Spotreba oleja

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Spotreba oleja

Příspěvekod ferino » 08.02.2008 17:18

Chcel by som sa informovat, ci ste spozorovali ubytok oleja.A ak ano, tak kolko. Momentalne je na tachaci je cca 7500km a olej okolo polovice medzi ryskami. Jazdne vacsinou medzimesto, aj ked tento ubytok predpokladam asi nastal po jazde po dialnici nedavno. Motor 1.4CVVT

Je mi jasne ze v zabehu si motor moze nieco vziat zaujima ma ci si berie kazdy, alebo "nahodne".

Zaujimaju ma aj diesle, kdeze sa uvazuje do firmy aj nad takouto alternativou. Octavky si veru cucnu bez vynimky, viac ci menej.
Vdaka
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vlafi » 08.02.2008 17:25

No já mám 1.4 CVVT a najeto 39535km a olej se měnil vždy při servisní prohlídce..Žádný problém jsem neměl a nějaký velký úbytek jsem také nezaregistroval.. :cool:
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.02.2008 17:28

13500km a olej těsně pod ryskou max ve studenem stavu takže ok a to motor v žádném případě nešetřím
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ferino » 08.02.2008 17:33

vlafi píše:No já mám 1.4 CVVT a najeto 39535km a olej se měnil vždy při servisní prohlídce..Žádný problém jsem neměl a nějaký velký úbytek jsem také nezaregistroval.. :cool:

Otazne je ci to kontrolujes. :wink: Kopec ludi jazdi v domneni ze ma nove auto, tak "No problemo". Ja mam blby zvyk este od mojho veku "mladsieho" so autami veku "starsieho" si pekne vsetko raz za 1 pripadne 2 tankovania skontrolovat. A co ma milo prekvapilo je ze Cee'd ma upozornie na minimalny stav hladiny v nadobe ostrekovacov. Hold chvilu som nebol doma a polovicka "otestovala". :love:
Dnes ked sme auto dali na rovnu plochu tak mi polovicka pred chvilou volala ze je tam tak medzi 2/3 a 3/4 co sa mi zda zatial OK. Ale nerad by som sa dopracoval do stavu ze budem medzi serviskami dolievat. :-?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vlafi » 08.02.2008 17:41

Kontroluju neboj..Kdybych mohl,tak mám svou Jiřinku i u sebe v pokoji.. ;)
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Motorový olej

Příspěvekod Návštěvník » 02.03.2008 16:34

Pěkný den,
dlouho jsem váhal zda připojit svůj názor, ale po přečtení některých vskutku hororových příspěvků jsem změnil názor. S motorovým olejem u Cee´du 1.4 zatím žádný problém - ve dvou třetinách rozmezí.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 02.03.2008 17:02

vlafi píše:Kontroluju neboj..Kdybych mohl,tak mám svou Jiřinku i u sebe v pokoji.. ;)

jiřinku????? to je nakažlivé? žanetka, jiřinka co bude dál? :grin:
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 02.03.2008 17:06

Tony píše:
vlafi píše:Kontroluju neboj..Kdybych mohl,tak mám svou Jiřinku i u sebe v pokoji.. ;)

jiřinku????? to je nakažlivé? žanetka, jiřinka co bude dál? :grin:

Tak jsem koukal na své datum převzetí a svátek má Viola. Zajímavá trefa, ta modrá hází nafialovělé odlesky... :D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.03.2008 15:51

Ja mam 15000 km na CRDi a zatia ziadny (takmer ziadny) ubytok oleja.
Som tym velmi poteseny, lebo skoro vsetky disle zeru olej a hlavne TDI.
Tvrdia to aj v servisoch, ze je to uplne normalne ak od vymeny po vymenu
oleja klesne hladina po spodnu risku. Zle je ak by bolo treba dolievat.
To sa mi na dnesnu dobu zda trochu tvrde....
Mne stacil 1/4 az 1/2 litra na starej skodule 30 rocnej......
Ale pri novych technicky vyspelych :lol: autach?!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Hurdis » 31.05.2008 16:45

Na prvních 20 tkm jsem olej doplňovat nemusel a ani na těch dalších 20 s tím nepočítám. Na rozdíl od kamaráů s novými octáviemi :lol: . Deci sem nebo tam nehlídám, žádné z mých předchozích aut olej nebralo a to byly starší než děvčata, která už nejsou pod zákonem, takže u nového vozu by si to při případném problému odskákal výrobce/prodejce bez milosti.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ladlen » 01.06.2008 00:18

Tak táto téma mi veľmi vyhovuje, lebo som niečo podobné chcel sám iniciovať. Totiž mám zvyk, že nové auto nepotrebuje úzkostlivo prizerať stav oleja. Veď mám Felíciu, ktorá má 374 tis. km a olej vôbec nežerie, po 15 tis.km ho má toľko isto, ako po naliatí pri výmene. Ale môj ceed 1,6 CRDI mal pri výmenepo 40 tis.km len, len stav na minimálnej hranici, po výmene zase na hornej hranici. Tak som zvedavý, koľko toho za 20tis.km zhltne, ale nemyslím si, že by mal zhltnúť zhruba ten 1L, ktorý chýbal. Čo bude robiť potom. A chcem sa opýtať, je možné, aby bol nový olej Castrol po najazdení 40km!!! tmavý, hoci vo Felícii je úplne krásne svetlý?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 01.06.2008 02:58

ladlen píše:Tak táto téma mi veľmi vyhovuje, lebo som niečo podobné chcel sám iniciovať. Totiž mám zvyk, že nové auto nepotrebuje úzkostlivo prizerať stav oleja. Veď mám Felíciu, ktorá má 374 tis. km a olej vôbec nežerie, po 15 tis.km ho má toľko isto, ako po naliatí pri výmene. Ale môj ceed 1,6 CRDI mal pri výmenepo 40 tis.km len, len stav na minimálnej hranici, po výmene zase na hornej hranici. Tak som zvedavý, koľko toho za 20tis.km zhltne, ale nemyslím si, že by mal zhltnúť zhruba ten 1L, ktorý chýbal. Čo bude robiť potom. A chcem sa opýtať, je možné, aby bol nový olej Castrol po najazdení 40km!!! tmavý, hoci vo Felícii je úplne krásne svetlý?

tto bude zřejmě tím že ti ten olej nevyměnili :D toto je oblíbená činnost škoda servisů. vymění jen polovinu oleje aby motor fungoval ale aby i ušetřili, tobě samo naúčtují 5l a za nehoráznou cenu! vím o čem mluvím. tatovi to několikkrát udělali. vždy že nee ale jak vyměnil servis tak najednou byl olej po výměně světlý. prostě HNUS!!! hlavně že je servis za každým rohem,že? :no:

já dávám auto do servisu kde mám nějaké známé. a kdybych neměl tak bych chtěl být u toho.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 01.06.2008 09:46

@Tony: Tak si mi potvrdil to, z čoho ich podozrievam, ale ako im to dokážem, keď už mám odvtedy najazdené možno 500km. A na motor takáto "výmena" oleja nemá nejaké zničujúce následky?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.06.2008 10:29

@ladlen

Na motor je na záruka pokud se nepletu 7 let....já jedu příští týden na servis..filtr na olej poznám jestli vyměnili a na olej se hned podívám...i když jsem pevně přesvědčený,že v mém servisu by si to nedovolili... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 02.07.2008 13:14

vladislav píše:@ladlen

Na motor je na záruka pokud se nepletu 7 let....já jedu příští týden na servis..filtr na olej poznám jestli vyměnili a na olej se hned podívám...i když jsem pevně přesvědčený,že v mém servisu by si to nedovolili... :no: :no:

Noo, neviem ako u vas, ale u nas je na motor a pohonne ustrojenstvo len 2 roky (alebo 150? tkm). Na vsetko ostatne 7. Tak je to napisane v brozurke (samozrejme malymi pismenkami)
Návštěvník

km @ l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí