snike píše:Tony píše:to neni pravda ze ma automatické rozsviceni nezavisle na poloze. ten automat funguje pouze v poloze OFF. v poloze obrysovky ti sviti pouze obrysovky a v poloze ON ti sviti svetla i kdyz neni motor nastartovany (pokud máš klíček v zapalování)
P.S. můžeš mi sniku teda vysvětlit proč dělali automatické rozsvícení světel do ceeda když teda podle tebe stačí mít světla pořád v pozici ON a nemá to žádný nežadouci vliv? to rovnou mohli říct řidičům at to maji pořád na ON ne??? já prostě říkám co mi bylo řečeno lidmi kteří to opravují, tak o tom asi něco ví ne?
a mám i zkušenost s tím že se mi takhle vybila baterie, protože to celou zimu nezvládala takhle startovat (stojím venku)
Tak ještě jednou ;-) U aut s denním svícením je v podstatě jedno jestli máš nastavena světla na OFF nebo na potkávací světla. Po nastartování nebo v poloze klíčku ON se ti potkávací světla rozsvítí a po vypnutí motoru světla zhasnou. Rozdíl je jen ten, že v prvním případě (poloha OFF) se ti nerozsvítí podsvícení palubky. U Cee´da, který nemá denní svícení by to dle mně mělo fungovat tak, že když necháš rozsvícená světla, tak se ti po vypnutí motoru přepnou na parkovačky a budou stále svítit i po zamčení auta. To můžou potvrdit kluci ze Slovenska, kde Cee´d nemá pro slovenský trh v základu denní svícení.
Co se znalosti servisních mechaniků týká, tak i já jsem od nich několikrát dostal zcela nesmyslné informace.
A nakonec, odpojení světel, rádia a dalších elektrických spotřebičů při startování, tak to prostě funguje u mého Cee´da, stejně jsem to měl na Fábii a stejně to má většina aut.
Já ti jen popisuji, jak to funguje u mého auta, nic víc ;-)
priklonim sa k snikeovi...funguje to tak aj mne vsetko sa vypne do momentu staru motora a naskoci naspet...