Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Tempomat

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod hyundaiman » 31.12.2008 09:20

Aj keby ty nemam dovod neverit skusit to musim. Ja na to pridem.
hyundaiman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Motorsport » 31.12.2008 14:19

Přeji hodně zdaru při zkouškách.

Vzhledem k tomu, že tempomaty dodáváme pro Hyundai a KIA, tak jsme zkoušeli všechno možné, jak to co nejjednodušeji a nejlevněji vyřešit. Bohužel nic...., takže se musí vyrábět složité řešení s externí jednotkou.

U jiných značek je to jednodušší. U některých stačí doplnit vedení, namontovat tlačítka a vše funguje. U některých značek dokonce stačí jen namontovat tlačítka a připojit do konektoru ve volantu a vše funguje. U některých se musí funkce tempomatu povolit diagnostikou. Bohužel KIA/HYUNDAI nikoliv..... Navíc u ostatních značek bývají kontrolky tempomatu osazeny ve štítu přístrojů vždy, u KIA/HYUNDAI nikoliv......
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 31.12.2008 15:09

Motorsport píše:...U jiných značek je to jednodušší. U některých stačí doplnit vedení, namontovat tlačítka a vše funguje. U některých značek dokonce stačí jen namontovat tlačítka a připojit do konektoru ve volantu a vše funguje. U některých se musí funkce tempomatu povolit diagnostikou. Bohužel KIA/HYUNDAI nikoliv..... Navíc u ostatních značek bývají kontrolky tempomatu osazeny ve štítu přístrojů vždy, u KIA/HYUNDAI nikoliv......

Takhle jsme to měl u Fábie. Koupil jsme si páčku s tlačítky tempomatu, kabeláž na propojení a po namontování na místo původní páčky, stačilo VAGem v servise Škoda aktivovat tempomat v řídící jednotce ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 16.888 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
16888 km @ 0 l/100km

Příspěvekod valis21 » 06.01.2009 23:48

mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport... :kia:
valis21 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
56000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod bob17 » 07.01.2009 07:53

valis21 píše:mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport... :kia:

Tak to je zvláštní. Já ho mám od výroby a šlape jak hodinky, ani jednou ještě nezablbnul.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 07.01.2009 16:43

valis21 píše:mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport... :kia:

Kurňa chlapi, sežeňte někdo servisní manuál pro ceeda !
U spousty podivných poruch mám podezření na takový řídící modul, říkají tomu BCM (Body control module) a ten se sere do všecho. Už je asi třetí verze a kdo má potíže a ví jak na to, tak by mohl KIA servis ukecat, ať mu ho vymění. Jenom na co jsem přišel já:
1. První verze není odolá vůči elektromagnetickému rušení, takže se může stát, že občas problikne palubovka, kontrolky se chovají divně, a tak podobně.
(od té doby co jsem vyměnil mobil, tak mi to nedělá !)
2. Další verze měla chybně vyřešené napájení jednoho čidla automatické klimy (ten pravý čudl po oknem - foto senzor), takže tato pak blbne !

Potřeboval bych vědět, do čeho všeho ještě ten modul zasahuje ... možná že je to nějak propojené i s tempomatem.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mirat » 08.02.2009 17:35

@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Motorsport » 08.02.2009 18:08

Riccardo píše:

Kurňa chlapi, sežeňte někdo servisní manuál pro ceeda !
U spousty podivných poruch mám podezření na takový řídící modul, říkají tomu BCM (Body control module) a ten se sere do všecho. Už je asi třetí verze a kdo má potíže a ví jak na to, tak by mohl KIA servis ukecat, ať mu ho vymění. Jenom na co jsem přišel já:
1. První verze není odolá vůči elektromagnetickému rušení, takže se může stát, že občas problikne palubovka, kontrolky se chovají divně, a tak podobně.
(od té doby co jsem vyměnil mobil, tak mi to nedělá !)
2. Další verze měla chybně vyřešené napájení jednoho čidla automatické klimy (ten pravý čudl po oknem - foto senzor), takže tato pak blbne !

Potřeboval bych vědět, do čeho všeho ještě ten modul zasahuje ... možná že je to nějak propojené i s tempomatem.

BCM - body control modul - ovládá téměř vše mimo motoru

ECM - engine control modul - ovládá vše co souvisí s motorem

Tempomat souvisí s motorem a tudíž komunikuje s ECM.
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Motorsport » 08.02.2009 18:09

mdiskuze píše:@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?

Dancar houpe a umí max 140 km/h.
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Riccardo » 08.02.2009 18:24

Motorsport píše:

BCM - body control modul - ovládá téměř vše mimo motoru

ECM - engine control modul - ovládá vše co souvisí s motorem

Tempomat souvisí s motorem a tudíž komunikuje s ECM.

Je to tak - po shlédnutí schémat zapojení jsem pochopil, že BCM modul nemá s tempomatem asi nic společného.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vlafi » 08.02.2009 18:46

@Riccardo

mrkni se do mailu,možná to bude co hledáš
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mirat » 08.02.2009 19:23

Motorsport píše:
mdiskuze píše:@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?

Problem je, ze se mi ho nedari zbavit. Prodejce argumentoval tim, ze je to original a tudiz ho nelze vratit a prodat se mi ho nepovedlo ani na netu za 8000kc. Takze mam doma 'par dratku a krabicku' za 13 000kc a nemam pro to vyuziti. To je pech :-/.

Premyslim jestli nebude lepsi ho nechat namontovat, at je aspon v aute, kdyz uz ho nemam sanci vratit/prodat. Koukal jsem, ze tu nekdo ma tempomat u ktereho manual tvrdi, ze max. rychlost je 140km/h, ale pritom se da nastavit vyssi rychlost ...

Btw: kde se necha ten tempomat (Dancar) namontovat (krom aut. servisu)?
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Motorsport » 08.02.2009 21:56

mdiskuze píše:
Motorsport píše:

Problem je, ze se mi ho nedari zbavit. Prodejce argumentoval tim, ze je to original a tudiz ho nelze vratit a prodat se mi ho nepovedlo ani na netu za 8000kc. Takze mam doma 'par dratku a krabicku' za 13 000kc a nemam pro to vyuziti. To je pech :-/.

Premyslim jestli nebude lepsi ho nechat namontovat, at je aspon v aute, kdyz uz ho nemam sanci vratit/prodat. Koukal jsem, ze tu nekdo ma tempomat u ktereho manual tvrdi, ze max. rychlost je 140km/h, ale pritom se da nastavit vyssi rychlost ...

Btw: kde se necha ten tempomat (Dancar) namontovat (krom aut. servisu)?

Kdekoli, měl by u toho být podrobný manuál. Jediný problém bude s umístěním ovládání.... neovládá se to totiž originálními tlačítky na volantu jako originální nebo náš tempomat....
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod mikk27 » 08.02.2009 21:58

já mám DANCAR a funguje i při 170km/h
mikk twenty-seven®
mikk27 Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mirat » 08.02.2009 22:17

Manual tam je a s nim i packa pod volant. Jde mi o to jestli pri instalaci jde neco pokakat :-), nebo fakt je to jen o zapojeni konektoru a natahani kabelu (plus prichyceni packy pod volant).

@Motorsport: dalo by se to instalovat i u vas? Uz mam pres tebe instalovane to HFko :-). Pisou v manualu, ze cas instalace je do hodiny, takze to asi problem nebude.

@mikk27: jak se projevuje to houpani o kterem je tu rec? Myslis, ze ma smysl ten tempomat instalovat?
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika