nepresnosti vyroby?

Trápí Vás něco na voze?

nepresnosti vyroby?

Příspěvekod Návštěvník » 28.06.2008 21:36

je mi jasne, ze kia rio nebude prave auto, ktore by malo byt dielensky dokonale, napriek tomu ma vsak prekvapuje par drobnosti...

neberte ale tento prispevok prosim ako snahu za kazdu cenu hladat na aute chybu, proste som si to povsimal pri beznom uzivani. tieto veci nijak nebrania beznemu pouzivaniu auta a po dnesnej dlhsej jazde som s nim relativne spokojny...

este pred vsetkym ospravedlnte spinavost mojho ria, ale ako vravim, prave som sa vratil z relativne dlhej trasy a neda sa povedat, ze by som ho prave setril :)

1. takze ako prvemu sa povenujeme posunu dveri, budeme sa bavit o oblasti, ktora je na obrazku vyznacena cervenym stvorcekom:

Obrázek

detajl daneho miesta na prezradi, ze zadne dvere su od prednych posunute o par milimetrov (cca 2) smerom hore a to len na lavej strane auta, na pravej je vsetko v poriadku. upozornujem, ze sa jedna o makro zaber, takze ono to v skutocnosti nie je az take palive, ale je to tam:

Obrázek

otazka znie, co s tym? reklamovat? riesit cez servis? jedna sa vlastne o vadu?

2. vec ktora ma trapi trosku viacej, opat sa budeme venovat oblasti zvyraznenu cervenou farbou

Obrázek

problem je v tom, ze mam silny dojem, ze kapota nedolieha ani zdaleka tak, ako by mala. ked prejdem prstami po pravej strane na spojnici kapoty a reflektoru, citit, ze to sedi a lemuje asi tak ako ma. ale na lavej strane opat kapota cca 1-2 mm odstava od reflektora, cize sa jedna o taky vycnelok smerom hore...

detajl lavej strany - spojnica kapoty, reflektora a masky chladica (lava strana z pohladu na auto spredu)

Obrázek

naproti tomu prava strana vyzera celkom v poriadku

Obrázek

dalsi pohlad lavej problemovej strany smerom od masky chladica

Obrázek

a pre porovnanie prava strana

Obrázek

s tymto suvisi aj ten problem, ze sa mi to javi ako keby kapota celkovo nedoliehala celkom ako ma. a to aj napriek tomu, ze smerom od celneho skla smerom dole k reflektorom sedi oproti blatnikom perfektne a nebadat ziadne rozdiely.

nedokazem to porovnat, ale myslim, ze na to, ze auto ma cca 5.000 km je v tom motore sajrajtu relativne dost. je mi jasne, ze kazdy sa casom zaspini, ale nie je toto vela? autom sa jazdilo zatial takmer len za sucha, mozno 2 ci tri krat na kratsie vzdialenosti v dazdi...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

nedokazem to porovnat s inymi autami v obdobnej cenovej kategorii, ci sa jedna o bezne drobnosti, alebo o veci ktore by mal servis v ramci reklamacie riesit.

poprosil by som skusenejsich, skuste vase ria pozriet, ci to mate podobne. ak ano, budem kludnejsi a nic neriesim... mozno by mi vedeli pomoct ludia, ktori sa motaju okolo servisu. kdesi som sa tu docital, ze twidimu robil servisnu prehliadku greenca, tak snad mi helfnete pani...

vdaka za vas cas ;)
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod matej » 29.06.2008 08:32

k tej kapote.....da sa dostelovat z vnutornej strany su take gumove dorazy ktore sa daju dokrutit aby kapota sla nizsie
dalej k fotkam spinavosti motora...... ja ho mam tiez zaspineny ale len od prachu no tebe tam musi chodit cez noc niejaka macka alebo kuna.....z obrazkov vidie tze su to stopy
matej

km @ l/100km

Re: nepresnosti vyroby?

Příspěvekod petokilian » 29.06.2008 08:40

@ g-m
Ahoj,tak sa mi zdať ,že to tvoje auti robili v piatok a to na fajront.ja som si pozeral tieto drobnosti licuje všetko ,tak jak ma byť.zatial nemam problemy ,čo ty opisuješ na tvojom autě,zkus zajsť do predajně ,čo ti povedia.ahoj.

Zkus příště odpovědět takto.At se nám tu zbytečně pak nazaplnuje server.Díky Vladislav
petokilian Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.06.2008 10:55

Matej píše:k tej kapote.....da sa dostelovat z vnutornej strany su take gumove dorazy ktore sa daju dokrutit aby kapota sla nizsie
dalej k fotkam spinavosti motora...... ja ho mam tiez zaspineny ale len od prachu no tebe tam musi chodit cez noc niejaka macka alebo kuna.....z obrazkov vidie tze su to stopy

diky, o tych dorazoch som nevedel, idu pekne nastavit, ale kapote to prilis nepomaha. este sa s tym skusim troska pohrat, len je strasne horko teraz vonku. ked nepomoze, pojdem sa na to spyta.

k tomu motoru, neviem si predstavit co by mi tam malo behat, ale mna to tiez najprv napadlo. lenze tam je medzi kapotou a vrchnou castou motora, tou najspinavsou, strasne malo priestoru, nedokazem si predstavit, akoby sa tam nejake zviera vobec natrepalo... ale nevadi, neexistuje original pre rio nejaky spodny kryt motoru? myslim, ze to bude k prospechu veci nielen koli mackam...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod petokilian » 29.06.2008 11:09

g-m píše:
Matej píše:k tej kapote.....da sa dostelovat z vnutornej strany su take gumove dorazy ktore sa daju dokrutit aby kapota sla nizsie

diky, o tych dorazoch som nevedel, idu pekne nastavit, ale kapote to prilis nepomaha. este sa s tym skusim troska pohrat, len je strasne horko teraz vonku. ked nepomoze, pojdem sa na to spyta.

k tomu motoru, neviem si predstavit co by mi tam malo behat, ale mna to tiez najprv napadlo. lenze tam je medzi kapotou a vrchnou castou motora, tou najspinavsou, strasne malo priestoru, nedokazem si predstavit, akoby sa tam nejake zviera vobec natrepalo... ale nevadi, neexistuje original pre rio nejaky spodny kryt motoru? myslim, ze to bude k prospechu veci nielen koli mackam...
original spodny kryt asi je niekde som ho viděl,ale moja skleroza,ale cena budě asi dosť mastna,musim ho pohladať.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod buko1 » 29.06.2008 11:37

Zatiaľ som si nič nevšimol, jediné čo ma na motore prekvapilo bola hrdza....
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia

19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
84000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod petokilian » 29.06.2008 11:54

buko1 píše:Zatiaľ som si nič nevšimol, jediné čo ma na motore prekvapilo bola hrdza....
Kde maš tu hrdzu,ja tam zatial nemam nič.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod matej » 29.06.2008 15:24

sol znici aj beton a asfalt :D :D :D
matej

km @ l/100km

Příspěvekod buko1 » 29.06.2008 17:46

Spredu na motore. Zhruba v strede fotografie: Obrázek
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia

19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
84000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod matej » 29.06.2008 19:15

je to normalne........vyfukove potrubie zhrdzavie ako prve
matej

km @ l/100km

Příspěvekod TWiDY » 29.06.2008 23:54

Matej píše:je to normalne........vyfukove potrubie zhrdzavie ako prve

Navíc ta část je litina vystavená vysokým teplotám
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Re: nepresnosti vyroby?

Příspěvekod greenca » 30.06.2008 19:28

g-m píše:
poprosil by som skusenejsich, skuste vase ria pozriet, ci to mate podobne. ak ano, budem kludnejsi a nic neriesim... mozno by mi vedeli pomoct ludia, ktori sa motaju okolo servisu. kdesi som sa tu docital, ze twidimu robil servisnu prehliadku greenca, tak snad mi helfnete pani...

vdaka za vas cas ;)

ahoj,dveře a kapotu by ti měli doladit v servise v rámci záruky,co se týče rezi na výfukových svodech,tak to je normální u každého auta a ohledně špinavosti na tvém motoru to vypadá na kunu ,nebo kočku jak už se tu psalo.Pomůže nainstalovat plašič na hlodavce s elektrošoky od CONRAD ELEKTRONICS http://www.e-conrad.cz/vysokonapetovy-odpuzovac-kun-m-115+dp59521/ a máš klid,jenom je nezapomeň deaktivovat asi 30 min. než půjdeš k motoru,jinak Tě to pěkně kopne.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 30.06.2008 19:30

diky diky moc, koncom tyzdna mi budu premontovavat stredovy panel, tak sa na to popytam a uvidim co na to povedia
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.07.2008 06:25

ja len tolko ze ja nemam vobec taketo problemy ako tu opisujete, asi mam stastie na dobry kus, alebo som neni taky perfekcionalista...... akurat motor mam trochu spinavsi, ale to by vyriesil ten spodny kryt motora....ale to beriem uplne normalne....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod peter38 » 04.07.2008 11:37

Ja tiez uplne v pohode len zadna znacka mi trocha bucha ked idem po nerovnosti ...
peter38 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Závady