Ano mas pravdu, na strane 4WD spojky stacilo povolit iba tie 3 skrutky zo strany kardanu (tie sú navyše štandardné pravotočivé). Ja som to nevedel aký je postup, tak som povoľoval aj tie zo strany 4WD spojky a 2 som urval lebo som nevedel, že sú ľavotočivé. Až 3-iu som zachránli

Inak bude celkom dosť aj problém zohnať takéto ľavotočivé skrutky s jemným závitom. Ten závit má len asi 15mm na celej skrutke. Predávajú sa v sete aj s tým silentblokom a origo stojí cca. 100€, nejaký neorigo 40€. Možno sa nato vyprdnem a dám tam nejaké pravotočivé aj s dvojitým poistením závitov. Ale budem musieť vymeniť asi všetky 3 kvôli vyváženiu.
Kardal už je dole, aj tu 4WD som dolial, chce to pri každom doliatom dcl trocha autom pobehať aby sa ten olej dostal medzi lamely a prítlačné kotúče spojky. Nemeral som či tam je 495ml nakoľko aj tak mi preteká olej okolo gufera hríadeľa a hučí teda aj to ložisko. Nepomohlo ani zhodenie kardanu nakoľko sa tá hriadeľ 4WD točí spätne skrz viskozitu oleja od diferáku. Síce to jedným prstom zastavím ale nechcem tú prírubu 4WD spojky uviazať napevno lebo ak by došlo nejakou náhodou k "šklbnutiu" lamiel tak by to mohlo narobiť paseku.
Preto ten hluk zo 4WD spojky nezmizol ani po odtránení kardanu pretože sa defakto točí ďalej spätne od diferáku.
Auto teraz potrebujem, dá sa ním jazdiť, ešte možno vyrobím takú záslepku na tú kardanovú prírubu, aby mi tam za ten čas kým jazdím nenašiel na tu hriadeľ, závit a maticu nejaký bordel. Keď budem mať čas, skúsim demontovať tú spojku a nejako to rozobrať ako Rusáci a vymeniť aspoň to ložisko ak teda nebudú zničené aj lamely alebo ulomený lamelový koš. Ale toto by malo byť v poriadku, auto ešte v jari išlo 4x4.
OK, teda chápem, že všetky skrutky na kardane sú utiahnuté rovnakým momentom (49-68Nm), dáva to zmysel, keďže moment sily je na tom kardane rovnaký (na začiatku, v strede aj na konci).
Beda zatial moc dik za info, pomohli.