Prave ma paradne vytocila tato aplikacia.
Chystam sa na dlhsiu cestu, chcem absolvovat niekolko zaujimavych zastavok. Kedze som ich nechcel zdlhavo a komplikovane nastavovat v aute, tak som to chcel spravit z pohodlia domova. Teda ze si ich pomocou tejto aplikacie poslem z mobilu rovno do auta.
Takze zapnem aplikaciu, prepnem sa na mapu a chcem zacat pisat adresu. Okamzite vsak vyskoci chyba, ze si mam zapnut GPS, aby sa nasla moja poloha. Naco preboha je potrebna moja poloha, ked chcem vyhladavat nejaku adresu ?
Ok, tak som zapol GPS, vypol a znova zapol aplikaciu a zacal znova vyhladavat adresu. Opat ta ista chyba. Po dlhsom skumani som zistil, ze treba povolit GPS vyslovene pre tuto aplikaciu.
Ok, povolil som a skusam treti krat. Znova ta ista chyba. Po dalsom skumani som zistil, ze treba povolit zvysenu presnost (precise location). Uz zacinam byt nasr.....
Takze som povolil aj zvysenu presnost a skusam stvrty krat. Ale hovvvno, zase chyba, tentokrat slaby GPS signal, neda sa zistit poloha. A to som uz vybuchol.
Naco aplikacia potrebuje moju presnu polohu, ked chcem iba vyhladavat nejaky ciel a poslat ho do navigacie v aute?
A to mam ist akoze von a stat na volnom priestranstve, aby som mal dostatocny GPS signal? Takze z domu si nic do auta neposlem? Tak to uz je iny pouzivatelsky "komfort" ...
Ked som trochu vychladol, tak som to skusil inak.
Najskor som povypinal vsetky povolenia, takze aplikacia nema ziadne GPS.
A potom som zacal vyhladavat ciele na mape. Teda sa presuchat na mape na druhy koniec Europy, tam sa nazoomovat na mesto, potom nazoomovat ulicu a potom nejako trafit bod, ktory chcem. Na tom podrzat prst, po chvili vyskoci ikonka auta, cez ktoru sa da ciel konecne poslat do auta. Huraaaaa.
Ale zase hovvvno-hovvvno, lebo po odoslani ciela do auta sa mapa vrati na polohu auta. A ja mozem znova suchat 1000 kilometrov daleko a znova zacat hladat miesto, kam chcem ist.
Toto kto mohol takto komplikovane vymysliet???
To sa nedalo primitivne okopirovat riesenie napr. od Skodovky?
Na co je vlastne tato aplikacia rozumne pouzitelna ?