mbiron píše:Nechci vam brat nejake iluze ale z vlastni zkusenosti vim ze foukani gum dusikem se rozhodne vyplati a to hned z nekolika duvodu. Pokud si necham v servisu menit gumy+foukat plynem tak pokazde kdyz prijedu tak mi kola prohlidnou zadarmo a zadarmo dotlakuji. Guma drzi staly tlak jak v lete tak v zime. Neoxiduje zevnitr,tudiz zvysuje zivotnost pneu. Jedina nevyhoda je asi ze pokud potrebujete kolo dofouknout hned tak musite vzduchem ale to se da po dojeti do pneuservisu hned vymenit za plynovou napln. To ze v amosfere je 78,09% dusiku je sice pravda ale i tech dejmetomu 20% staci na oxidaci
Raven píše:A jak tedy vypada??
mbiron píše:urcite ale z venku vidis jak pneu vypada,zevnitr bohuzel ne coz nekdy muze zapricinit fatalni nasledky,coz asi nikdo z nas nechce.
PetrLa píše:Raven píše:A jak tedy vypada??
mbiron píše:urcite ale z venku vidis jak pneu vypada,zevnitr bohuzel ne coz nekdy muze zapricinit fatalni nasledky,coz asi nikdo z nas nechce.
Praská a drolí se jako když se příliš dlouho vulkanizuje plášť. Ale má cenu ti to říkat?![]()
Odpovím si sám...nemá
Stefi píše:původně jsem se nechtěl vyjadřovat, všeobecně pneumatika víc jak třetí rok je nebezpečná, material má
úplně jiné vlastnosti, natakové gumě tak na malotraktor a ne do provozu, ten dusík právě zmenší oxidaci uvnitř, to je to co my nedvidíme,vem si ji jen obyčejní školní gumu co ti udelá a že není k použití, přesne tak se to projevuje na pneumatice, i když jsou tam stabilizátory a tužidla, strací postupně svoje charakteristiky a pusobením slunce, solí a vody, často mastnot a různých dalších sajratů...je její životnost kdy je plně bezpečná ještě kratší, vem si kolikrát ji protáhneš přes ostré kamínky, nebo naše sama jama, tak ta dostává zahul i kostra ne jen behoun, s takovou gumou už nemůžeš jet bezpečně jestli podle zátěže, nebo max. ryclosti a to neříkám jak se bude stará guma chovat na mokru v kritických situacích atd....až jsem se z toho zapotil, odbor. ze Zlína doplnte to
Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé