Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 09:45

grafix píše:
Anonym píše:
Slivku mám dobrou!!!

Zeby dalsi bratranec z Moravy... 8-)
.
Nějak se to příbuzenstvo rozrůstá.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 19.12.2007 11:34

:kia: je přeci jedna veliká rodina :D :D :D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 11:35

snike píše::kia: je přeci jedna veliká rodina :D :D :D

Opět si mě dostal!Juju. :shock:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 19.12.2007 11:39

snike píše::kia: je přeci jedna veliká rodina :D :D :D

To aby někdo udělal rodokmen :-P
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.12.2007 16:21

snike píše:
Anonym píše:Slivku mám dobrou!!!

Tak to si tě musím předcházet :-D :-D :-D ;)

No to říkal můj švagr...tak jsme se jednou na silvestra trochu na ni podívali....tři dny mě bolely všechny klouby v těle... :shock: :shock: Tak slivovici od té doby jen malinko.... :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 19.12.2007 17:12

vladislav píše:
snike píše:
Anonym píše:Slivku mám dobrou!!!

Tak to si tě musím předcházet :-D :-D :-D ;)

No to říkal můj švagr...tak jsme se jednou na silvestra trochu na ni podívali....tři dny mě bolely všechny klouby v těle... :shock: :shock: Tak slivovici od té doby jen malinko.... :evil: :evil:

Jó malinko ;-) To si taky vždycky říkám, ale když ona mi tak moc chutná :drool: :drool: :drool:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bob17 » 19.12.2007 20:44

Já bych si dovolil trochu se vrátit k tématu... Můžete se vy, zdejší majitelé CRDi, podělit o zkušenosti s první zimou? Vím, že ještě žádné pořádné mrazy nebyly, nicméně by mě zajímaly případné problémy se zamrzáním nafty - používáte nějaká aditiviva nebo spoléháte na zimní naftu, co se teď všude čerpá? Jinak jsem zaznamenal zmínky o nějakých problémech s dobou žhavení - co to znamená "dlouho"? Děkuju za info.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Beda » 19.12.2007 21:16

@bob17

Protoze jsem presel kvuli skubani motoru na Shell V-Power Diesel, tak zatim mi nic nezamrzlo, akorat doporucuji pri startu pockat, nez zhasne ikonka zhaveni (predehrati motoru) takova ta spiralka a pak vzdy v pohode nastartujete napoprve a na kratke otoceni klice 8-)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 21:21

bob17 píše:Já bych si dovolil trochu se vrátit k tématu... Můžete se vy, zdejší majitelé CRDi, podělit o zkušenosti s první zimou? Vím, že ještě žádné pořádné mrazy nebyly, nicméně by mě zajímaly případné problémy se zamrzáním nafty - používáte nějaká aditiviva nebo spoléháte na zimní naftu, co se teď všude čerpá? Jinak jsem zaznamenal zmínky o nějakých problémech s dobou žhavení - co to znamená "dlouho"? Děkuju za info.

No nafta nezamrzá a zatím do tohoto vozu nepoužívám žádná aditiva.Co se týká žhavení ,porovnávám to stím že jsem měl před tím Octavii a Fabii TDI.A tam to žhavení bylo během nekolika málo vteřin a to i když to stálo venku.Ted to mám v garáži a je to o něco delší ale neboj není to 10 vteřin. Prostě jsou auto která mají tzv.rychložhavení a to tak že otočíš klíčkem a můžeš startovat ( to měla Octavie)a Kia má klasické žhavení,takže záleží jestli to máš venku nebo v garáži.Jestli chceš spočítám ti vteřiny ale prostě nic to není.Já to pouze porovnal s předchozím vozidlem.Ten kdo má auto na naftu prvně to ani nerozezná!!!jelikož nemůže porovnávat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 19.12.2007 21:25

Beda píše:@bob17

Protoze jsem presel kvuli skubani motoru na Shell V-Power Diesel, tak zatim mi nic nezamrzlo, akorat doporucuji pri startu pockat, nez zhasne ikonka zhaveni (predehrati motoru) takova ta spiralka a pak vzdy v pohode nastartujete napoprve a na kratke otoceni klice 8-)

Díky. Ptám se proto, protože dosud jezdím jenom s benzínem a o dieselu nevím vůbec nic, i to žhavení je pro mne jenom teorie. Nesmějte se mi, ale musím se zeptat: chápu dobře, že otočím klíčkem o jednu pozici, kdy normálně svítí všechny kontrolky, v této poloze zůstanu dokud nezhasne nějaký symbol žhavení a teprve pak otáčím do polohy, kdy točí startér?
Chápu, že pro většinu lidí je to samozřejmost, ale dosud jsem jezdil jenom s benzíny, i když hodně.
Ale zkušební jízda s 1.6 CRDi mi natolik učarovala, že změním víru :smile:
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod bob17 » 19.12.2007 21:29

Anonym píše:
bob17 píše:Já bych si dovolil trochu se vrátit k tématu... Můžete se vy, zdejší majitelé CRDi, podělit o zkušenosti s první zimou? Vím, že ještě žádné pořádné mrazy nebyly, nicméně by mě zajímaly případné problémy se zamrzáním nafty - používáte nějaká aditiviva nebo spoléháte na zimní naftu, co se teď všude čerpá? Jinak jsem zaznamenal zmínky o nějakých problémech s dobou žhavení - co to znamená "dlouho"? Děkuju za info.

No nafta nezamrzá a zatím do tohoto vozu nepoužívám žádná aditiva.Co se týká žhavení ,porovnávám to stím že jsem měl před tím Octavii a Fabii TDI.A tam to žhavení bylo během nekolika málo vteřin a to i když to stálo venku.Ted to mám v garáži a je to o něco delší ale neboj není to 10 vteřin. Prostě jsou auto která mají tzv.rychložhavení a to tak že otočíš klíčkem a můžeš startovat ( to měla Octavie)a Kia má klasické žhavení,takže záleží jestli to máš venku nebo v garáži.Jestli chceš spočítám ti vteřiny ale prostě nic to není.Já to pouze porovnal s předchozím vozidlem.Ten kdo má auto na naftu prvně to ani nerozezná!!!jelikož nemůže porovnávat.

Díky. Začínám být moudřejší. V noci parkuju v podzemní garáži, kde i teď mám 12° na nulou, ale přes den to stojí venku a hlavně mě zajímá, co mě může potkat, když v zimě pojedu na víkend na hory.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod slaveck » 19.12.2007 21:32

Je to presne tak, jak pises. Otocis na prvni pozici kdy sviti vse vcetne kontrolky zhaveni, jakmile zhaveni zhasne tak bys mel tusim do dvou vterin nastartovat dalsim otoceni klicku. Kdyz je motor zahraty, tak zhaveni trva kratsi dobu, klidne jen tretinu casu oproti tomu, kdyz je motor studeny (resp. zmrzly - porovnavam to s tim, jak dlouho to zhavi kdyz startuju rano venku na ulici, kde je -7 stupnu).
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 21:37

slaveck píše:Je to presne tak, jak pises. Otocis na prvni pozici kdy sviti vse vcetne kontrolky zhaveni, jakmile zhaveni zhasne tak bys mel tusim do dvou vterin nastartovat dalsim otoceni klicku. Kdyz je motor zahraty, tak zhaveni trva kratsi dobu, klidne jen tretinu casu oproti tomu, kdyz je motor studeny (resp. zmrzly - porovnavam to s tim, jak dlouho to zhavi kdyz startuju rano venku na ulici, kde je -7 stupnu).

No a pokud jsou hodně velké mrazy a stojíš pár dní venku tak prostě otočíš klíčkem ,jakmile zhasne žhavení tak to můžeš ještě jednou opakovat a už se jede.Není to žádná věda.A v léte to ani nepoznáš otočíš klíčkem a budeš hned startovat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 19.12.2007 21:40

Anonym píše:
slaveck píše:Je to presne tak, jak pises. Otocis na prvni pozici kdy sviti vse vcetne kontrolky zhaveni, jakmile zhaveni zhasne tak bys mel tusim do dvou vterin nastartovat dalsim otoceni klicku. Kdyz je motor zahraty, tak zhaveni trva kratsi dobu, klidne jen tretinu casu oproti tomu, kdyz je motor studeny (resp. zmrzly - porovnavam to s tim, jak dlouho to zhavi kdyz startuju rano venku na ulici, kde je -7 stupnu).

No a pokud jsou hodně velké mrazy a stojíš pár dní venku tak prostě otočíš klíčkem ,jakmile zhasne žhavení tak to můžeš ještě jednou opakovat a už se jede.Není to žádná věda.A v léte to ani nepoznáš otočíš klíčkem a budeš hned startovat.

Asi už přestanu s motorem váhat a půjdu do nafty. No - pokud se nic nesemele, tak začátkem jara už budu mezi vámi :scooter: :scooter: :scooter:
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 21:43

Já nemůžu radit jestli benzín nebo naftu.Prostě když jsem byl o pár let mladší, tak mi kolega řekl až zkusíš naftu už nebudeš chtít benzín.No a musím uznat že měl pravdu.Ale tohle je jen můj názor,musíš si pžečíst vše a pak rozhodne první svezení.Pak poznáš co budeš chtít.Tak ti přeji úspěch v rozhodování.Každé auto ať benzín nebo nafta má to svoje.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí