Lak

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Příspěvekod Návštěvník » 02.06.2008 17:38

tak to dakujem pekne pani, pri takychto skusenostiach si nechcem predstavit ako bude auto vyzerat o dva roky. je sice pravada, ze ja som ho kupil skoro az v aprili, takze odvtedy je pocasie celkom fajn, nemalo sa to prilis kde osuchat, ale toto je naozaj vec, koli ktorej mam chut auto co najskor predat, kym este vyzera normalne...
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 02.06.2008 17:42

Bohuzial je to tak. Clovek len prejde okolo toho auta a je tam skrabanec :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ladlen » 02.06.2008 17:49

@Fiko+tgsa: Páni, ale vy máte skutočných korejcov a to čo vidíte na autách z Korei by nemalo platiť na nás Európanov. My sme jednoducho kvalitnejší, napokon ja s lakom žiaden problém nemám.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.06.2008 17:53

ladlen píše:@Fiko+tgsa: Páni, ale vy máte skutočných korejcov a to čo vidíte na autách z Korei by nemalo platiť na nás Európanov. My sme jednoducho kvalitnejší, napokon ja s lakom žiaden problém nemám.

no ja neviem, ale tento topic je v sekcii ceed, nie rio ;) staci si ho precitat uplne od zaciatku su tu uz o tom popisane 4 strany a su tam aj ceedy. naviac ono je asi uplne jedno ci je to korejec z koreje alebo z europy... napriklad mne rio nehrdzavie ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MartinP » 02.06.2008 20:36

Já zatím žádný problém s lakem nemám.Meju auto ručně. :no:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.06.2008 11:15

Přidám kladnou zkušenost z mytí: Při opravě auta (výměna předního skla) mi auto dokonale umyli. Když jsem se díval jak dopadl lak (starý 1 měsíc) po mytí, tak jsem kupodivu nenašel žádné stopy po kartáčích či sebemenší škrábance a tak jsem se hned ptal jak a čím auta mejou a odpověď mě překvapila - normálně v myčce, ale myčka nesmí mít silonové či podobné kartáče, ale nejlépe látkové proužky o šířce cca 3-4 cm (jako na některých mopech). Cena za mytí je prý naprosto srovnatelná cca 100 kč, podle zvoleného programu.
Takže rada - mrkněte jaké kartáče ve vaší myčce používají a jděte jen do těch látkových, výsledek je naprosto super :P
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 05.06.2008 21:33

A můžeš i vyzradit, která myčka konkrétně to byla? :)
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.06.2008 23:04

@bob17: Myčka musí být někde vedle servisu Emil Frey (Pekařská 5, Praha 5).
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 08:35

Tak ruční mytí vozu určitě nevadí ( šampon + houba + voda ). I když se vozilo pripravuje na salon / předání zákazníkovi tak se myje stejným způsobem. S myčkou bych 3 -4 měsíce vyčkal než lak zatvrdne. A i potom leckterá myčka může lak poškodit. Spousta servisů dnes nabízí ruční mytí - je sice dražší, ale vzhledem k nulové pravděpodobnosti poškození to možná stojí za úvahu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 06.06.2008 21:25

mbiron píše:Ja teda nevim co kdo mate proti laku ale ja nemam zatim zadne negativa.Navic kazde auto ktere jde do prodeje se nejdrive meje od konzervacnich vosku.nevim kdo jaky prodejce pouziva myti ale proste to umejou.Jinak jsem byl s autem uz dvakrat na mycce Shell ktera ma molitanove kartace,zadne skrabance jsem nenasel a potreti rucni myti v praci hadici a houbou.

stím konzervačním voskem máš pravdu,ale :kia: je u nových vozů nepoužívá.Vozy z Koreje jezdí obalené foliemy a ze Slovenska bez jakékoli ochrany laku před poškozením.Mám s tím negativní zkušenost.Při dovozu z SK mi dovezli škrábnuté auto :help: :help: :help:
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod ladlen » 06.06.2008 21:31

Nemáš celkom pravdu, aj autá zo Slovenska chodia obalené vo fólii, vídavam ich často, lebo často jazdím okolo továrne Kia. Netvrdím, že úplne všetky, ale určite dosť veľa, keď som si tie fólie všimol.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod thunder » 11.06.2008 15:25

no moje auto je tiez uz kde tade sami skrabancek...pouzivam pastu tempo a osetrujem...hlavne pri kluckach je to dost poskrabane od nechtov a prstenov a co ja viem ciim....a inak mam 2 bodky na hrane kapoty v predu az na plech od kamienkov asi kupim retusovaci fixku alebo nieco cim to nejako osetrim alebo neviem co na to bude vhodne...vidiet to sidce neni ale ako sa to bude sparvat to teda neviem.. :-(
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod luczan » 16.08.2008 07:58

ahoj, po dnesnej noci s kvantom dazda, krupami a vsetkym tym bordelom co padal z neba :snow: , brr to som este nezazil, mam docela obavy o moje auto, v pondelok si idem pon k predajcovi, hlavne po tom co som si vsetko precital o problemoch s lakom. Bude to proceed v ciernej metalize a bojim sa ci mu dnesna noc neuskodila, tie krupy boli dost velke, teda aspon v Bratislave. A kym ta farba nie je "vytvtdnuta" mohlo sa nieco nepekne stat, ci ee?
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod mbiron » 18.08.2008 07:56

thunder píše:no moje auto je tiez uz kde tade sami skrabancek...pouzivam pastu tempo a osetrujem...hlavne pri kluckach je to dost poskrabane od nechtov a prstenov a co ja viem ciim....a inak mam 2 bodky na hrane kapoty v predu az na plech od kamienkov asi kupim retusovaci fixku alebo nieco cim to nejako osetrim alebo neviem co na to bude vhodne...vidiet to sidce neni ale ako sa to bude sparvat to teda neviem.. :-(

TEMPO na novy lak? Precti si navod,tempo ma vyuziti hlavne u starych aut kdy je potreba strhnout stary zoxidovany lak,takze po roce pouzivani tempa si muzes nechat prelakovat cele auto protoze si tu vrchni ochranou vrstvu strhnes.Myslim ze je na trhu mnoho kvalitni kosmetiky.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod forrester » 18.08.2008 09:06

ja davam osetrovat auto aj lak v kozmetickom salone :D :D

[fullalbumimg:kf8q6d0j]2688[/fullalbumimg:kf8q6d0j][fullalbumimg:kf8q6d0j]2689[/fullalbumimg:kf8q6d0j]
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér