tankovanie a vypinanie pistole

tankovanie a vypinanie pistole

Příspěvekod Návštěvník » 28.06.2008 21:00

uz parkrat sa mi stalo, ze ked som dokoncil tankovanie (taham vzdy plnu a len na cvaknutie pistole, nic viac), mal som blatnik pod nadrzou poliaty benzinom. kedze ma to ale nikdy nenapadlo odsledovat, opakovalo sa to viackrat a prilis som to neriesil, nakolko benzin aj tak vyprcha a nezanecha po sebe taky sajrajt ako nafta.

tak som dnes opat isiel tankovat a sledujem, co sa vlastne deje. a akonahle cvakla pistol, z nadrze sa vylial proti pistoli kus benzinu a bol bordel :) proste mam taky dojem, ze ta pistol neskoro vypina, stalo sa mi to na viacerych cerpackach.

mate niekto podobnu skusenost? myslite, ze by sa dalo nieco riesit v servise s tym?
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 28.06.2008 22:06

Mne to nerobi. Ked si zadrbem auto, tak sam, ked vytahujem pistol.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod matko100 » 29.06.2008 10:18

ani ja som sa este s tym nestretol
matko100 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod petokilian » 29.06.2008 10:32

Nazdarek,ani ja som nemal problemy s tankovanim ,ako to popisuješ ty.už som tankoval na všetkych pumpach v mikulaši,ani raz sa mi take nestalo,takasi ti treba počkať ,keď dokoinćiš tankovanie,nevytahuj hdicu z hrdla nadrže a podvihni ju .potom vytiahni z hrdla,asi to pomože.pa.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.06.2008 10:51

diky, ale ono sa to deje v momente, ked pistol sama vypne, prakticky ihned na to cast benzinu vysplechne von aj ked je tam pistol stale zasunuta. tzn. ja to nedokazem ovplyvnit. a babrat sa na pumpe pol hodiny, kym to tam nejak nalejem aby som mal plnu a aby to nespliechalo sa mi tiez dvakrat nechce
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod petokilian » 29.06.2008 10:56

chodiš stale na jednu pumpu,že by to bolo tou prepažkou v hrdle nadrže,keď pojdeš okolo servisu zastav sa ,ať sa ti na to pozru ,či tam nemaš chybu.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Martin » 29.06.2008 10:59

Já tedy nevím jak je to možné, ale jelikož se trochu poflakuji okolo čerpačky tak většina těchto problémů vzniká špatným zastrčením pistole do tankovacího hrdla.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 29.06.2008 10:59

petokilian píše:chodiš stale na jednu pumpu,že by to bolo tou prepažkou v hrdle nadrže,keď pojdeš okolo servisu zastav sa ,ať sa ti na to pozru ,či tam nemaš chybu.

nie, stalo sa mi to na viacerych roznych pumpach
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod buko1 » 29.06.2008 11:24

Tiež tankujem dovtedy kým pištoľ sama nevypne, na rôznych pumách na slovensku a doteraz som sa s tým nestretol, maximálne zopár kvapiek keď vytiahnem pištoľ.
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia

19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
89053 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Martin » 29.06.2008 11:27

Opravdu bych hledal závadu mezi pistolí a zemí. Nechci se nikoho dotknout.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 29.06.2008 11:31

ani nemusis, mam pojazdenych tisicky kilometrov na vselicom moznom, tankujem presne tak ako vsade inde, tzn. uplne normalne a tak, ako vsetci z vas. ale ak do korejca treba davat pistol dole hlavou, alebo ja sa mam postavit na ruku a vkladat ju tam nohou, aby som dosiahol tankovanie ako u inych znaciek, tak sa ospravedlnujem, to som naozaj nevedel :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 29.06.2008 11:33

Ne někdy se to stává, myslím že stačí pootočit pistol v ose a bude to v pohodě.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 29.06.2008 11:41

Martin píše:Ne někdy se to stává, myslím že stačí pootočit pistol v ose a bude to v pohodě.

no, to stacilo povedat a rad to vyskusam :) zatial som to za ten cas a tie kilometre nikde riesit nemusel, tak ma to zaskocilo :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 29.06.2008 11:42

Někdy to palivo rychleji teče než stačí odtýkat.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod TWiDY » 29.06.2008 23:59

Mě tedy benzín rozhodně ven nestříká.
Spíše mi vadí, že pokud natankuji po první vypnutí pistole, ručička palivoměru není na F, ale lehce pod ní.
Po pár čepování jsem zjistil, že když tankuju dál po prvním vypnutí dostanu do nádrže ještě cca 5-6l navíc, což už je na odjezdu hodně znát. Vzhledem k podle mě docela malé nádrži na 45l je to docela rozdíl.
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Další

Zpět na Rio