.grafix píše:Anonym píše:
Slivku mám dobrou!!!
Zeby dalsi bratranec z Moravy...
Nějak se to příbuzenstvo rozrůstá.
snike píše:je přeci jedna veliká rodina
![]()
![]()
snike píše:Anonym píše:Slivku mám dobrou!!!
Tak to si tě musím předcházet :-D :-D :-D ;)
vladislav píše:snike píše:Anonym píše:Slivku mám dobrou!!!
Tak to si tě musím předcházet :-D :-D :-D ;)
No to říkal můj švagr...tak jsme se jednou na silvestra trochu na ni podívali....tři dny mě bolely všechny klouby v těle...![]()
Tak slivovici od té doby jen malinko....
![]()
bob17 píše:Já bych si dovolil trochu se vrátit k tématu... Můžete se vy, zdejší majitelé CRDi, podělit o zkušenosti s první zimou? Vím, že ještě žádné pořádné mrazy nebyly, nicméně by mě zajímaly případné problémy se zamrzáním nafty - používáte nějaká aditiviva nebo spoléháte na zimní naftu, co se teď všude čerpá? Jinak jsem zaznamenal zmínky o nějakých problémech s dobou žhavení - co to znamená "dlouho"? Děkuju za info.
Beda píše:@bob17
Protoze jsem presel kvuli skubani motoru na Shell V-Power Diesel, tak zatim mi nic nezamrzlo, akorat doporucuji pri startu pockat, nez zhasne ikonka zhaveni (predehrati motoru) takova ta spiralka a pak vzdy v pohode nastartujete napoprve a na kratke otoceni klice
Anonym píše:bob17 píše:Já bych si dovolil trochu se vrátit k tématu... Můžete se vy, zdejší majitelé CRDi, podělit o zkušenosti s první zimou? Vím, že ještě žádné pořádné mrazy nebyly, nicméně by mě zajímaly případné problémy se zamrzáním nafty - používáte nějaká aditiviva nebo spoléháte na zimní naftu, co se teď všude čerpá? Jinak jsem zaznamenal zmínky o nějakých problémech s dobou žhavení - co to znamená "dlouho"? Děkuju za info.
No nafta nezamrzá a zatím do tohoto vozu nepoužívám žádná aditiva.Co se týká žhavení ,porovnávám to stím že jsem měl před tím Octavii a Fabii TDI.A tam to žhavení bylo během nekolika málo vteřin a to i když to stálo venku.Ted to mám v garáži a je to o něco delší ale neboj není to 10 vteřin. Prostě jsou auto která mají tzv.rychložhavení a to tak že otočíš klíčkem a můžeš startovat ( to měla Octavie)a Kia má klasické žhavení,takže záleží jestli to máš venku nebo v garáži.Jestli chceš spočítám ti vteřiny ale prostě nic to není.Já to pouze porovnal s předchozím vozidlem.Ten kdo má auto na naftu prvně to ani nerozezná!!!jelikož nemůže porovnávat.
slaveck píše:Je to presne tak, jak pises. Otocis na prvni pozici kdy sviti vse vcetne kontrolky zhaveni, jakmile zhaveni zhasne tak bys mel tusim do dvou vterin nastartovat dalsim otoceni klicku. Kdyz je motor zahraty, tak zhaveni trva kratsi dobu, klidne jen tretinu casu oproti tomu, kdyz je motor studeny (resp. zmrzly - porovnavam to s tim, jak dlouho to zhavi kdyz startuju rano venku na ulici, kde je -7 stupnu).
Anonym píše:slaveck píše:Je to presne tak, jak pises. Otocis na prvni pozici kdy sviti vse vcetne kontrolky zhaveni, jakmile zhaveni zhasne tak bys mel tusim do dvou vterin nastartovat dalsim otoceni klicku. Kdyz je motor zahraty, tak zhaveni trva kratsi dobu, klidne jen tretinu casu oproti tomu, kdyz je motor studeny (resp. zmrzly - porovnavam to s tim, jak dlouho to zhavi kdyz startuju rano venku na ulici, kde je -7 stupnu).
No a pokud jsou hodně velké mrazy a stojíš pár dní venku tak prostě otočíš klíčkem ,jakmile zhasne žhavení tak to můžeš ještě jednou opakovat a už se jede.Není to žádná věda.A v léte to ani nepoznáš otočíš klíčkem a budeš hned startovat.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot]