Dusík v pneu

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod Skalican » 08.07.2008 09:14

Ludia davajte si dusik kolkolen chcete, skuste aj ine plyny, mozno i nejake vzacne :D !!! Ved dusiku je vo vzduchu myslim skoro 80 percent. A ze by tych maximalne 20 pomohlo? Eeee. No ale platte dalej. Ja si osobne za usetrene peniaze kupim kvalitnejsie gumy
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod fuet1 » 08.07.2008 09:42

Souhlasím se skalicanem. :D
fuet1 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 12.07.2008 10:46

Tiez som nad tym uvazoval....
Nemusim dohustovat, medzi vymenou letne, zimne. Drzi to tlak aj s obycajnym vzduchom.
Zivotnost pneumatiky je podla vyrobcu 6 rokov.
Za ten cas ju zoderiem tak ci tak.
Tak na co predlzovat jej zivotnost z vnutra, ked z vonka popraska a strati svoje povodne vlastnosti.
Pruznost, oderu odolnost atd. .......
Chodim do rucnej umyvarky, kde mi ich natieraju regeneracnym pripravkom, ci len okrasnym. :no:
Aj tak ich vymenim po 6 rokoch (6 sezonach).
Ziadny vyrobca neodporuca jazdit dlhsie ako 6 rokov na tych istych pneu!!!
Az na rezervu, len malokto ju pocas zivotnosti auta meni, hlavne ak ju nikdy nepouzil.
Tot moj nazor.
Ked mi to tam budu chciet dat, pri obuvani noveho plasta, nebudem sa tomu branit, ale ziadat to nebudem.
Tych 60 - 100,- Sk ma pri 2000,- Sk za plast nezabije.
Ale o 1500,-SK drahsi olej pri garancke ma uz nastve. :P
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 12.07.2008 11:48

Nechci vam brat nejake iluze ale z vlastni zkusenosti vim ze foukani gum dusikem se rozhodne vyplati a to hned z nekolika duvodu. Pokud si necham v servisu menit gumy+foukat plynem tak pokazde kdyz prijedu tak mi kola prohlidnou zadarmo a zadarmo dotlakuji. Guma drzi staly tlak jak v lete tak v zime. Neoxiduje zevnitr,tudiz zvysuje zivotnost pneu. Jedina nevyhoda je asi ze pokud potrebujete kolo dofouknout hned tak musite vzduchem ale to se da po dojeti do pneuservisu hned vymenit za plynovou napln. To ze v amosfere je 78,09% dusiku je sice pravda ale i tech dejmetomu 20% staci na oxidaci
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Skalican » 12.07.2008 14:12

mbiron píše:Nechci vam brat nejake iluze ale z vlastni zkusenosti vim ze foukani gum dusikem se rozhodne vyplati a to hned z nekolika duvodu. Pokud si necham v servisu menit gumy+foukat plynem tak pokazde kdyz prijedu tak mi kola prohlidnou zadarmo a zadarmo dotlakuji. Guma drzi staly tlak jak v lete tak v zime. Neoxiduje zevnitr,tudiz zvysuje zivotnost pneu. Jedina nevyhoda je asi ze pokud potrebujete kolo dofouknout hned tak musite vzduchem ale to se da po dojeti do pneuservisu hned vymenit za plynovou napln. To ze v amosfere je 78,09% dusiku je sice pravda ale i tech dejmetomu 20% staci na oxidaci

Zvnutra MOZNO pomoze, ale zvonku ich zoderies i tak
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mbiron » 12.07.2008 15:32

urcite ale z venku vidis jak pneu vypada,zevnitr bohuzel ne coz nekdy muze zapricinit fatalni nasledky,coz asi nikdo z nas nechce.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Raven » 14.07.2008 12:39

A jak tedy vypada??

mbiron píše:urcite ale z venku vidis jak pneu vypada,zevnitr bohuzel ne coz nekdy muze zapricinit fatalni nasledky,coz asi nikdo z nas nechce.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod PetrLa » 14.07.2008 15:59

Raven píše:A jak tedy vypada??

mbiron píše:urcite ale z venku vidis jak pneu vypada,zevnitr bohuzel ne coz nekdy muze zapricinit fatalni nasledky,coz asi nikdo z nas nechce.

Praská a drolí se jako když se příliš dlouho vulkanizuje plášť. Ale má cenu ti to říkat? :)

Odpovím si sám...nemá :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Raven » 14.07.2008 19:00

Zvenku se take droli a praska?

PetrLa píše:
Raven píše:A jak tedy vypada??

Praská a drolí se jako když se příliš dlouho vulkanizuje plášť. Ale má cenu ti to říkat? :)

Odpovím si sám...nemá :)
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Stefi » 14.07.2008 19:31

:no: původně jsem se nechtěl vyjadřovat, všeobecně pneumatika víc jak třetí rok je nebezpečná, material má úplně jiné vlastnosti, natakové gumě tak na malotraktor a ne do provozu, ten dusík právě zmenší oxidaci uvnitř, to je to co my nedvidíme,vem si ji jen obyčejní školní gumu co ti udelá a že není k použití, přesne tak se to projevuje na pneumatice, i když jsou tam stabilizátory a tužidla, strací postupně svoje charakteristiky a pusobením slunce, solí a vody, často mastnot a různých dalších sajratů...je její životnost kdy je plně bezpečná ještě kratší, vem si kolikrát ji protáhneš přes ostré kamínky, nebo naše sama jama, tak ta dostává zahul i kostra ne jen behoun, s takovou gumou už nemůžeš jet bezpečně jestli podle zátěže, nebo max. ryclosti a to neříkám jak se bude stará guma chovat na mokru v kritických situacích atd.... :help: až jsem se z toho zapotil, odbor. ze Zlína doplnte to :bored:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 14.07.2008 20:06

to Stefi:
Máš recht.

Ale jak říkám, ať si tam lidi do toho klidně i prdí. Mě je to jedno....pokud to nehodlají naprat do mě, tak je mi to buřt.
Já mám o svůj kejhák vcelku strach a těch pár korun mě nezabije. Nehledě na to, že nemusím dofukovat a toho času není.
No a přepočte-li se ten čas na peníze, tak to taky není zanedbatelné.

PS: dneska mě předjel nějaký Favorit, hnal se jak prase a na zadku měl gumy (spíš sliky) snad "od Kuvajtu napadení". Mimochodem v obci. Čekal jsem, kde se v tom dešti odpoutá od silnice a zmizí do škarpy. No z takových blbečků mám trošku strach.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Stefi » 14.07.2008 20:12

@Petrla :shock: z toho mám bobky taky, my tady máme tu vietnamsko a ktoví jakou komunitu , nepočítaje bose, tí ostatní jezdí jak kamikadze a to nemluvím o tech. stavu předjede tě na plnou atd, v zatáčce kde nevidí.... je to užas :help: :shock:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Raven » 14.07.2008 21:36

Dekuji. Jinymi slovy, proste guma (a nejen ta) starne. Rozhodne zvnejsku vice. Dusik nedusik.
Proklamovana zivotnost pneu 3 roky. Hm... Opravdu si myslite, ze nekdo, kdo najede 5000km rocne gumy za tri roky zahodi, aby jezdil "bezpecne"? Chtel bych videt statistiku nehod zavinenych gumou starsi tri let (nemyslim dvacet).
Vloni jsem bohuzel zdedil po tatovi faborita z roku 89. Vzadu byly jeste orig. gumy (ani se nedrolily :-) ).... Pro jistotu jsem je vymenil, ale tri roky... to me take trochu smrdi marketingem. Ale jiste, kazdemu dle vlastnich potreb.

Stefi píše::no: původně jsem se nechtěl vyjadřovat, všeobecně pneumatika víc jak třetí rok je nebezpečná, material má
úplně jiné vlastnosti, natakové gumě tak na malotraktor a ne do provozu, ten dusík právě zmenší oxidaci uvnitř, to je to co my nedvidíme,vem si ji jen obyčejní školní gumu co ti udelá a že není k použití, přesne tak se to projevuje na pneumatice, i když jsou tam stabilizátory a tužidla, strací postupně svoje charakteristiky a pusobením slunce, solí a vody, často mastnot a různých dalších sajratů...je její životnost kdy je plně bezpečná ještě kratší, vem si kolikrát ji protáhneš přes ostré kamínky, nebo naše sama jama, tak ta dostává zahul i kostra ne jen behoun, s takovou gumou už nemůžeš jet bezpečně jestli podle zátěže, nebo max. ryclosti a to neříkám jak se bude stará guma chovat na mokru v kritických situacích atd.... :help: až jsem se z toho zapotil, odbor. ze Zlína doplnte to :bored:
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Stefi » 14.07.2008 21:59

:shock: nechci se nikoho dotknout, ale třeba zimní využívám jen dve sezony, a pak je většinou nechám klukům v servisu ať je niekomu dají, letnáky niekdy i tři, ale většinou na předek třetí sezonu beru už nové, áno je to o proběhu od 1.4. asi po zítří při cestě na slovač přeskočí tachometr někde před Brnem 9000 km, a je to jedno nezáleží to od období :kia: musí :scooter: :shock:a musí sedět za všech podmínek
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.07.2008 23:47

osobne by som z vymeny pneumatik az taku tragediu nerobil. je mi jedno, co proklamuje vyrobca ale tak ci onak, dusik tomu pomoct moze, no nezachrani to. proste sami dobre viete, ked nahodite nove gumy na auto, ako to sedi... ked to uz nesedi tak, ako som zvyknuty menim. bez ohladu na vek a pocet najazdenych km.

staci za kazdej zmeny pocasia a stavu vozovky na bezpecnejsom kusku troska prudsie na brzdy a hned vidis kam a ako ti auto leti. podla toho sa zariadim... je to moja zasada a zatial som s nou spokojny :)
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy