behem jizdy", klasika. Ujel jsem 5 km zastavil a nic. Pak jsem jel dalsich 5km a najednou velky TMPS vykricnik na PP a hlaska zkontrolujte tlak pneumatik. Ale neukazuje mi to ktere kolo, ani nic, proste jen velky zluty vykricnik a chyba.

A ted si nejsem jisty (vzhledem k tomu, ze maji ventilky jiny vzhled nez na origo letnich discich), jestli tam TMPS vubec jsou a pokud ano, zda se musi nejak donacist pres diagnostiku, nebo zda kia pouziva ruzne verze, ze by mi treba nekomunikovaly s autem?
maXX_CZ Neuvedeno
Nováček
Léta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 17.10.2024 23:28

Kto ti má rozumieť?
Nie som veštec. Podpis nemáš, auto vyplnené nemáš. No čo s tebou?

Keďže sme v sekcii rodiny Ceed a predpokladáme, že máš úplne nový Ceed, tak máš smolu. Musíš kúpiť nové a správne TPMS.

Tak sem s informáciami, ak chceš pomoc.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod maXX_CZ » 18.10.2024 16:29

Ja nevim jestli jste si vsiml, ale jsme v konkretni sekci a sice Proceed. Tak opravdu nerozumim, prec resite na jake auto se ptam (na jake asi) a cemu nerozumite. V puvodnim prispevku jsem myslim docela presne popsal o co mi slo. Zda je mozne, ze mam TPMS, ale proste nekomunikuji s autem, zda se muze stat, je potreba je treba "donacist", nebo tak neco. Nebo zda mam proste jen obycejne ventilky.

I tak diky za snahu... poresim se servisem.
maXX_CZ Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Příspěvekod MP1 » 18.10.2024 17:58

Problematika TPMS je dosť rozsiahla.
Keby si napísal aspoň aký máš modelový rok.

Ak máš modelový rok 2025, môžeš snímače rovno zahodiť/predať.
Ak máš MY24 a menej, môžeme špekulovať, či sú snímače zo Soula kompatibilné. Ja nemám celú tabuľku kompatibilitu v hlave.
Máš aspoň sfotené číslo snímača?
Z akého Soula? Aspoň rok výroby?

A platí, že snímače z jedného modelu nie sú kompatibilné s iným modelom a diagnostikou ich na iný model neprerobíš. Dokonca máme modely, kde sú snímače rôzne, podľa dátumu výroby.
Preto je potrebné podať širšie informácie. Informácia “mám Proceed” nie je postačujúca.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod patro16 » 18.10.2024 19:58

@MP1 problem je, ze väcsina ludi tej problematike TPMS nerozumie a domnieva sa, ze je to nieco ako "vymenit bateriu v kluci" :D.

@ALL berte to viac vpohode a snazte sa pri dotazovani napisat presny model, mesiac/rok vyroby auta (idealne aj vybavu) a mnoho skusenym ludom sa bude radit urcite lepsie a na oplatku sa aj vy skor dopracujete k odpovedi, ktoru hladate.
KIA Ceed MY22 1.5T-Gdi Gold plus
patro16 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

27. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod maXX_CZ » 18.10.2024 20:31

MP1 píše:Problematika TPMS je dosť rozsiahla.
Keby si napísal aspoň aký máš modelový rok.

Ak máš modelový rok 2025, môžeš snímače rovno zahodiť/predať.
Ak máš MY24 a menej, môžeme špekulovať, či sú snímače zo Soula kompatibilné. Ja nemám celú tabuľku kompatibilitu v hlave.
Máš aspoň sfotené číslo snímača?
Z akého Soula? Aspoň rok výroby?

A platí, že snímače z jedného modelu nie sú kompatibilné s iným modelom a diagnostikou ich na iný model neprerobíš. Dokonca máme modely, kde sú snímače rôzne, podľa dátumu výroby.
Preto je potrebné podať širšie informácie. Informácia “mám Proceed” nie je postačujúca.

Mym proceed GT MY2023. Diky, toto jsem potreboval vedet. Necham asi shodit jedno kolo, abych se podival, co presne tam je (zatim vidim jen, ze ventilek neni hlinikovy, ale udajne uz se davaji i pro TPML bezne, co je "uvnitr" kola nevim). Z jakeho Soula presne kola jsou nevim, byl to "bazar". Pokud tam TPMS jsou, jen nekominuji, dam vedet pro zajimavost, ale ted se spis klonim k nazoru, ze tam nejsou vubec.

Skoda, ze nejde ta oranzova ikona chyby nejak odkliknout pres PP, aby zmizela, jinak mi to vlastne ani nevadi, auto samozrejme funguje normalne, spis me to jen zajima.
maXX_CZ Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Příspěvekod MP1 » 18.10.2024 20:57

Mohol byť snímač s gumeným ventilom. A nepamätám sa presne, či táto anomália s gumeným ventilom nebola práve u Soula.

Daj snímače, budeš mať tlak pod kontrolou, nebudeš chodiť na podhustených pneu. Ja som už “postihnutý”. Mám tlak v kPa a dofukujem a popúšťam aby bol rovnaký na oboch stranách. Choré.

Pred chvíľou som si písal s chlapíkom na FB. Presne to isté sme riešili. A predstav si, že on si stihol vyfotiť snímač pred montážou. Keď som ho požiadal o kód, obratom poslal fotku a už je poriešený. Snímače ma blbé, z iného modelu. Musí zháňať nové.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod bobo69 » 19.10.2024 10:29

MP1.Ja som zase brutál rád že tam tie snímače nemám.Nemusím riešiť takéto problémy.
raz za mesiac skontrolujem tlak (max 2 minuty práce).A mne už pri menšom poklese signalizuje pokles tlaku a aj poziciu.
KIA XCeed 1,5gdi 2023
bobo69 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členství

Příspěvekod snike » 19.10.2024 10:56

Snimace jsem mel na predesle Sportagi, ted u XCeeda mereni dle senzoru ABS ... radeji bych opet snimace ... ukazatel v PP tlaku kazdeho kola i behem jizdy mi vyhoval mnohem vice :yes:

@bobo69 ... mne se ted jen rozsviti kontrolka a hlaska o poklesu tlaku, ale o jake kolo se konkretne jedna mi to neukaze :no:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Snímače TPMS MY25

Příspěvekod MP1 » 19.10.2024 12:26

bobo69 píše:MP1.
raz za mesiac skontrolujem tlak (max 2 minuty práce).

Takého poctivého kontrolóra som asi ani nevidel a asi ani nepoznám.

Človeče, ja keď odovzdávam nové auto, dávam si záležať na vysvetlení systému TPMS.
Si nevieš predstaviť, koľko ľudí na mňa vyvaľuje oči, keď sa pýtam, či aspoň raz za dva mesiace skontrolujú tlak v pneu.
A zvlášť sa venujem manželkám - šoférkam. “Tu ukážete na PP manželovi, nech dá tie čísla do poriadku podľa štítku na B stĺpiku”.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod bobo69 » 19.10.2024 13:45

snike.mne po prehodení na zimné po 30km vypísalo pravé zadné iny tlak. všetky mali rovnaký tlak,kedže ich pred nahodením dofukujem.tak som to vyresetoval a hotovo.
MP1 kontrolujem preto ,lebo tie 18" sa mi zdajú mäkké.a pred dlhou jazdou to urobím vždy.bez toho ani neodídem.
ale na LKW na to seri...m teraz som meral po asi 2 mesiacoch a jedno 1,5 a druhé 6.(dupla montáž).
KIA XCeed 1,5gdi 2023
bobo69 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členství

Příspěvekod stonepaja » 04.11.2024 22:39

Dobrý den,
Pokud někdo odpoví budu vděčný. Nechal jsem přezout komplet sadu v Bestdrive pneuservisu včetně jejich TPMS. Dopředu jsem je upozornil o jaké auto se jedná, údajně udělají klony origo sensorů a nebude problém.
No realita je taková, že už s tím 3tí den zápasí a sensory stále nespárovány.
Dali mě tam Autel TPMS MX a udělali klony.
Auto Ceed SW MY25 - Edice 30, Na Slovensku myslim Edicia sport tusim.
Co tak pročítám Vaše příspěvky, u my25 je zatím lepší volba koupit origo sadu TPMS, pokud se podaří teda? :D
Moc díky za info.
stonepaja Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2025)
6000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod MP1 » 04.11.2024 23:34

Ceed Sport na Slovensku nemá senzory TPMS.

Autel nepoznám.

Ale nápovedu som dal. Nech ich neklonujú, ale nech vytvoria nové ID pre každý senzor pre model Ioniq 5.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Předchozí

Zpět na ProCeed