Spojka

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Spojka

Příspěvekod shopho » 07.10.2008 06:46

Ahojte, na neutrali, ked stlacim a rychlejsie pustim spojku, sa ozve tuknutie, ked ju pustim pomalsie tak je ticho. To iste sa deje aj pocas jazdy pri preradovani, ked rychlejsie pustim spojku, je pocut tuknutie. Neviem ci to je normalne a robi to aj Vam, ale pred Kiou som mal Hondu a tam to nerobilo.
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 07.10.2008 07:19

Kolik máš najeto ? Podle projevu by to mohly být unavené nebo dokonce prasklé pružiny tlumiče záběru, který je na kotouči spojky. Takže buď vyměnit kotouč spojky, což znamená vymontovat převodovku, nebo to nechat být, protože kromě toho ťuknutí to ničemu moc nevadí.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 07.10.2008 07:29

Tohle same ale pri jizde mi dela taky. Technik rikal ze to je u KIA Ceed normalni a ze jemu to dela taky. Ja to zatim nechavam plavat a poresim to pri prvni garancce. Kazdopadne jsem se s jeho vysvetlenim nespokojil a budu to chtit odstranit.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod luczan » 07.10.2008 08:13

tak nieco podobne mi robilo a este robi na starej Fabke pri brzdovom pedale, robi to uz par rokov a nikto neprisiel na to, cim to moze byt :)
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 07.10.2008 09:45

aj mne to robi...na prvej garancke si to necham pozriet...prvy krat som sa s niecim takymto stretol...
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Re: Spojka

Příspěvekod Happy » 07.10.2008 12:07

shopho píše:Ahojte, na neutrali, ked stlacim a rychlejsie pustim spojku, sa ozve tuknutie, ked ju pustim pomalsie tak je ticho. To iste sa deje aj pocas jazdy pri preradovani, ked rychlejsie pustim spojku, je pocut tuknutie. Neviem ci to je normalne a robi to aj Vam, ale pred Kiou som mal Hondu a tam to nerobilo.

přesně tohle jsem psal už v jiném vlákně. Všiml jsem si toho hned po zakoupení vozu a asi 30 najetých km. Teď mám 2500 a je to pořád stejné. Byl jsem si projet i jiné auto v salonu a dělalo to tam taky. Zdálo se mi ale, že ne tak výrazně. Když spojku pouštím pomaličku, neudělá to, ale když ji poštím normálně, klepne to a dělát to i když ji vyšlapuji i když ji pouštím. Když je motor vypnutý, tak to nedělá. Stačí mít prostě nastartované a vyšlapovat spojku. Nezdá se mi, že by to mělo vliv na jízdní vlastnosti, nijak se po celou dobu nezměnily. Ale je fakt, že mi to dvakrát normální nepřipadá. Shopho, kdybys na něco přišel, hned prosím tě napiš. Stejně tak já, budu přehazovat kola na zimní a řešit odlupující se ochranné lišty na předních dveřích a rachotící palubku, tak jim to při té příležitosti připomenu.

Ještě navíc budu řešit cukání motoru, když pustím plyn a pak na něj zlehka šlápnu, tak v autě hrnkne a pak teprve jede. Mělo by to jít pozvolna. Dělá to asi od 800 najetých km a zhoršuje se to. Tak s tím budou muset něco udělat. Mám benzín, ne diesel, takže nevím, co s tím asi tak vymyslí, asi nic. (Připomíná mi to přicpaný EGR ventil, špatně seštelované míchání paliva nebo lambdu.) Ale jinak to hrkotá a jezdí, chvála Bohu alespoň za to. Ve světle všech negativ jsem na tu spojku už málem zapomněl. Ale, tak to už je jaksi mimo rámec diskuze.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod shopho » 07.10.2008 12:31

to jakub: ano presne take nieco som myslel ci tam nechyba, nejaky tlmic.. mam nabehanych 1700 km..

to happy: aj ja som si to vsimol hned od novoty, ale cim dalej tym viac ma to rozculuje, nove auto to nema co robit.. spomenul som si ze este davnejsie ked som mal peugeot 106, tak tam to tiez takto robilo, ale to auto malo asi 250 000, co by bolo lahsie pochopitelne.. ale nove auto?? zavolam do Kie a dosiel by som im to tam ukazat, som zvedavy co mi povedia..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 07.10.2008 13:25

No zajímavý, chtělo by to slyšet, hlavně u těch cee'dů.....
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Happy » 07.10.2008 15:01

jakub píše:No zajímavý, chtělo by to slyšet, hlavně u těch cee'dů.....

není nic jednoduššího. To prostě nahraju na mobil a hodím to sem. Možná to stihnu ještě dnes. Pokud ne dnes, tak při nejbližším výletu. To já se zase rád podělím o zvukové projevy.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod fryvald » 07.10.2008 15:36

Tak ja mam za tie 3 mesiace nabehanych uz 6900 a ziaden problem so spojkou, aspon nic podobne co tu popisujete. Jedina vecicka ma kus serinka: ked po dvoch - troch dnoch pauzy nastartujem motor za studena, tak nijak pekny zvuk nepocujem - rachoti ako 25-rocna skodovica, sice len chvilku, ale skrie to.
fryvald Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
44000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod shopho » 07.10.2008 16:13

tak pred chvilou som sa vratil zo servisu Kia, zobrali si auto asi na 20 minut dozadu, porovnavali s inymi Riami, robili to tiez, udajne volali aj importerovi a ten potvrdil ze je to normalne.. tak neviem, ze by to bolo normalne sa mi nezda..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod matej » 07.10.2008 18:06

fryvald píše:Tak ja mam za tie 3 mesiace nabehanych uz 6900 a ziaden problem so spojkou, aspon nic podobne co tu popisujete. Jedina vecicka ma kus serinka: ked po dvoch - troch dnoch pauzy nastartujem motor za studena, tak nijak pekny zvuk nepocujem - rachoti ako 25-rocna skodovica, sice len chvilku, ale skrie to.

ten divny chod motora asi 3 sekundy? mne to robi tiez
matej

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 07.10.2008 18:28

shopho píše:tak pred chvilou som sa vratil zo servisu Kia, zobrali si auto asi na 20 minut dozadu, porovnavali s inymi Riami, robili to tiez, udajne volali aj importerovi a ten potvrdil ze je to normalne.. tak neviem, ze by to bolo normalne sa mi nezda..

Akorát by mohli vysvětlit, proč a co konkrétně to dělá. Jinak ti to můžu říct do telefonu i já, že jo :shifty:)
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod shopho » 07.10.2008 19:51

no to by mohli, ale mal som z toho prijimacieho technika pocit, ze sa v tom velmi nevyzna..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 08.10.2008 10:05

mne to robi od novoty, teraz mam 11.000 km a je to stale rovnake, na jazdne vlastnosti to vplyv nema a nic sa nezhorsuje. inak taketo drobne pazvuky u ria som uz prestal riesit. ono je tam tych veci specifickych dost, zatial som tam bol s kazdou, na vsetko povedali, ze je ok. tak uz neriesim. na garancke sice spomeniem, ale pocitam, ze to ziadny vplyv mat nebude. ber to tak, ze toto su zvuky, ktore si aj na inych autach absolutne drviva vacsina ludi nevsima a nikdy nevsimne :) a pozri ako spokojne jazdia. bud rad, ze nejazdis novu fiestu ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí