ladlen píše:Tak táto téma mi veľmi vyhovuje, lebo som niečo podobné chcel sám iniciovať. Totiž mám zvyk, že nové auto nepotrebuje úzkostlivo prizerať stav oleja. Veď mám Felíciu, ktorá má 374 tis. km a olej vôbec nežerie, po 15 tis.km ho má toľko isto, ako po naliatí pri výmene. Ale môj ceed 1,6 CRDI mal pri výmenepo 40 tis.km len, len stav na minimálnej hranici, po výmene zase na hornej hranici. Tak som zvedavý, koľko toho za 20tis.km zhltne, ale nemyslím si, že by mal zhltnúť zhruba ten 1L, ktorý chýbal. Čo bude robiť potom. A chcem sa opýtať, je možné, aby bol nový olej Castrol po najazdení 40km!!! tmavý, hoci vo Felícii je úplne krásne svetlý?
tto bude zřejmě tím že ti ten olej nevyměnili

toto je oblíbená činnost škoda servisů. vymění jen polovinu oleje aby motor fungoval ale aby i ušetřili, tobě samo naúčtují 5l a za nehoráznou cenu! vím o čem mluvím. tatovi to několikkrát udělali. vždy že nee ale jak vyměnil servis tak najednou byl olej po výměně světlý. prostě HNUS!!! hlavně že je servis za každým rohem,že?
já dávám auto do servisu kde mám nějaké známé. a kdybych neměl tak bych chtěl být u toho.