neskutečně moc si vážím a děkuji za rychlou odpověď. Ani nevíš, jak jsem z toho byl zoufalý. Popisoval jsem tu ten problém asi dva roky zpět a najednou jen tak mimochodem po téměř každoměsíčním pátrání se objevíš ty a popisuješ ten stejný problém. Moc mě mrzí, že když v servisu říkám o tomto problému, že nenapíšou aspoň poznámku do nějakého protokol, že si na to jako uživatel stěžuji.
Přesně jak píšeš. Je to nebezpečné a já zcela upřímně stále ani po těch pár letec nemám v to auto důvěru. Přestože jezdím pohodinku rychlost. Občas se prostě člověk potřebuje rychle zařadit, potřebuje rychle předjet a tohle je nebezpečné doslova.
No momentálně řeším, že mě před 14 dny napálil chlap, když jsem jel do práce, bylo to během jedné sněhové nadílky (mám rád jezdit na sněhu). Jel jsem v levém pruhu a on najednou z pravého pruhu, přestože mě v levém zrcátku musel vidět dobrý půl kilolometr. Mi to tam vrznul a na sněhu se lekl a celou dobu brzdil (kameru nikdo neměl - teď už tu čeká koupená na instalaci, naštěstí se mnou jel táta, kterého vozím do práce jako svědek aspoň). Mám odepsanou pravou lampu, blatník a pravou stranu (tedy celý) nárazník. Škoda se šplhá ke 150 tis. Ani nevíš jak jsem z toho nešťastný. Já který za 12 let neměl pokutu, nehodu nic. Parkující na nejvzdálenějších místech. Kolegové i rodina si ze mě dělá až srandu, co řeším na parkování. Tak mi mou lásku zlikviduje nějaký důchodce. Navíc se hádá a jde to do správního řízení, přestože mu dopravní policie jednomyslně sdělila, že je to jeho vina hned na místě.
Zmiňuji to však především z toho důvodu, že teď je auto ve správce na 1-2 týdny, protože ho potřebuju, budu to hradit ze svého a až po vyřešení úřadů si to budu od jeho pojišťovny refundovat. Dojíždím 40 km do práce a auto je pro mě nezbytnosti. Ale teď mají skvělou příležitost na cestách mezi lakyrníkem atd. si to napíchnout na diagnostiku a projet to. Hold je s tím začnu otravovat mnohem více, než jen jednou za rok na výměně oleje. Jezdím tam popravdě jen kvůli tomuhle jedinému problému. Jinak bych si olej už dávno jako vždy měnil sám hezky max po 10 tis. hezky s proplachem a věděl bych že to mám poctivě a ještě ušetřím. Nehledě na to, že mě to baví se hrabat kolem auta a jsem naprosto nervózní, že ho mám nechávat v cizích rukou.
Jééée tak to máš jako "víkendovku" to ti moc přeju, jen si GT užívej. Já si řekl, že dokud si to mohu jako svobodný dovolit, tak chci alespoň maličko "brumbrum" ve výfuku. Aspoň jednou za život to zažít.
Jezdím s ním však každý den cca 70 km do a z práce, tak mám nájezd maličko větší. Koupil jsem si jej v 11 tis. km nájezd a teď po 2,5 letech mám 37 tis. km. Takže výměny zatím pravidelně na vynucení servisem jednou ročně. Ale těším se, až to budu hezky dělat po 10 tis. Kdybych to měl dělat v servisu tak mě to zruinuje. Už jen když se zmínil, kolik mě bude stát výměna kompletního brzdového obložení, tak jsem na něj koukal jakože spadl z jiného vesmíru.
Teď je důležité, aby se v sevisu přesvědčili o popisovaném problému a druhá věc, aby to uznali jako záruku.
MIL, strašně moc ti ještě jednou děkuju. Určitě se i Tvým příběhem před servisákem oženu a budu si trvat na svém. Naštěstí servisák s kterým jsem zatím vždy jednal, je alespoň milý na rozdíl od všech ostatních co jsme zažil například v Hyundai. Tak by mi mohl vyhovět s nějakou jízdou na diagnostice a já se budu modlit, že zrovna ten problem nastane. Protože se mi to stává tak 1-2x za 2 týdny, prostě hrůzná náhoda, že zrovna teď. Ale jak říkáš, je jedno kolik člověk jede, resp. z kolika zrychluje, zda z 50 či 70. Zda je auto studené, zahřáté, první jízda za den či už třetí...
Děkuju a přeji hezký víkend,
Dom