neberte ale tento prispevok prosim ako snahu za kazdu cenu hladat na aute chybu, proste som si to povsimal pri beznom uzivani. tieto veci nijak nebrania beznemu pouzivaniu auta a po dnesnej dlhsej jazde som s nim relativne spokojny...
este pred vsetkym ospravedlnte spinavost mojho ria, ale ako vravim, prave som sa vratil z relativne dlhej trasy a neda sa povedat, ze by som ho prave setril

1. takze ako prvemu sa povenujeme posunu dveri, budeme sa bavit o oblasti, ktora je na obrazku vyznacena cervenym stvorcekom:

detajl daneho miesta na prezradi, ze zadne dvere su od prednych posunute o par milimetrov (cca 2) smerom hore a to len na lavej strane auta, na pravej je vsetko v poriadku. upozornujem, ze sa jedna o makro zaber, takze ono to v skutocnosti nie je az take palive, ale je to tam:

otazka znie, co s tym? reklamovat? riesit cez servis? jedna sa vlastne o vadu?
2. vec ktora ma trapi trosku viacej, opat sa budeme venovat oblasti zvyraznenu cervenou farbou

problem je v tom, ze mam silny dojem, ze kapota nedolieha ani zdaleka tak, ako by mala. ked prejdem prstami po pravej strane na spojnici kapoty a reflektoru, citit, ze to sedi a lemuje asi tak ako ma. ale na lavej strane opat kapota cca 1-2 mm odstava od reflektora, cize sa jedna o taky vycnelok smerom hore...
detajl lavej strany - spojnica kapoty, reflektora a masky chladica (lava strana z pohladu na auto spredu)

naproti tomu prava strana vyzera celkom v poriadku

dalsi pohlad lavej problemovej strany smerom od masky chladica

a pre porovnanie prava strana

s tymto suvisi aj ten problem, ze sa mi to javi ako keby kapota celkovo nedoliehala celkom ako ma. a to aj napriek tomu, ze smerom od celneho skla smerom dole k reflektorom sedi oproti blatnikom perfektne a nebadat ziadne rozdiely.
nedokazem to porovnat, ale myslim, ze na to, ze auto ma cca 5.000 km je v tom motore sajrajtu relativne dost. je mi jasne, ze kazdy sa casom zaspini, ale nie je toto vela? autom sa jazdilo zatial takmer len za sucha, mozno 2 ci tri krat na kratsie vzdialenosti v dazdi...

nedokazem to porovnat s inymi autami v obdobnej cenovej kategorii, ci sa jedna o bezne drobnosti, alebo o veci ktore by mal servis v ramci reklamacie riesit.
poprosil by som skusenejsich, skuste vase ria pozriet, ci to mate podobne. ak ano, budem kludnejsi a nic neriesim... mozno by mi vedeli pomoct ludia, ktori sa motaju okolo servisu. kdesi som sa tu docital, ze twidimu robil servisnu prehliadku greenca, tak snad mi helfnete pani...
vdaka za vas cas ;)