Spojka

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod shopho » 16.07.2009 19:52

tak trochu ozivim tuto temu.. dnes som bol na 1. prehliadke po 15000 km a povedal som im o tomto mojom probleme, nech sa na to pozru.. bol som prekvapeny, ze sa k tomu postavili seriozne, mechanik to preskusal, dal mi za pravdu, ze to nie je normalne, mam sa objednat - komplet rozoberu spojku, ze vraj to mozu byt povolene tlmiace pruziny na lamele, ako tu vyssie niekto spominal.. tak snad to bude tym.. inac bol som v servise v BA na Tuhovskej a celkova spokojnost, este som spomenul, ze mi trocha vrzgaju/rezonuju plasty, tak pritiahli co sa dalo a zatial je ticho a prehrali mi aj software v riadiacke..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

spojka?

Příspěvekod janzi69 » 21.07.2009 16:47

Mám ke spojce ještě jeden dotaz. Hlavně při ostřejším couvání něco zasmrdí, mám podezření na spojku. Dělá to od novoty, teď mám najetých 2600 km a nepřestalo to. Má s tím někdo podobnou zkušenost?
janzi69 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
12000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.07.2009 18:12

shopho píše:tak trochu ozivim tuto temu.. dnes som bol na 1. prehliadke po 15000 km a povedal som im o tomto mojom probleme, nech sa na to pozru.. bol som prekvapeny, ze sa k tomu postavili seriozne, mechanik to preskusal, dal mi za pravdu, ze to nie je normalne, mam sa objednat - komplet rozoberu spojku, ze vraj to mozu byt povolene tlmiace pruziny na lamele, ako tu vyssie niekto spominal.. tak snad to bude tym.. inac bol som v servise v BA na Tuhovskej a celkova spokojnost, este som spomenul, ze mi trocha vrzgaju/rezonuju plasty, tak pritiahli co sa dalo a zatial je ticho a prehrali mi aj software v riadiacke..

tak ja neviem, co som ja sedel v riach, robi to vsetkym a do bodky rovnako, dokonca aj fiesty sa spravaju identicky pri rychlejsom pusteni spojkoveho pedala. ale asi zacnem chodit na tuhovsku, evidetnen maju zaujem problem riesit aj ked tam nie je :)

kazdopadne daj vediet na kedy si objednany a co poriesli, velmi ma to zaujima :)

co sa smradu zo spojky tyka, nikdy som nic take pri riu nezacitil, ani pri prudsom cuvani ani pri silnejsom tahu do kopca, dal by som to pozriet...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod shopho » 23.07.2009 09:12

no ked som tam bol s tym prvykrat, mi povedali, ze to je normalne.. teraz na garancke tam musel byt iny prijimaci technik, aj mechanik.. ale kazdopadne som bol prijemne prekvapeny ich pristupom, este som im hovoril, ze mi trochu vrzgaju/rezonuju plasty (tapaciry, pristrojovka), tak mi podotahovali sroby, ktore to drzia a zatial je ticho, prehrali mi aj software v RJ..
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Dufi » 23.07.2009 16:23

No neviem... mne sa takto spojka nikdy nesprava. Ale zato hneva ma niekedy radenie dvojky, ako uz aj niektori na fore spominali. A na zapach ma raz upozornil az znamy, ked som pri nom zaparkoval- ze otvor kapotu. Skoro som grcol. Ked sa dlhsie spojka drzi, takto sa to prejavuje. Preto sa snazim cim kratsie, i ked v meste a pri jej nizsom zabere... :(
Ceed JD 1.6 GDi DCT
Dufi Muž
Uživatel fóra

Re: Spojka

Příspěvekod 1duro » 22.11.2011 21:27

nazdar. ja mam najazdene 67 000 a mne zacalo auto popiskovat a prave ked stlacim spojku mi to prestane akonahle ju pustim popiskuje nadalej aj pocas jazdy. neviete co to moze byt???
1duro Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 23.11.2011 00:23

pravdepodobne spojkove vypinacie lozisko
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod 1duro » 23.11.2011 20:37

ale nerobi mi to stale. no kazde rano. ale auto je uz aj nahriate a mam za sebou 30 km a popiskuje mi. ked idem domov tak nie vzdy. no rano je to vzdy
1duro Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 23.11.2011 23:36

okrem toho loziska ma nic ine nenapada, bohuzial
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod 1duro » 27.11.2011 13:22

tak ja uz neviem musim ist s tym do servisu lenze pridem tam a nebude popiskovat tak ma poslu niekam.
1duro Neuvedeno
Uživatel fóra

řazení z 1. na 2. stupen

Příspěvekod Forge.19 » 02.12.2011 14:53

Zdravím. Mám kia rio 1,4 71kw rv 2008.Neznáte nekdo nejakou fintu nebo neco jak zkoordinovat plynový a spojkový pedál při řazení na dvojku ?Vždycky mi strašně cvakne z jedničky na dvojku.Aby necvakla musim ji fakt EXTREMNE dlouho poustet a s takovou se na 50km/h dostanu za 10s. :kia: :no: Je u ria lepsi nejprve pridat trosku plynu a hned zaroven poustet tu spojku ?Nebo ji v urcitem bode podržet ?Jak řadíte vy nemate to uz vymakané ?Poradte prosím.Mam najeto skoro 30tisíc km a porad naprd to cvakani me fakt rozciluje.Děkuji za rady :)
:!: Edit safi: téma zlúčená s existujúcou - aktuálnou
Forge.19 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod stevefun » 01.06.2012 15:54

Môj problém je, keď stláčam spojku. Vtedy tam niečo nejako zavŕzga, keď ju púšťam... je všetko v poriadku. Ešte poznámka, že to ten zvuk nie je zas až tak často. Skôr mám pocit, že sa to stáva keď je vonku vhlkejšie počasie.
1996 - xxxx Daewoo Espero 1.5 Rubínovo červená
2006 - 2013 :kia: Rio Sporty 1.4 Olive Gray --- predaná---
2013 - 2016 :kia: Cee´d 1.4 Sand Track --- predaná ---
2016 - xxxx :kia: Sportage 1.7 CRDi DarkGun Metal
stevefun Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
92000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod matko100 » 05.06.2012 19:35

otvor prednu kapotu a niekto nech Ti zatlaci spojkovy pedal,ak to vrzganie budes pocut ,tak nastriekej na spojkovy valec WD40.par krat vyskusaj a je to.
matko100 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod stevefun » 06.06.2012 22:10

no to uz sme urobili a stale pri vlhkom pocasi to vrzga...
1996 - xxxx Daewoo Espero 1.5 Rubínovo červená
2006 - 2013 :kia: Rio Sporty 1.4 Olive Gray --- predaná---
2013 - 2016 :kia: Cee´d 1.4 Sand Track --- predaná ---
2016 - xxxx :kia: Sportage 1.7 CRDi DarkGun Metal
stevefun Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
92000 km @ 6.2 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí