Ahoj, žena dostala darem od otce Kiu Vengu, r.v. 06/2016, najeto 52000 km. Auto bylo garážované a moc se s ním nejezdilo.
Proběhla výměna oleje na Shell Helix Ultra 5w30, kontrola celkového stavu vozu byla ok (kromě zrezlych zadních kotoučů, na výměnu jsou zralé i přední kotouče + destičky,) byly tlumice, diagnostika a vše ostatní k překvapení technika ve velice dobrém stavu.
Co mě ale dost znervózňuje je zvuk motoru na volnoběh jak při zahřátém tak studeném motoru. V interiéru je slyšet pravidelné klepání, při otevřené kapotě zvuk není tak slyšitelný ale je tam. Přijde mi to že vychází ze zadní části motorů (blíže k řidiči).
Klepání je slyšet i při poklesu otáček v rozmezí cca z 1500 na 1000otáček při sundani nohy z plynu. Čím vyšší otáčky, tím je interval mezi jednotlivými "klepy" kratší. Při běžných otáčkách/jízdě klepání slyšet není.
Konzultováno s technikem, bylo mi řečeno, že bych to neměl řešit, pokud nedochází k nějakým jiným problémům. Diagnostika motoru ok. V technika mám důvěru, pravidelně ho navštěvuju s mým autem
Ale tím, že auto nemám od začátku, nevím, jestli je tento zvuk opravdu normální. Zní to jak diesel. Natankována plná nádrž Vervy, pro jistotu.
Je to opravdu normální věc u tohoto motoru?
Přikládám link s videem, ať je vidět, odkud je nahráváno
Klepání motoru