Problem s radenim spiatocky a inych rychlosti

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Návštěvník » 09.05.2009 15:24

v tomto sme na tom rovnako, tiez mi tie pazvuky vadia a nepovazujem ich za normalne... ale na prevodovku som sa stazoval pri kazdej prilezitosti, ked som bol v servise, pokusal som sa ich o tom presvedcit uz x-sposobmi, ale stale to iste: prevodovka a radenie je v poriadku. tie pazvuky tam samozrejme nikto nepocuje, iba imbecilny ja.

btw. ja som predtym jazdil corrolu rv. 96 - 1.4xli, tiez po roku s riom lutujem
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 09.05.2009 15:48

co tak spravit anketu aby sme rozdelili ludi na 2 skupiny: 1. skupina tí co im to blbne a maju defendlock a 2. tí ktorí nemaju defendlock...ak sa ukaze ze 90% ludom to klepe, blbne, cinka a pod. pri nainstalovanom defendlocku tak je problem jasny...aspon by sa skrtla jedna moznost... ;-)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.05.2009 16:07

ja defend nemam a bez ohladu na to, ci shopo ma alebo nema, mam takmer do puntiku rovnake problemy a nazor na vec ako on. z toho takmer s urcitostou dedukujem, ze defendom to nebude...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod shopho » 09.05.2009 17:15

defend nemam ani ja..
ja som s tym tiez raz bol v servise, zobrali si auto na polhodinu dozadu a potom skonstatovali, ze to robi aj na ostatnych riach, co tam mali a tym padom je to v poriadku.. za nejake tri mesiace idem na garancku, tak im to zase poviem, ale neverim, ze by s tym nieco spravili..

a g-m, japonci su proste japonci, som rozhodnuty, ze dalsie auto bude tejto produkcie..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aifell » 09.05.2009 19:42

titanus píše:co tak spravit anketu aby sme rozdelili ludi na 2 skupiny: 1. skupina tí co im to blbne a maju defendlock a 2. tí ktorí nemaju defendlock...ak sa ukaze ze 90% ludom to klepe, blbne, cinka a pod. pri nainstalovanom defendlocku tak je problem jasny...aspon by sa skrtla jedna moznost... ;-)

Já defendlock mám a mé příznaky jak už jsem tu v minulosti psal jsou cinkání táhelek pod řadící pákou při zařazené zpátečce a při zařazování 1 a 2 rychl. stupně, dále se mě občas stane, že mi dělá problémy zařadit 1 a 2 rychlostní stupeň, dále oproti ostatním co mají stejný typ defendu mi nejde zamykat rychlostí stupeň 3 a 5 (mám to vyzkoušeno že jde zamykat R, 1, 3 a 5) Mě nejde 5 vůbec a 3 velmi špatně. Já měl a stále mám pifku na defendlock, že je špatně naměřený a posunutý a proto tyto příznaky ... a toto jsem i v servisu řekl, ale nechtěli na toto vůbec slyšet ... Jelikož pokud by se potvrdil špatně namontovaný defendlock, museli by celý defend odvrtat a dát celý nový a to se jim třeba nechce!

Dvakrát se to cinkání smažili již odstranit a zhruba po ujetí cca 100 km je to vždy zpět! Teď už mi začínají tvrdit, že to cinká v každém druhém ceedu atd. Opět jsem nelenil a u známých co mají ceedy jsem to vyzkoušel a nic ... Já bych si tedy přál znát důvod čím to tedy je, že mě to stále cinká, když to dle servisu není defendem, jestli je to třeba řadící pákou tak ať ji tedy vymění! :evil: Já cinkací řadící páku nechci! A chci, aby tuto závadu opravily a snad se to i podaří ... snad na třetí pokus :huh: Už vážně nevím jak mám dál postupovat a jak servisu dát najevo, že mě to prostě na mém autě vadí ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 10.05.2009 09:28

aifell píše:
titanus píše:co tak spravit anketu aby sme rozdelili ludi na 2 skupiny: 1. skupina tí co im to blbne a maju defendlock a 2. tí ktorí nemaju defendlock...ak sa ukaze ze 90% ludom to klepe, blbne, cinka a pod. pri nainstalovanom defendlocku tak je problem jasny...aspon by sa skrtla jedna moznost... ;-)

Já defendlock mám a mé příznaky jak už jsem tu v minulosti psal jsou cinkání táhelek pod řadící pákou při zařazené zpátečce a při zařazování 1 a 2 rychl. stupně, dále se mě občas stane, že mi dělá problémy zařadit 1 a 2 rychlostní stupeň, dále oproti ostatním co mají stejný typ defendu mi nejde zamykat rychlostí stupeň 3 a 5 (mám to vyzkoušeno že jde zamykat R, 1, 3 a 5) Mě nejde 5 vůbec a 3 velmi špatně. Já měl a stále mám pifku na defendlock, že je špatně naměřený a posunutý a proto tyto příznaky ... a toto jsem i v servisu řekl, ale nechtěli na toto vůbec slyšet ... Jelikož pokud by se potvrdil špatně namontovaný defendlock, museli by celý defend odvrtat a dát celý nový a to se jim třeba nechce!

Dvakrát se to cinkání smažili již odstranit a zhruba po ujetí cca 100 km je to vždy zpět! Teď už mi začínají tvrdit, že to cinká v každém druhém ceedu atd. Opět jsem nelenil a u známých co mají ceedy jsem to vyzkoušel a nic ... Já bych si tedy přál znát důvod čím to tedy je, že mě to stále cinká, když to dle servisu není defendem, jestli je to třeba řadící pákou tak ať ji tedy vymění! :evil: Já cinkací řadící páku nechci! A chci, aby tuto závadu opravily a snad se to i podaří ... snad na třetí pokus :huh: Už vážně nevím jak mám dál postupovat a jak servisu dát najevo, že mě to prostě na mém autě vadí ...

Já s defendem nemám vůbec žádný problém. Jak ti to tu tak čtu a tiše pozoruju, tak mi to připadne typicky na odfláknutou montáž defendu. Když se to neprovede přesně, tak to zlobí. Já klidně zamknu 1., 3. i 5. rychlostní stupeň jako po másle. Zpátečka se ze začátku řadila hůře, ale podle mě to bylo nerozchozenou převodovkou....teď to jde krásně...žádné namačkávání, žádné lovení a pátrání kdy to zaskočí.....je fakt, že někdy jsou ty soukolí postavené hůř, ale to dělá i u Cerata, které máme v rodině a tam se řadí R klasicky pod pětkou dolů (dvojité H).

Na tvém místě bych si vzal 2 kamarády s Ceedem, kterým to jde v poho zajel do servisu a řekl podívejte..tohleto a tohleto jsem tu reklamoval a tvrdíte, že to není defendem...a ukázal bych mu prvního kamaráda...a když by řekl, že to dělá v každém druhém, tak bych mu ukázal dalšího kamaráda a ať začnou bleskurychle fungovat nebo jim uděláš skvělou reklamu, jak je jejich servis za ty prachy výborný a že neumí slušně ani namontovat defendlock.

Je potřeba být neodbytný a protivný jak prášky na blití. Tohle se mi stát u nás v Autokomu, tak jim tam udělám cirkus....naštěstí s nima nemám žádné problémy ...ba naopak výborné zkušenosti.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Rada Haryk » 11.05.2009 13:05

Ahojky,v červnu jdu na první garanční prohlídku a já budu řešit problém řazení z 1 na 2..jsou tam slyšet takové kovové zvuky a cinknutí..jinak ostatní rychlosti v poho i zpátečka.A když stojím na místě a vyšlapuji spojku pomalu zpět tak se nic neozve,ale když jí pustím rycle tak je slyšet cinknutí...to je má negativní zkušenost s Riem jinak vše v pohodě..a tyto zvuky se začli ozývat při řazení z 1 na 2 asi tak po ujetí zhruba 12 000...a to cinkání při pouštění spojky je od koupě vozu a bylo mi řečeno v servisu že si to sedne když jsem tam asi tak po měsíci zajel jim to oznámit.
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod shopho » 11.05.2009 14:56

Rada Haryk píše:Ahojky,v červnu jdu na první garanční prohlídku a já budu řešit problém řazení z 1 na 2..jsou tam slyšet takové kovové zvuky a cinknutí..jinak ostatní rychlosti v poho i zpátečka.A když stojím na místě a vyšlapuji spojku pomalu zpět tak se nic neozve,ale když jí pustím rycle tak je slyšet cinknutí...to je má negativní zkušenost s Riem jinak vše v pohodě..a tyto zvuky se začli ozývat při řazení z 1 na 2 asi tak po ujetí zhruba 12 000...a to cinkání při pouštění spojky je od koupě vozu a bylo mi řečeno v servisu že si to sedne když jsem tam asi tak po měsíci zajel jim to oznámit.

presne to robi aj mne, akurat ze take cinknutie pocujem niekedy aj pri radeni z 2 na 3.. potom napis ako si pochodil a co ti na to povedali v servise..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rada Haryk » 11.05.2009 15:00

[quote="shopho"]
Rada Haryk píše:Ahojky,v červnu jdu na první garanční prohlídku a já budu řešit problém řazení z 1 na 2..jsou tam slyšet takové kovové zvuky a cinknutí..jinak ostatní rychlosti v poho i zpátečka.A když stojím na místě a vyšlapuji spojku pomalu zpět tak se nic neozve,ale když jí pustím rycle tak je slyšet cinknutí...to je má negativní zkušenost s Riem jinak vše v pohodě..a tyto zvuky se začli ozývat při řazení z 1 na 2 asi tak po ujetí zhruba 12 000...a to cinkání při pouštění spojky je od koupě vozu a bylo mi řečeno v servisu že si to sedne když jsem tam asi tak po měsíci zajel jim to oznámit.

ok napíšu...zatim zdarec
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.05.2009 16:45

usetrim vam pracu, nikto s tym nespravi absolutne nic... ja uz som s tym bol v nejednom servise a omielal som im presne tieto priznaky az do bezvedomia... je to normalne :) podla nich. ale ak by sa nejakym zazrakom nasiel jedinec, ktoremu by to snad vyriesili, tak som okamzite naklusany v servise
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 14.05.2009 10:17

PetrLa píše:

Já s defendem nemám vůbec žádný problém. Jak ti to tu tak čtu a tiše pozoruju, tak mi to připadne typicky na odfláknutou montáž defendu. Když se to neprovede přesně, tak to zlobí. Já klidně zamknu 1., 3. i 5. rychlostní stupeň jako po másle. Zpátečka se ze začátku řadila hůře, ale podle mě to bylo nerozchozenou převodovkou....teď to jde krásně...žádné namačkávání, žádné lovení a pátrání kdy to zaskočí.....je fakt, že někdy jsou ty soukolí postavené hůř, ale to dělá i u Cerata, které máme v rodině a tam se řadí R klasicky pod pětkou dolů (dvojité H).

Na tvém místě bych si vzal 2 kamarády s Ceedem, kterým to jde v poho zajel do servisu a řekl podívejte..tohleto a tohleto jsem tu reklamoval a tvrdíte, že to není defendem...a ukázal bych mu prvního kamaráda...a když by řekl, že to dělá v každém druhém, tak bych mu ukázal dalšího kamaráda a ať začnou bleskurychle fungovat nebo jim uděláš skvělou reklamu, jak je jejich servis za ty prachy výborný a že neumí slušně ani namontovat defendlock.

Je potřeba být neodbytný a protivný jak prášky na blití. Tohle se mi stát u nás v Autokomu, tak jim tam udělám cirkus....naštěstí s nima nemám žádné problémy ...ba naopak výborné zkušenosti.

Já toto také tuším ... až tam zajedu tak budu chtít tedy vědět čím že tedy je způsobeno to cinkání, když to tedy není defendlockem dle servisu!? Je mě jasné, že se jim nechce do výměny defendu, protože by to celé museli odvrtat a znovu mi nový namontovat! Budu zkoušet zavolat do firmy defendlock a jestli je možnost si u nich překontrolovat jak mám jejich výrobek naimstalovaný a chtěl bych od nich písemné stanovisko a to pak otluču o hlavu panovi technikovi v servisu!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady