od Sbormistr » 01.03.2025 08:40
V pondělí jsem psal: V pátém kole jste dosáhli průměr 4,42 bodu, což sami uznáte, že takhle to dál nepůjde.
Takže v druhé půlce už žádné šibenice a jak říká klasik, za 5 bodů Pán Bůh, za 4 body pan učitel a za 3 body nejlepší z vás.
Bylo to trochu těžší, jen dva soutěžící ve čtvrtek správně vyhodnotili Fangia v nápovědě podruhé a poslali správnou odpověď.
Přiznávám, že jsem nemohl dodržet časovou posloupnost a vítěz z roku 1952 Piero Taruffi byl až v pátek, protože vyhrál jedinou velkou cenu, a to právě na hledaném okruhu Bremgarten.
Po zadání jeho jména do Google to vyskočilo na první straně, takže mě překvapilo, že to tolik soutěžících, kteří hledají na internetu, neuhodlo a tento týden body nezískali.
6. kolo skončilo s průměrem 0,60 bodu.
Tady vysvětlení nápověd:
„Dějiny píšou vítězové“ – hledali jsme vítěze VC Švýcarska na okruhu Bremgarter.
Tři mušketýři:
1. Tři mušketyři byli vlastně čtyři, jako vítězní jezdci na okruhu Bremgarter, každý jednou a Fangio dvakrát.
2. "Jeden pro (za) všechny, všichni pro jednoho” je motto tradičně spojené s hrdiny románu Alexandra Dumase Tři mušketýři , který autor publikoval v 1844.
Po podzimních bouřích, které způsobily rozsáhlé povodně ve švýcarských Alpách koncem září a začátkem října 1868, zahájili úředníci pod tímto sloganem kampaň na podporu postižených
a záměrně použili slogan k vyvolání smyslu pro povinnost a solidaritu, jednotu národa.
Tato fráze byla stále více spojována se zakládajícími mýty o Švýcarsku, v nichž je solidarita uvedena jako ústřední téma do té míry, že bylo dokonce napsáno v kopuli federálního paláce Švýcarska v roce 1902.
Od té doby se začalo považovat za motto země.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018Když všechno zklame, přečti si návod