Melog píše:Ahoj,
Chtel jsem se zeptat, jak to vypada s prumernou spotrebou 1.6 CRDi (zejmena HB, ale i SW muze byt zajimavy) treba na nemeckych dalnicich. A to v ruznych rezimech - Volna dalnice (stala rychlost nekde kolem tech 160-170), zacpy (Zpomalovani a zrychlovani zase na tech 160-170 = bezna realita) atd.
Je nejaka zkusenost ?
Hledal jsem dlouho, hodne dlouho po forech, jestli to uz nekde neni, ale nic.
Diky
Minulý rok som bol raz v Berlíne a raz v Stutgarte. Pretože Berlín som absolvoval prevažne cez Poľsko, cez Krakow a Wroclaw, určite budú mať väčšiu hodnotu údaje o ceste do Stutgartu. Celú traso tam okolo 1100km som absolvoval v piatok v auguste, počas dovolenkovaj sezóny, trasa Žilina, Bratislava Salzburg bola absolútne v pohode, rýchlosť stále okolo 130. Problémy nastali v SRN, od hranice na Mníchov stále obmedzená rýchlosť 80-120, pri Priene zápcha, 10 km trvalo asi hodinu, okolo Mníchova na obchvate nestačili ani tri pruhy, cestovná rýchlosť okolo 120 aj to v kolóne, zľava i sprava. Táto stará dialnica až po Stutgart za vela nestojí, ale aspoň sa opravuje a rozširuje. Naspäť to bolo zaujímavejšie, v nedeľu doobeda bola prázdna dialnica, zmena trasy, odporúčam úplne novú a rovnú trasu Mníchov Deggendorf, celú trasu asi 100 km som išiel 180-190 tachometrových, okamžitá spotreba bola 9,8 l, auto ešte malo rýchlostnú rezervu. Celková spotreba tam aj späť mi vyšla 6,2 litra, čo považujem za veľmi slušné číslo vzhĺadom na okolnosti a rýchlosť, ktorou som jazdil.